https://www.macfreak.nl/modules/news/images/WhatsApp2-icoon.jpg
Vorig jaar introduceerde WhatsApp de mogelijkheid om een foto of video te sturen voor een eenmalige weergave, nadat die gezien zijn worden die dus automatisch weer verwijderd. Maar daar heb je natuurlijk niet zo veel aan als je daar simpelweg een schermafbeelding van kan maken.

In de bèta-versie van WhatsApp 22.21.0.71 voor iOS wordt hier eindelijk wat aan gedaan: hierin wordt simpelweg het maken van een schermafbeelding of het opnemen van het scherm geblokkeerd. Dat is natuurlijk nog geen waterdichte garantie, met een andere device blijft het natuurlijk nog altijd mogelijk om zo’n foto of video vast te leggen, maar het is in ieder geval een stuk beter dan het compleet ontbrek...
vandaag 08:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Chrome_Browser_Icoon-2.jpg
Google’sChrome browser heeft niet zo’n beste reputatie wat betreft het stroomverbruik, vooral belangrijk als je onderweg bent en een MacBook gebruikt. Maar er is nog een andere reden om Chrome links te laten liggen: deze scoort het laagste op het gebied van veiligheid.

 Dit is te zien in deze blog-post van een medewerker van Atlas VPN. Daarin kijkt ze naar het aantal kwetsbaarheden van de verschillende browser die dit jaar tot nu toe gevonden zijn, en wat diezelfde score is als je kijkt naar de hele periode dat deze browsers bestaan.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.BrowserVulnarabilitiesOctober2022.jpg


Hierboven...
vandaag 08:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14ProEnProMaxGoud-icoon.jpg
Als de geruchten kloppen dat Apple de verschillen tussen de iPhones nog groter wil maken (en natuurlijk ook de prijs), dan is het de vraag op welke manier dat zal gaan gebeuren. Als de informatie van de Twitteraar hieronder klopt dan zou de iPhone 15 Pro Max twee camera’s aan de voorkant krijgen.

Daarnaast zou 256 GB de minimale hoeveelheid opslag zijn, terwijl de wat kleinere iPhone 15 Pro (dus zonder Ultra nog steeds één camera aan de voorkant zou hebben en het minste dure model de helft aan opslag zou krijgen (dus 128 GB). Verder zouden allebei de duurdere iPhone 15 modellen USB-C krijgen, het is nog niet duidelijk of dat ook het geval gaat zijn voor de ‘gewone’ iPhone 15 modellen.


Apple werkt altijd erg ver vooruit, maar de specificaties van de verschillende mo...
vandaag 08:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/USB-C-icoon.jpg
Waarschijnlijk heb je het al meegekregen in het ‘gewone’ nieuws, het Europees Parlement heeft in grote meerderheid gestemd voor USB-C als standaard voor de aansluiting voor zowel het opladen van devices als voor de overdracht van data.

Fabrikanten hoeven pas eind 2024 aan deze eis te voldoen, Apple kan komend jaar dus nog een iPhone met Lightning uitbrengen, maar het jaar daarna zullen ze er in Cupertino ook aan moeten geloven. Bij de iPads gaat het alleen om de het allergoedkoopste model, waarvan op dit moment de negende generatie op de markt is, en nog altijd met alleen de aanduiding ‘iPad’ door het leven gaat.

[img]https://www.m...
gisteren 08:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsPro-icoon.jpg
De tweede generatie AirPods Pro is duidelijk weer een schot in de roos voor Apple, als was het maar voor de uitstekende adaptieve transparantie die mogelijk is gemaakt door de nieuwe H2-chip daarin. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat deze nieuwe AirPods Pro gaan bugs hebben, in tegendeel.

Bij de nieuwe AirPods Pro is het namelijk mogelijk dat je meldingen krijgt van de Zoek mijn-app (Find My) waarin te zien is dat de batterij vervangen zou moeten worden. Als je deze krijgt dan kan je die weg-swipen en negeren, het gaat hier dus om een bug. En zoals je hieronder kan zien, kan je melding krijgen over de linker- en de echte AirPod, en ook voor de case.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/imag...
gisteren 08:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14ProEnProMaxDeepPurple-icoon.jpg
Het lijkt er op dat de verkopen van de ‘gewone’ iPhone 14 een beetje tegenvallen, de productielijnen daarvan zouden inmiddels ingezet zijn om beide iPhone 14 Pro modellen te maken. Dat laatste is niet voor niets, want het lijkt er op dat deze modellen nieuwe records aan het vestigen zijn.

