https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTVPlus-icoon.jpg
Apple gaat meer uitgeven aan Apple TV+, het budget gaat volgens Bloomberg omhoog naar 1 miljard per jaar. Daarbij gaan er meer films in bioscopen uitgebracht worden, iets dat tot nu toe alleen als uitzondering gebeurde, bijvoorbeeld bij CODA, nadat die film een Oscar gewonnen had.

Apple zou al in gesprek zijn met meerdere partijen die de distributie zouden kunnen verzorgen, een nieuwe markt voor Apple. Het grootste struikelblok zouden de kosten zijn, bij Apple zijn ze niet gewend zoveel geld uit te geven aan marketing en distributie. Als het allemaal doorgaat dan zouden bijvoorbeeld Killers of the Flower Moon van Martin Scorsese, Argylle van Matthew Vaughn en ...
24 maart 2023 - 10:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Ventura-icoon.jpg
Als je na de update naar macOS 13.2 problemen hebt ondervonden met Bestandsdeling, dan ben je beslist niet de enige. Klachten hierover zijn onder andere te vinden op Apple’s eigen Support Community, op bijvoorbeeld deze pagina van Reddit en natuurlijk op Twitter.

Daarbij gaat het in alle gevallen over het delen van bestanden met  behulp van SMB. De instelling hiervoor vind je in Ventura in Systeeminstellingen → Algemeen → Delen → Bestandsdeling. Als je daar op de i achter Bestandsdeling klikt en daarna op de knop met de tekst ‘Opties…’ dan zie je bovenaan de optie waar je SMB mee kan activeren.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/imag...
24 maart 2023 - 09:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirTag-icoon.jpg
Mei vorig jaar werd er door de Chinese douane in een pakket uit Shanghai met een bestemming in de VS een apparaat gevonden om pillen mee te maken. In dezelfde zending werd nog een pakket gevonden, nu met kleurstoffen waarmee pillen een kleurtje gegeven kunnen worden.

Omdat de pakketten voor een ontvanger in de VS bedoeld waren werd de Amerikaanse Drug Enforcement Agency (DEA) gewaarschuwd. In plaats van de zending te onderscheppen verstopten die er een AirTag in. Eigenlijk een vreemde keuze, want Apple paste in februari vorig jaar al een aantal dingen aan, waaronder waarschuwingsgeluiden als een AirTag je ongewild volgt.

[img]...
24 maart 2023 - 09:10

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14EniPhonePlusGeel-icoon.jpg
Voor liefhebbers van het formaat van de iPhone mini moet het een zure appel zijn geweest: Apple verving de kleinere iPhone door een model dat juist groter is dan de ‘gewone’ iPhone. Apple stopte met de iPhone mini omdat de verkoopcijfers daarvan tegenvielen, dus hoe zit het met de iPhone 14 Plus?

Cijfers van Display Supply Chain Consultants laten zien (betaallink) dat het aandeel van de iPhone 14 Pro Max nog steeds het grootst is (36 procent), gevolgd door de iPhone 14 Pro (28 procent). De ‘gewone’ iPhone 14 is goed voor 25 procent terwijl de iPhone 14 Plus de hekkensluiter is met 11 procent. Het gaat hier trouwens om aantallen schermen aan Apple geleverd, de bron heet niet voor niets Display Supply Chain Consultants.
...
23 maart 2023 - 11:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Opera_Icoon.jpg
Dat AI op dit moment vol in de belangstelling staat hoeven we waarschijnlijk niemand te vertellen. Microsoft voegt naast de tekst-mogelijkheden van ChatGPT ook DALL∙E toe, die op basis van woorden beelden kan genereren, en Google’s Bard kan inmiddels ook door een groter publiek gebruikt worden.

Voor de makers van de Opera browsers (Opera en Opera GX) reden om beiden AI toe te voegen, in dit geval in de vorm van ‘AI prompts’. Een aantal voorbeelden daarvan zijn in de video hieronder te zien. Daarbij zijn vanaf nu ChatGPT en ChatSonic allebei in de sidebar ingebouwd, die zijn beiden dus vanaf nu ook altijd onder handbereik in deze browsers....
23 maart 2023 - 10:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-Car-icoon-2.jpg
Bloomberg berichtte in december dat Apple de plannen voor een zelfrijdende auto heeft verschoven, de eerste zou pas op zijn vroegst in 2026 uitkomen. Daarbij werd trouwens ook vermeld dat het doel is om onder de 100.000 dollar te blijven, de basisprijs van een Tesla Model S in de VS is $89,990.

