https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
De geruchten vooraf kon je al eerder hier op MacFreak lezen, en inmiddels is het zover: Apple heeft nu zelf aangekondigd dat vanaf volgende maand in Apple Music alle tracks ook in Lossless Audio als optie zal aanbieden, dus voor de hele catalogus. Maar er is meer.

Want daarnaast krijgen artiesten ook de mogelijkheid om hun muziek in Spatial Audio met Dolby Atmos aan te bieden. Daardoor kunnen ze hun muziek veel meer ruimtelijkheid meegegeven, en het gebruik van Dolby Atmos zal helpen om dat in onze huiskamers te brengen. Dolby Atmos werd in eerste instantie ontwikkeld voor bioscopen, die daarmee een veel r...
vandaag 15:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/macfreak3_logo.png
Als je MacFreak regelmatig bezoekt dan heb je het waarschijnlijk al gemerkt: we worden steeds beter bezocht. En dat merken we niet alleen aan de bezoekersaantallen hier, ook aan een toename van bestellingen in de MacFreak Shop zien we dat we nog steeds aan het groeien zijn.

Tijd om wat van de wensen die al veel langer bij ons leven om te zetten in realiteit, één daarvan is om meer schrijvers te hebben op MacFreak. Daarom zijn we nu op zoek naar schrijvers of schrijfsters die een duidelijk Mac-hart hebben, maar tegelijkertijd erg goed geïnformeerd zijn. Dus als de grote bladen schrijven dat de kwartaalcijfers van Apple een beetje tegenvallen weet jij allang dat het ging om een kwartaal dat een week korter duurde dan het jaar daarvoor, en als je dat meerekent het resultaat juist hoger uitkomt.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MacBook...
vandaag 14:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/CELL-Alpha-icoon.jpg
Christopher Stringer werkte 21 jaar nauw samen met Jonathan Ive in het design-team, voordat hij in 2017 bij Apple vertrok. Daarna startte hij samen met Damon Way het bedrijf Syng en kondigde aan dat hij een product in de markt zou gaan brengen dat met Apple zelf zou gaan concurreren. 

Dat blijkt een high-end AirPlay 2 speaker te zijn, de Cell Alpha, voor mensen die ruim in de slappe was zitten. Want één zo’n speaker kost 1,799 dollar en op de site zelf zeggen ze dat het een ‘room-filling sound field’ creëert. Maar dezelfde site zegt ook  dat je met twee, of zelf drie, van deze Triphonic speakers nóg v...
vandaag 12:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MagicMouse2Spacegrijs-icoon.jpg
Toen Apple in december 2017 de iMac Pro uitbracht was dat de eerste desktop in Spacegrijs. Daarbij werd onder andere ook een Spacegrijze Magic Mouse 2 en een Magic Trackpad 2 geleverd, voor deze accessoires ook voor het eerst dat ze in die kleur leverbaar waren.

Nu de iMac Pro niet meer gemaakt wordt en ook helemaal van Apple’s site verdwenen is blijken ook die accessoires te gaan verdwijnen. Want bij zowel de Spacegrijze Magic Mouse 2, het Magic Trackpad 2 Als het Magic Keyboard in dezelfde kleur staat inmiddels “Zolang de voorraad strekt.” Met andere woorden, als j...
vandaag 09:25

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Darkroom-icoon.jpg
Eén van de apps die hier zelden voorbij komt is Darkroom, waarmee trouwens niet alleen foto’s te bewerken zijn, maar ook video’s. En met de nieuwe Helderheid-optie (Clarity) is deze app nu nog aantrekkelijker geworden, want daarmee kan je jouw foto’s nu nog een stuk mooier en scherper maken.

Meer details over deze nieuwe functie in Darkroom kan je lezen in deze blogpost van Amsterdammer Jasper Hauser. Daarin krijg je niet alleen veel voorbeelden te zien van beelden met en zonder Clarity, maar wordt ook de theoretische grondslag daarachter uitgelegd door Adobe’s Sylvain Paris. Die laatste video kan je hieronder ook bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=OVMEP...
vandaag 08:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Netwerk-BigSur-icoon.jpg
Toen Apple in november de nieuwe M1 Mac mini  uitbracht ontbrak daar één ding: 10 Gigabit Ethernet. Er werd aangenomen dat hoewel de M1 chip de snelste is op de markt voor Single-Core processen, dat die snelheid daarmee simpelweg niet mogelijk was.

Inmiddels is dit model door Linus Tech uitgebreid aan de tand gevoeld, en de eerdere aanname blijkt simpelweg niet te kloppen. Ook met bijvoorbeeld het data-hongerige Pro Display XDR aan de Mac mini bleef die keurig een constante bijna 9,5 Gbps leveren. Voor de volledigheid: de vermelde theoretische snelheid van 10 Gbps wordt door geen enkele computer gehaald, want Ethernet heeft naast de data die verstuurd wordt ook een percentage aan ‘overhead’; het gedeelte van de data dat nodig is voor het protocol zelf.

https://www.youtube.com/watc...
vandaag 07:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
Het Amerikaanse onderzoeksbureau SellCell heeft ruim 3.000 gebruikers van iPhones en iPads van 18 jaar en ouder ondervraagd, de resultaten zijn op zijn minst interessant. Zo blijkt van deze groep bijvoorbeeld 61 procent van plan minstens één AirTag te kopen.

Daarbij heeft 54 procent geen probleem met de prijs daarvan, vindt 32 procent de prijs redelijk en maar 14 procent vindt ze te duur. Ook werd deze groep gevraagd weke kleur van de nieuwe iMac hun voorkeur heeft en 33,4 procent koos daarbij voor de blauwe uitvoering. Vlak daarachter komt zilver (30,1 procent) en daarna de groene (13,4 procent). Tenslotte komen geel (6,8 procent), roze (4,1 procent) en oranje (3,3 procent). Als dit ook in het koopgedrag tot uiting gaat komen lijkt het de vraag of Apple de iMac in zoveel kleuren zal blij...
14 mei 2021 - 12:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Geruchten over de derde generatie AirPods en een optie in Apple Music voor bestanden met een nog hogere kwaliteit doen al een tijdje de ronde. Als ze kloppen, dan lijkt de grote vraag vooral wanneer dit komt en voor welke vorm Apple zal kiezen om het wereldkundig te maken.

Volgens YouTuber Luke Miani zou Apple alletwee aanstaande dinsdag uitbrengen. En dat zou zonder een presentatie of andere fanfare gebeuren, maar simpelweg door een publicatie of twee persberichten (waarschijnlijk één, omdat het in beide gevallen om muziek gaat). Dit wordt gemeld door de site AppleTrack, die met Luke Miani sprak nadat hij een tweet verstuurde waar alleen maar “May 18” in stond.


Die tweet is hierboven te zien, maar Twitter...
14 mei 2021 - 10:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/2020MacBookAir-M1-icoon.jpg
Door de recent uitgebrachte kwartaalcijfers werd al duidelijk dat de M1 Macs een groot succes zijn. Niet voor niets, want iedere test laat zien hoe goed en snel die draaien. Maar hoeveel mensen kopen een Mac mini, en hoeveel een MacBook Air of 13-inch MacBook Pro.

Onderzoek van Strategy Analytics geeft geen exacte onderverdeling daarvan, maar laat wel zien dat de verkopen van de beide M1 laptops in ieder geval een groot onderdeel zijn van het succes van de M1 Macs. Want uit hun onderzoek [url=https://news.strategyanalytic...
14 mei 2021 - 09:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/PixelmatorPro-icoon.jpg
Ben je op zoek naar een goed programma om foto’s mee te bewerken, dan is dit een prima moment om Pixelmator Pro te kopen. Niet alleen staat de 2.1 update voor de deur, maar op dit moment krijg je het voor de helft van de prijs, wat betekent dat het nu maar € 21,99 kost.

Van Pixelmator Pro kon je hier al eerder een ‘sneak peek’ lezen en zien, bij deze aanbieding krijgen we nog ‘een opwarmertje’.  Nu gaat het om ML Crop, oftewel, beelden vol automatisch bijsnijden terwijl er rekening wordt gehouden met de inhoud van het beeld. Bijvoorbeeld bij scheefstaande beelden een erg handige optie, maar ook als je het zelf even zo snel niet weet.

[html]
14 mei 2021 - 09:16
Volgende pagina