Volgens CNBC zou Foxconn’s in het afgelopen kwartaal 40,4 procent meer omzet hebben gedraaid dan hetzelfde kwartaal een jaar gelden, een nieuw record voor dit bedrijf. Analist Neil Shah van Counterpoint Research denkt dat dit komt door ‘storming demand’ voor de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max, die allebei afgelopen maand gelanceerd werden.


Toch is Foxconn ook dit moment alleen m...
gisteren 08:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV-SiriRemote-icoon.jpg
Na jaren van kritiek kwam in mei 2021 eindelijk nieuwe Apple TV uit vergezeld door een remote die in zo’n beetje alle kritiek deed verstommen. In donker was bij deze wel duidelijk wat onder en boven was, het touch-vlak was vervangen door knoppen die ook aanraakgevoelig zijn, en nog veel meer.

Maar tot nu toe was nog niet bekend dat Apple bij deze nieuwe remote in eerste instantie een uitsparing had aan de onderkant om je wijsvinger in te laten rusten. Daarmee was deze prima remote waarschijnlijk nog beter geweest, want in het donker had je dan bijvoorbeeld nóg sneller kunnen vinden hoe je die vast moet houden. Naast de verbeterde ergonomie natuurlijk, wat ook nooit weg is.


Niemand weet waarom deze uitsparing het in niet gehaald heeft, want in het model wat uiteindelijk op d...
4 oktober 2022 - 07:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS16-icoon.jpg
Een kleine twee weken weken bracht Apple iOS 16.0.2 uit, de eerste bug-fix update voor alle iPhones waar iOS 16 op draait. Maar hoewel daar een aantal belangrijke bugs in verholpen werden zijn er nog steeds een aantal waar Apple nog niets aan gedaan heeft.

Daar gaat binnenkort verandering in komen, want er wordt ondertussen bij Apple hard gewerkt aan iOS 16.0.3 Deze bug-fix update zou de grootste nog openstaande problemen van iOS 16 moeten verhelpen. Denk aan laag volume tijdens het telefoneren via CarPlay, flikkerend display op oudere modellen iPhones, tekst die de Mail-app van laten crashen en het probleem waardoor Filmmodus alleen maar met een omweg te gebruiken is...
4 oktober 2022 - 07:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TouchID-icoon.jpg
Face ID is in de afgelopen jaren almaar beter geworden. Zo werd het met iOS 15.4 mogelijk om Face ID te gebruiken als je een masker op hebt en als je een iPhone 13 of later hebt kan je met iOS 16 Face ID ook gebruiken als je jouw iPhone horizontaal houdt.

Maar er zijn vast nog altijd situaties te bedenken waarbij Touch ID handiger is dan Face ID, en dus zijn er ook mensen die het graag terug zouden zien komen, of in ieder geval als extra optie zouden willen zien. Daarbij zou er binnen Apple nog steeds geëxperimenteerd worden met Touch ID voor de huidige iPhones, alleen ziet er naar uit dat die experimenten niet succesvol genoeg zijn, en het dus niet terug zal gaan komen.


In de meest rece...
3 oktober 2022 - 10:19

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14ProEnProMaxGoud-icoon.jpg
Eén van de verrassingen tijdens het Far Out-event op 7 september was dat Apple in iOS 16 iets compleet nieuws had gedaan met de nieuwe uitsparing in het scherm. Voor het eerst was iemand op het idee gekomen om zo’n uitsparing juist als een voordeel te gebruiken.

Dat is iets wat ook duidelijk naar voren kwam in de reviews van de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max, er is nauwelijks iemand te vinden die niet enthousiast is hierover. In een interview met het Japanse Axis Magazine vertellen Apple's Senior Vice President of Software Engineering Craig Federighi en Apple's Vice President of Human Interface Design Alan Dye hier meer over.


Kan je Alan Dye nog niet, in de video hierboven is hij he...
3 oktober 2022 - 10:07
Volgende pagina