Ondertussen is Apple de vloot van auto’s waarmee in Californië op de openbare weg getest wordt nog steeds aan het uitbreiden. Inmiddels gaat het om in totaal 67 auto’s met 201 bestuurders. Maar wat vooral opvalt is het lage aantal aanrijdingen, en waarom het gaat bij dat soor...
23 maart 2023 - 10:34

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPods-3eGeneratie-icoon.jpg
De bèta-versie van iOS 16.4 heeft inmiddels de status van Release Candidate bereikt, het ligt dus voor de hand dat dus binnenkort (hoogstwaarschijnlijk wordt dat begin van de komende week) de finale versie voor ons allemaal uitgebracht wordt.

En dus beginnen allerlei mensen te spitten of er nieuwe dingen zijn in deze nieuwe versie van iOS, en dat blijkt inderdaad het geval. Want er is code gevonden die verwijst naar nieuwe AirPods (met modelnummer A3048) en een nieuwe behuizing, die natuurlijk bij die nieuwe AirPods hoort (met modelnummer A2968).


Het modelnummer van de behuizing van de huidige (derde generatie) AirPods is A2566, van de AirPods zelfs is dat A2564 voor de linker en A2565 voor de AirPods voor je rechteroor. Die derde generatie kwam uit in oktober 2021, dus een...
22 maart 2023 - 11:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/VoiceSoundWaves-icoon.jpg
Sinds iOS 15 heeft je iPhone instellingen voor stemisolatiemodus (Voice Isolation), waardoor je tijdens gesprekken via FaceTime of WhatsApp mogelijk minder last hebt van omgevingsgeluid. De lijst met welke iPhone modellen dit werkt is te vinden op deze pagina.

Als binnenkort iOS 16.4 uitgebracht gaat worden, dat is waarschijnlijk begin komende week, dan zal deze optie ook beschikbaar komen voor gesprekken via het GSM-netwerk. Erg welkom, want juist buiten bellen we vaak op plekken waar we niet of nauwelijks invloed hebben op het omgevingsgeluid.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/im...
22 maart 2023 - 09:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Steve-Jobs-Portrait-2.jpg
De ontwikkelingen in AI gaan razendsnel. Zo voegt Microsoft naast alle tekst-mogelijkheden van ChatGPT nu ook de mogelijkheid toe om met DALL∙E op basis van jouw woorden beelden te genereren en Google’s AI bot Bard kan inmiddels ook door een groter publiek gebruikt worden.

Maar een van de engste ontwikkelingen zijn waarschijnlijk deepfakes: audio of video waarin een stem zo goed nagebootst wordt dat ons oog of oor niet meer in staat is om het verschil tussen echt en imitatie te ontdekken. Een indrukwekkend voorbeeld daarvan komt van ontwikkelaar John H. Meyer, die een AI trainde om de stem van Steve Jobs na te bootsen en dit combin...
22 maart 2023 - 08:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomeKit-icoon.jpg
Slimme apparaten die met het internet zijn verbonden, je ziet ze steeds vaker en ze worden ook steeds meer verkocht. Deze apparaten wisselen online gegevens uit en kun je op afstand bedienen. Denk bijvoorbeeld aan je koelkast, smart TV en thermostaat, maar ook aan je HomePod en smart home hub.

Dat apparaten online zijn en op afstand bediend kunnen worden, brengt ook risico’s met zich mee. Zo zijn deze apparaten bijvoorbeeld niet altijd even veilig. In dit artikel geven we je vier tips om je smart home apparaten te beveiligen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.VierHandigeTipsOmJeSmartHomeApparatenTeBeveiligen.jpg


Doemscenario’s: toegang tot je netwerk via onbeveiligde apparaten...
21 maart 2023 - 15:04
Volgende pagina