https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
Het Amerikaanse onderzoeksbureau SellCell heeft ruim 3.000 gebruikers van iPhones en iPads van 18 jaar en ouder ondervraagd, de resultaten zijn op zijn minst interessant. Zo blijkt van deze groep bijvoorbeeld 61 procent van plan minstens één AirTag te kopen.

Daarbij heeft 54 procent geen probleem met de prijs daarvan, vindt 32 procent de prijs redelijk en maar 14 procent vindt ze te duur. Ook werd deze groep gevraagd weke kleur van de nieuwe iMac hun voorkeur heeft en 33,4 procent koos daarbij voor de blauwe uitvoering. Vlak daarachter komt zilver (30,1 procent) en daarna de groene (13,4 procent). Tenslotte komen geel (6,8 procent), roze (4,1 procent) en oranje (3,3 procent). Als dit ook in het koopgedrag tot uiting gaat komen lijkt het de vraag of Apple de iMac in zoveel kleuren zal blij...
vandaag 12:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Geruchten over de derde generatie AirPods en een optie in Apple Music voor bestanden met een nog hogere kwaliteit doen al een tijdje de ronde. Als ze kloppen, dan lijkt de grote vraag vooral wanneer dit komt en voor welke vorm Apple zal kiezen om het wereldkundig te maken.

Volgens YouTuber Luke Miani zou Apple alletwee aanstaande dinsdag uitbrengen. En dat zou zonder een presentatie of andere fanfare gebeuren, maar simpelweg door een publicatie of twee persberichten (waarschijnlijk één, omdat het in beide gevallen om muziek gaat). Dit wordt gemeld door de site AppleTrack, die met Luke Miani sprak nadat hij een tweet verstuurde waar alleen maar “May 18” in stond.


Die tweet is hierboven te zien, maar Twitter...
vandaag 10:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/2020MacBookAir-M1-icoon.jpg
Door de recent uitgebrachte kwartaalcijfers werd al duidelijk dat de M1 Macs een groot succes zijn. Niet voor niets, want iedere test laat zien hoe goed en snel die draaien. Maar hoeveel mensen kopen een Mac mini, en hoeveel een MacBook Air of 13-inch MacBook Pro.

Onderzoek van Strategy Analytics geeft geen exacte onderverdeling daarvan, maar laat wel zien dat de verkopen van de beide M1 laptops in ieder geval een groot onderdeel zijn van het succes van de M1 Macs. Want uit hun onderzoek [url=https://news.strategyanalytic...
vandaag 09:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/PixelmatorPro-icoon.jpg
Ben je op zoek naar een goed programma om foto’s mee te bewerken, dan is dit een prima moment om Pixelmator Pro te kopen. Niet alleen staat de 2.1 update voor de deur, maar op dit moment krijg je het voor de helft van de prijs, wat betekent dat het nu maar € 21,99 kost.

Van Pixelmator Pro kon je hier al eerder een ‘sneak peek’ lezen en zien, bij deze aanbieding krijgen we nog ‘een opwarmertje’.  Nu gaat het om ML Crop, oftewel, beelden vol automatisch bijsnijden terwijl er rekening wordt gehouden met de inhoud van het beeld. Bijvoorbeeld bij scheefstaande beelden een erg handige optie, maar ook als je het zelf even zo snel niet weet.

[html]
vandaag 09:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Campus2-icoon.jpg
Terwijl Facebook bezig was om Apple’s  App Tracking Transparantie van iOS 14.5 op allerlei manier te bevechten haalde Apple een belangrijk iemand van Facebook binnen. Dat was Antonio García Martínez, bij Facebook was hij de eerste Ads Targeting Product Manager in het Facebook Ads team.

