https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleFitnessPlus-icoon-2.jpg
Apple heeft Fitness+, de eerste service die rond de Apple Watch is opgebouwd, een stevige uitbreiding gegeven. Interessant voor iedereen die Apple volgt, maar wij hebben er op dit moment nog niks aan, want dit is één van de services die bij ons niet beschikbaar is.

Die uitbreiding bestaat onder andere uit nieuwe workouts, speciaal gericht op ouderen en zwangeren, dus in beide gevallen wat minder intensief. Daarnaast zijn er ook nieuwe yoga-workouts, High Intensity Interval Training (HIIT) en workouts om kracht op te bouwen bij gekomen, allemaal speciaal gericht op beginners. Het begin was dus gericht op de grootste groep, nu wordt er duidelijk gewerkt aan het bedienen van steeds meer mensen.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleFitness...
vandaag 12:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/green_apple.jpg
Apple is samen met een aantal partners gestart met een fonds van 200 miljoen dollar in een poging iets bij te dragen in het gevecht tegen de klimaatverandering. Die partners zijn naast plaatselijke organisaties met name Conservation International maar ook Goldman Sachs doet mee.

Mocht de naam van die laatste je verbazen, dat is de bank waarmee Apple in zee is gegaan voor Apple Card de eigen credit card (die bij ons niet beschikbaar is). Onder de lokale organisaties onder andere Komaza, een micro-bosbouwbedrijf in Kenia en lokale organisaties in Colombia. In Kenia is het doel de savanna’s in de regio van Chyulu heuvels weer te verbeteren, in Columbia wordt een mangrovebos van 27.000 acre (ruim 10.926 hectare) beschermd en zoveel mogelijk weer in goede staat teruggebracht.

...
vandaag 10:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/GoogleEarth-icoon.jpg
De ‘normale’ versie van Google Earth is al een tijd niet meer als app voor de desktop beschikbaar, als je die app wilt dan zal je voor de Pro-versie van Google Earth moeten kiezen. Maar dat betekent niet dat je geen toegang meer hebt tot Google Earth, dat werkt inmiddels gewoon in je browser.

Aan de versie in de browser is nu een indrukwekkende optie toegevoegd: timelapses. Hiermee kan je gerangschikt op thema’s op allerlei plekken ter wereld zien hoe die in de afgelopen 35 jaar veranderd zijn. Eén van de dingen die daarmee pijnlijk duidelijk worden is de opwarming van de aarde. Je kan in het thema Opwarmende Planeet (Warming Planet) voor je neus sneeuw en ijs zien verdwijnen. Maar ook de andere thema’s zijn zeker de moeite van het bekijken waard. 

...
vandaag 10:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch5Hartslag-icoon.jpg
Twee maanden geleden kon je hier op MacFreak al lezen dat het mogelijk is om met een Apple Watch ziektes als Covid-19 een week eerder te detecteren. Dat zag er veelbelovend uit, maar wetenschappelijk onderzoek ernaar was tot nu toe nog niet gedaan.

Daar gaat verandering in komen, onderzoekers van de Seattle Flu Study en de University of Washington gaan samen met Apple onderzoeken hoe een Apple Watch, en mogelijk ook een iPhone, gebruikt kunnen worden bij het opsporen en vooral het voorspellen van ademhalingsziektes als onder andere Covid-19.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneAppleWatchECG.jpg


Deze studie [u...
gisteren 12:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12ProBlauw-LenzenCloseUp-icoon.jpg
Maanden voordat een nieuwe iPhone uitkomt doen de technische CAD tekeningen al de ronde, daarop wordt het uiteindelijke productieproces gebaseerd. En van CAD tekeningen kan je 3D modellen maken, die ons al een voorproefje geven van hoe het eruit ziet.

De site 91mobiles heeft een op basis van deze CAD tekeningen gerenderd 3D model gemaakt, en op deze pagina gepubliceerd. Daarop zien we onder andere de kleinere uitsparing (de zogenaamde ‘notch’), onder andere mogelijk gemaakt door de speaker helemaal naar boven te plaatsen. Dat scheelt vooral in de breedte, zoals je in het vergelijk hieronder goed kan zien.

