Supportvragen Mac > Het oude (Classic) Mac OS

Software installeren op Mac OS 9

<< < (2/5) > >>

GeorgeM:

--- Citaat van: Jakko W, 28 maart 2023 - 19:58 ---Adobe komt echt niet bij je langs om je toch nog te laten betalen voor een exemplaar van Photoshop 4.0 of zo.

--- Einde van citaat ---

--- Citaat van: Appelflap, 29 maart 2023 - 16:15 ---Wat betreft Photoshop 5: Ik denk dat ik nu iets verkeerd gedaan heb want Photoshop opent niet meer. In plaats daarvan krijg ik de melding:
Could not initialize Photoshop because the disk is locked.

--- Einde van citaat ---
Kennelijk kwam Adobe toch langs...  :devil:

orange:

--- Citaat van: Appelflap, 29 maart 2023 - 16:15 ---...Wat betreft Photoshop 5: Ik denk dat ik nu iets verkeerd gedaan heb want Photoshop opent niet meer. In plaats daarvan krijg ik de melding:
Could not initialize Photoshop because the disk is locked.

--- Einde van citaat ---
De bevoegdheden op je virtuele schijf zullen niet goed staan of zo.

Jakko W:

--- Citaat van: GeorgeM, 29 maart 2023 - 16:57 ---Kennelijk kwam Adobe toch langs...  :devil:

--- Einde van citaat ---
Dat zal mensen leren om over deze praktijken op een forum te posten ;)

Appelflap:

--- Citaat van: orange, 29 maart 2023 - 17:36 ---De bevoegdheden op je virtuele schijf zullen niet goed staan of zo.

--- Einde van citaat ---
Dit zou kunnen. In Mac OS 9 (met sheepshaver) staan er 2 harde schijven op het bureaublad. 'Mac OS 9' en 'Unix'. Ik had in Photoshop bij de voorkeuren van de scratch disks de schijven 'Mac OS 9' en 'Unix' verwisseld om te kijken of ik mijn document dan wel kon openen, maar ik denk dat ik het daarmee erger gemaakt heb en dat Photoshop daarmee niet opstart.

Een andere mogelijkheid is de Sheepshaver folder op het bureaublad in Mac OS X (Big sur). Daarin staat de Mac OS 9 iso. Deze moest volgens het filmpje beveiligd zijn geloof ik omdat dit zogezegd de installatie cd is en daariop kan je ook niets wegschrijven. Na de installatie weet ik niet of dat dit echt nodig is.
Wanneer ik dit op 'beveiligd' zet of niet, het maakt geen verschil. Mac OS 9 start gewoon op, maar Photoshop niet. Alle advies is welkom want ik weet het niet.

Software installeren op Mac OS 9

Update: Ik heb Photoshop opnieuw geïnstalleerd en het opent weer. Nu nog uitzoeken waarom mijn document niet opent. Misschien zijn de huidige PSD's en TIFF's niet leesbaar voor Photoshop 5.

Appelflap:
Update: De PSD bestanden zijn toch wel leesbaar in Photoshop 5 op Mac OS 9, maar het systeem of Photoshop heeft moeite met grote bestanden. Wanneer ik verklein naar 6000 x 6000 px lukt het wel  :thumbs-up:

Om de grotere bestanden te openen heb ik geprobeerd om de RAM hoeveelheid van Sheepshaver te verhogen naar 2048 MB, maar nu start Sheepshaver niet meer op... zucht...  :dozingoff:
Maar ik geef niet op. De aanhouder wint.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie