https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS18-icoon.jpg
Ben je erg nieuwsgierig aangelegd, Apple heeft net de eerste publieke bèta-versies van iOS 18 en iPadOS 18, macOS 15 Sequoia, watchOS 11 en tvOS 18 op de servers gezet. Let op, publieke bèta-versies zijn meestal al redelijk stabiel, maar het is goed mogelijk dat je favoriete app(s) er nog niet mee werken.

En dat ‘redelijk stabiel’ staat er natuurlijk ook als waarschuwing, zeker een eerste publieke bèta-versie kan nog wel eens vastlopen of helemaal crashen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleBetaSoftwareProgramWebsite0724.jpg

klik of tap voor een grotere versie

De allerbeste optie is dan ook om deze versie te installeren op een extra device, dat is wat ontwikkelaars met de allereerste ...
17 juli 2024 - 10:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Safari-iOS14-icoon.jpg
Apple heeft weer een commercial in de serie “Privacy. That’s iPhone.” uitgebracht. Hier ligt de nadruk op browsers en hoeveel die van je prijs geven, en dat is extra actueel nu recent naar buiten kwam hoeveel extra informatie Google via browsers binnenharkt.

Maar omdat er aan het maken van een commercial heel wat vooraf gaat, zal deze commercial waarschijnlijk naar niet aanleiding van dat nieuws gemaakt zijn.


De erg actieve fluitmuziek die je in deze commercial hoort is Billathi Askara van Björn J:son Lindh, in de video hieronder kan je dat nummer in zijn geheel beluisteren.17 juli 2024 - 09:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePodMiniLineup-icoon.jpg
Als er kampioenschappen mierenneuken zouden bestaan, dan zou er een goede kans zijn dat Apple de hoofdprijs zou winnen. Want het is niet alleen het design-team wat geobsedeerd is door minutieuze details, deze cultuur bestaat in alle lagen van dit bedrijf.

Een mooi voorbeeld hiervan is dit nieuwe persbericht over de HomePod mini, die voortaan in de kleur middernacht te koop zal zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HomePodMiniMidnight.jpg

klik of tap voor grotere versies

In dat persbericht kan je een heleboel lezen over wat een HomePod mini allemaal kan, maar dat heeft natuurlijk helemaal niets te...
16 juli 2024 - 12:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sequoia-icoon.jpg
Hoewel Apple verreweg de meeste dingen in macOS prima heeft geregeld wat betreft de beveiliging, was er de afgelopen jaren één ding wat er negatief uitsprong: de database van alle Notificaties (Berichtgeving) van dit besturingssysteem was gewoon uit te lezen.

Dat kan je zelf zien door in de Finder in het menu Ga te kiezen voor Ga naar map (Shift + Command+ G), daar /var/folders in te vullen en op Return te klikken.

https://x.com/theevilbit/status/1811758367045537990

In de folders die je daar aantreft zijn mappen voor de cache (C), tijdelijke (T) en voorde gebruiker (O), zoek in de laatste naar com.apple.notificationcenter en je vind leesbare databases. Gebruik je liever Terminal, je kan de meest recente Notificaties ook makkelijk uitlezen met het volgende commando:

[code]
DA=`getconf DARWIN_USER_DIR`; sqlite3 $DA/com.apple.not...
15 juli 2024 - 11:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutProX-Icoon.png
Kennelijk levert de serie Shot on iPhone-films Apple veel op, want deze serie loopt al jaren en er is duidelijk geen teken dat er een eind aan komt, integendeel. Want Apple heeft net een nieuwe op het web gezet, waarin singer-songwriter Iván Cornejo gevolgd wordt.

Mocht je zijn werk nog niet kennen, zijn meest succesvolle albums tot nu toe zijn Alma Vacía, Dañado en Mirada.