[img]https://www.91-cdn.com/hub/wp-content/...
gisteren 12:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/M1processor-icoon.jpg
Dat er een wereldwijde chip-schaarste is weten we waarschijnlijk allemaal, dat is inmiddels zo belangrijk dat het zelfs in het ‘gewone’ nieuws voorbij komt. De vraag voor ons is natuurlijk vooral in hoeverre dat ons zal raken, en dus hoezeer Apple hier last van heeft, of zal krijgen.

De waarschuwing van de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) dat deze tekorten waarschijnlijk tot in het komend jaar zullen duren is voor ons dan ook extra belangrijk. TSMC was in de afgelopen jaren al een erg belangrijke leverancier voor Apple, de A-chips voor iPhones en iPad komen op dit moment allemaal van TSMC. En daar komen nu ook de door Apple zelf ontworpen chips voor de Macs bij.

[img]https://www.macfreak.nl/m...
gisteren 12:08

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ParallelsDesktop_NieuwIcoon.jpg
Als je over wilt stappen naar een MacBook Air, 13-inch MacBook Pro of Mac mini met de nieuwe M1 chip, dan was het ontbreken van de mogelijkheid om Windows daarop te draaien misschien de reden om nog niet tot die aanschaf over te gaan. Dat hoeft inmiddels geen argument meer te zijn.

Want de nieuwe versie van Parallels Desktop (versie 16.5) is niet alleen ‘native’, waardoor het op de volle snelheid van deze chip draait, maar kan ook de Windows 10 ARM Insider Preview draaien. Deze app native laten draaien was extra belangrijk voor Parallels, want ‘virtual machines’ draaien niet onder Rosetta 2. En binnen die versie van Windows is het ook mogelijk om apps die voor Intel-chips geschreven zijn te gebruiken...
gisteren 11:20

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12Lineup-icoon.jpg
Inmiddels heeft analist Ming-Chi Kuo het zo vaak bij het rechte eind gehad dat iedere ‘grote’ voorspelling van hem eigenlijk wel aandacht verdient. Dit keer gaan die voorspellingen over de iPhones die volgend jaar en het jaar daarna uitgebracht zullen worden.

Om te beginnen met die van 2022: Ming-Chi Kuo verwacht dat die een 48 megapixel camera zullen hebben, dat ze  video in 8K resolutie kunnen opnemen en dat dan de mini zal komen te vervallen. Dat laatste zou betekenen dat het om twee afmetingen zal gaan: 6,1 en 6,7 inch. Als de voorspelling van een camera met 48 megapixels klopt dan zou dat voor Apple een grote stap zijn, de maximale resolutie van de huidige iPhone 12 modellen is 12 megapixels.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone12ProLen...
14 april 2021 - 14:08

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/WhatsApp2-icoon.jpg
Toen Facebook in 2014 WhatsApp voor 16 miljard dollar overnam was dat natuurlijk niet voor niets. Zoals altijd bij Facebook was het centrale thema daarbij de data van de gebruikers, veel meer dan Facebook zelf met het eigen Messenger kon verzamelen.

Maar in Duitsland gaat de privacy waakhond daar mogelijk een stokje voor steken, het proces om dit te stoppen is op dit moment al in gang gezet. Het is de bedoeling met ingang van 15 mei dat Facebook direct verboden wordt om die data nog langer te verzamelen. Deze aandacht is het gevolg van de nieuwe voorwaarden, die wij op dit moment ook door WhatsApp voorgeschoteld krijgen.


Volgens de nieuwe voorwaarden zou WhatsApp veel met Facebook ...
14 april 2021 - 08:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone11ClearCase-icoon.jpg
Apple zou Apple niet zijn als van tijd tot tijd de eigen cases voor iPhones geen update van het kleurengamma zouden krijgen. Dat gaat bij Apple net als bij kleding, de vernieuwing van dat gedeelte van het assortiment gaat eigenlijk altijd samen met het wisselen van de seizoenen.

Een nieuwe lente betekent dus bij Apple ook een nieuw gezicht, er komen dus binnenkort weer cases in nieuwe kleurtjes bij. Met name de pastel-roze en pastel-groene lijken prima geschikt voor zowel de lente als de zomer, als je ze een beetje schoon houdt dan kunnen ze dus nog wel een tijdje mee.


Ga je voor het diepere blauw of kies je de donkerpaarse, dan ben je waarschijnlijk meteen voor alle seizoenen klaar.

Apple zelf heeft natuurlijk mooie namen voor al deze kleuren. In het Engels ...
14 april 2021 - 08:13
Volgende pagina