https://www.macfreak.nl/modules/news/images/SteveJobs-Jong-Portret.jpg
1976 is het prille begin van Apple, toen werkten Steve Jobs en Steve Wozniak nog vanuit de garage van Job’s adoptieouders. Officieel zou Apple pas op 3 januari van het jaar daarna worden opgericht, maar toen werden er al cheques op naam van “Apple Computer Company” gebruikt.

Het bewijs is de cheque hieronder, het adres daarop is dus waar toen hard aan de Apple-I computer werd gewerkt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SteveJobsRadioShackCheck.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Op 23 juli van dat jaar schreef Steve Jobs bovenstaande cheque uit aan Radio Cheque voor het bedrag van 4,01 dollar, en ondertekend met “steven jobs”.

...
vandaag 10:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/spotify-logo.png
Sinds de lancering van Spotify ruim 15 jaar geleden heeft het alleen maar verlies gedraaid. Tot 2017 liepen die verliezen steeds verder op, tot maar liefst 1,235 miljard euro. Daarna wist het bedrijf die verliezen weer in te perken, het afgelopen jaar kwam het verlies uit op 430 miljoen euro.

Dat maakt de oplopende rente natuurlijk een probleem, dat is dan ook één van de redenen dat Spotify nu weer 17 procent van de medewerkers moet ontslaan.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTV-SpotifyLogo.jpg


Dat komt neer op meer dan 1.000 mensen, waarschijnlijk ligt het totaal st...
vandaag 09:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchSE-icoon.jpg
Apple geeft al een tijd geen cijfers meer voor de Apple Watch, deze valt sinds een paar jaar in de categorie Wearables, Woning en accessories. Dus kijken we van tijd tot tijd naar wat de onderzoekbureau’s hierover melden, nu is dat Counterpoint Research.

Hun rapport over het derde kwartaal van dit jaar laat zien dat vooral de goedkopere Apple Watch SE zorgt voor veel verkopen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.CounterpointResearchAppleWatch2023Q3.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Voor Apple betekende de groei van 7 procent vergeleken met het jaar d...
gisteren 11:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FilmicPro-icoon.jpg
Bij ons nieuwsbericht een paar maanden geleden over de Blackmagic Camera-app van de makers van DaVinci Resolve merkte forumlid Brinky al op dat dit wel eens het einde van Filmic Pro zou kunnen betekenen. Want die app stapte afgelopen jaar over naar een abonnement.

Als dit rapport van PetaPixel klopt dan waren Brinky’s woorden profetisch, want het hele team achter Filmic Pro zou inmiddels opgeheven zijn.

Zelf heb ik Filmic Pro jarenlang met plezier gebruikt om professioneel dingen vast te leggen, maar bij de overstap naar het abonnement ...
gisteren 10:52

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Zoom-Logo2023-icoon.jpg
Langzaam maar zeker zien we dat er steeds meer apps verschijnen die ook voor de Apple TV geschikt zijn. Dat komt onder andere ook doordat Apple aan dit platform steeds meer mogelijkheden toevoegt, zoals het gebruiken van een iPhone of iPad als continuïteitscamera.

In de link hierboven gaat het over het gebruik van de camera van de iPad of iPhone met FaceTime, inmiddels komen daar ook andere apps voor videoconferencing bij.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTV-ZoomVideoconferencings.jpg


Een goed voorbeeld daarvan is het populaire Zoom, dat dus voortaan ook met een Apple TV 4K...
gisteren 10:24

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Amazon_Logo_Nieuw.jpg
Heb je een Amazon Fire TV van 2016 of later dan is het de komende tijd zaak om jezelf aan te leren om bij het opstarten meteen in actie te komen. Want Amazon is bezig met het uitrollen van een update die anders automatisch beeldscherm-vullende commercials zal gaan tonen.

Natuurlijk brengt Amazon dit al een grote stap vooruit voor consumenten, maar ik denk dat weinigen van ons zitten te wachten op ongevraagde commercials.


In de link hierboven kan je de uitleg van Amazon in het Engels lezen, hieronder de Nederlandse vertaling, want dit soort onzin willen we jullie natuurlijk niet onthouden:

Citaat
Onze focus ligt op het leveren van een meeslepende ervaring zodat
...
gisteren 10:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/M3-chip-icoon.jpg
Sinds het vertrek van Jony lijkt Johny de nieuwe ster bij Apple. Jony Ive was het icoon van het design bij Apple, Apple’s senior vice president of Hardware Technologies Johny Srouji zien we tegenwoordig tijdens presentaties vaak uitleggen welke grote stappen er met een nieuwe chip weer gezet zijn.

Eigenlijk altijd interessant, maar door zijn Israëlische accent zelden makkelijk te verstaan, waardoor zijn verhaal niet altijd even goed te volgen is.


In de video hieronder zien we niet alleen Johny Srouji, maar ook Godfrey D’Souza (senior director Hardware Validation) en John Ternus, Apple’s senior vice president of Hardware Engineering. De laatste zien we trouwens ook steeds vaker in Apple’s presentaties.

Maar de echte ster van de video h...
gisteren 09:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Camera-app-iOS-icoon.jpg
Tessa Coates is actrice en comedienne in het VK, wat ze allemaal doet is te zien op haar eigen website. Maar nu staat ze vooral in de aandacht door een foto die met haar iPhone is genomen, waarop iets te zien is wat eigenlijk helemaal niet mogelijk is.

Want op de beelden in de spiegels links en rechts staat ze steeds in een andere pose, waardoor ze op drie verschillende manieren in één foto te zien is.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhonePhotoBrideTrio.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Om te weten te komen hoe het mogelijk is dat ze op drie verschillende manieren in één foto te zien is ging ze naar een Apple Store, waar door Apple-medewerker Roger...
gisteren 09:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone15En15Plus-icoon.jpg
De mogelijkheid om achteraf de scherptediepte van een foto aan te passen is iets waar we niet zo heel erg lang geleden alleen nog maar van konden dromen. Maar inmiddels is het realiteit, en kan dat altijd met iedere foto van een persoon, kat of hond gemaakt met alle iPhone 15 modellen.

Deze registreren die onderwerpen automatisch, gebruiken dan ook automatisch de portret-modus, met de mogelijkheid om achteraf de scherptediepte aan te passen.


Deze mogelijkheid heeft Apple nu centraal gezet in de nieuwe commercial die je hierboven kan zien. Dit unique selling point werd bijvoorbeeld door Tom’s Guide het beste van de iPhone 15 Pro genoemd, maar het werkt dus ook met de ...
2 december 2023 - 09:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS17-icoon.jpg
Heb je IOS 17, iPadOS 15 of macOS Sonoma op een iPhone 12 of nieuwer, iPad Air (5e generatie), iPad Pro 11-inch (3e generatie) of nieuwer, iPad Pro 12,9-inch (5e generatie) of nieuwer, of een Mac met Apple silicon? Dan is het mogelijk om daarmee een persoonlijke stem aan te maken.

Deze functie is bedoeld voor iedereen die in de toekomst problemen met spraak kan krijgen, of als je nu al een spraakgebrek hebt.


In de korte film hierboven, met de toepasselijke titel ‘The Lost Voice’, laat Apple op een poëtische manier zien hoe dit nu al gebruikt kan worden.

Een persoonlijke stem

Wil je een persoonlijke stem aanmaken, op deze pagina vind je niet alleen hoe dat kan, maar ook hoe je het later eventueel weer kan verwijd...
2 december 2023 - 09:01
Volgende pagina