In deze film zien we zijn reis naar Mexico, op zoek naar inspiratie bij zijn roots voor een nieuwe hit, waarbij hij in een groot avontuur  belandt. Zijn nummer “Intercambio Injusto” is ook in deze film opgenomen en natuurlijk is de soundtrack voor deze film ook beschikbaar op Apple

In de video hieronder kan je zien hoe deze film gemaakt werd, waarbij vooral opvalt dat bij veel van de scènes in de film geen andere appar...
15 juli 2024 - 10:50

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Chrome_Browser_Icoon-2.jpg
Als je het nieuws op MacFreak volgt dan weet je allang dat producten van Google zoveel mogelijk data van je verzamelen. De reden is eenvoudig: het zit in het DNA van dit bedrijf om dit te doen, het zal dan ook altijd de limieten daarvan blijven opzoeken.

Een goed voorbeeld is hieronder te zien: met een Chromium browser kan Google op alle google.com websites erg veel van jouw systeemdata uitlezen.

https://x.com/lcasdev/status/1810696259184779750

Er staat hierboven niet voor niets “met een Chromium browser”, want dit geldt niet alleen voor Google’s eigen Chrome-browser, maar bijvoorbeeld ook voor Microsoft’s Edge en Brave. Met name voor die laatste erg gênant, want deze positioneert zich juist als een optie voor iedereen die privacy hoog in het vaandel heeft s...
13 juli 2024 - 12:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/WhatsApp2-icoon.jpg
Het gebeurt steeds vaker dat ik aan WhatsApp-groepen wordt toegevoegd, terwijl ik niet weet door wie dat gedaan wordt en ik er niet om gevraagd heb. Bij WhatsApp hebben we ook door dat dit niet echt ideaal is, daarom gaan ze ons wat meer controle hierover geven.

Dat gebeurt met een zogenaamde context-kaart, waarin je kan vinden wie deze groep heeft opgestart en wanneer dat gebeurde.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.WhatsAppExtraGroupInfo.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Daarbij kan je dan ook zien of iemand die in jouw lijst van contacten in WhatsApp voorkomt jouw contactinformatie gedeeld heeft, o...
12 juli 2024 - 11:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Spyware-icoon.jpg
Jammer genoeg is het voor ons allemaal een onvermijdelijk onderdeel van ons leven geworden, phishing mails en SMS-jes, waarmee kwaadwillenden keer op keer weer proberen geld uit onze zakken te kloppen. Want als je genoeg van dat soort ellende rondstuurt, vind je altijd wel iemand die er in trapt.

De meeste bezoekers van MacFreak zullen waarschijnlijk niet snel voor deze onzin vallen, maar het kan nooit kwaad er nog eens bij stil te staan.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Spyware.png


Dat hebben ze bij Apple ook gedaan, want het bedrijf constateert een toename bij pogingen om de gegevens van de Apple Accounts (voorheen Apple ID) van gebruikers te pakken te krijgen. Apple heeft daarom [url=https://s...
10 juli 2024 - 10:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-icoon.jpg
In het verleden kon je hier op MacFreak al vaker lezen hoe een Apple Watch het leven van mensen redde, iets wat Apple zelf natuurlijk ook graag deelt. Maar als je denkt aan apparaten van Apple die hiertoe in staat zijn, dan is een HomePod vast niet het eerste wat bij je opkomt.

Toch was het een melding van de HomePod die de bewoners op tijd wekte, nadat hun hond het elektrische fornuis had aangezet, waar dozen op stonden.


De HomePod maakte de mensen in het huis wakker, omdat het alarmsignalen kan detecteren zodat je dat duidelijk merkt..

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HomePodSoundRecognit...
9 juli 2024 - 10:11

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-iOS18-icoon.jpg
Tijdens de presentatie van de WWDC werden we warm gemaakt voor Apple Intelligence, met als onderdeel daarvan een veel slimmere Siri. Siri zou bijvoorbeeld apps herkennen en kunnen openen, maar ook context begrijpen, zoals wie je moeder, je broer of je zus is.

Maar volgens Mark Gurman moet we voor een slimmere Siri nog wel even geduld oefenen, deze zal waarschijnlijk pas op zijn vroegst in iOS 18.4 verschijnen.


In de regel verschijnt een .4 update voor iOS in maart, alleen iOS 14.4 verscheen al in januari. Maar dat was in het corona-jaar 2021, en was dan ook duidelijk een uitzondering.

  • iOS 17.4: 7 maart 2024
  • iOS 1
...
9 juli 2024 - 09:45
Volgende pagina