Afgelopen maandag begon Antonio García Martínez als Ad Manager bij Apple, maar inmiddels is zijn carrière bij Apple alweer voorbij. De reden is dat er een enorme weerstand tegen hem opgebouwd werd binnen Apple, wat inmiddels al was uitgemond in een petitie tegen hem. De reden daarvoor was met name dingen die hij over vrouwen schreef in zijn boek Chaos Monkeys - obscene fortune and random failure in Silicon Valley.

[img]https://www.m...
gisteren 12:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
In de aanloop naar iOS 14.5 met App Tracking Transparantie (ATT) was één van de argumenten van Facebook daartegen dat Apple zelf ook advertenties plaatst. Apple’s tegenargument was dat ze daar helemaal niets tegen hebben, zolang de privacy van de gebruikers maar niet geschonden wordt.

En Apple heeft er geen gras over laten groeien, zowel in de App Store als in Apple News verschijnen er inmiddels meer advertenties. Apple News is bij ons trouwens nog steeds niet beschikbaar, maar hieronder zie je in de schermafbeelding een voorbeeld van advertenties voor apps, die inmiddels wel bij ons in de App Store te zien zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppStoreReclame120521.jpg


Hoe serieus onze privacy daarbij genomen wordt is te zien a...
gisteren 11:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/24-inch-iMac2021BlueWallpaper-icoon.jpg
De eerste benchmarks van de 24-inch iMac zijn op Geekbench verschenen en die zijn, zoals verwacht, ongeveer even snel als die van de eerder uitgebrachte MacBook Air, Mac mini en 13-inch MacBook Pro. Logisch, want al deze modellen gebruiken de rekenkracht van dezelfde M1 chip.

Deze cijfers maken duidelijk hoeveel sneller de nieuwe iMac is dan de snelste versie van de voorganger, de 21,5-inch iMac. Dat blijkt ongeveer 56 procent te zijn, dus deze nieuwe iMac biedt veel meer dan ‘alleen’ e...
gisteren 10:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iCloud-icoon.jpg
Er zijn mensen die meerdere Apple ID’s hebben, bijvoorbeeld één voor media-abonnementen en het andere voor iCloud. Apple heeft nu een nieuwe support-pagina online gezet waar wordt uitgelegd hoe dat kan werken met Apple One zonder dat dit problemen geeft.

 De korte versie is dat standaard het Apple ID dat gekoppeld is aan de media-abonnementen dan voor Apple One gebruikt zal worden, maar dat het ook mogelijk is om juist het andere Apple ID voor Apple One te gebruiken. Als ze bij Apple weten dat beide Apple ID’s van jou zijn, dan zal je bij het aanmelden voor Apple One waarschijnlijk al meteen onderstaand scherm te zien krijgen. Daar kan je dus kiezen voor welke van de twee Apple ID’s je wil gebruiken voor iCloud-opslag.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/n...
gisteren 10:11

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Terwijl de rechtszaak tussen Epic en Apple nog steeds gaande is heeft Apple in een persbericht wat meer details over de App Store naar buiten gebracht. Sommige van die details kon je al in dit eerdere nieuwsbericht hier op MacFreak lezen, maar dit persbericht vertelt nog meer.

Zo weigerde Apple in het afgelopen jaar (2020) meer dan 48.000 apps omdat die functies hadden die niet gedocumenteerd waren en werden er 150.000 apps geweigerd omdat die imitaties waren, gemaakt waren om spam te verspreiden of ons, de gebruikers, op een andere manier misleiden. Daarbij werden er ook nog eens meer dan 215.000 apps geweigerd omdat die teveel van onze privé-data probeerden te pakken te krijgen en werd er voor meer dan 1,5 miljard dollar aan frauduleuze transacties gestopt.

[url=ht...
12 mei 2021 - 17:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTVPlus-icoon.jpg
De catalogus van Apple TV+ blijft groeien, er wordt zowel nieuwe content als tweede seizoenen voor bestaande series toegevoegd. Twee van de nieuwe series zijn “Lisey's Story” en “1971: The Year That Music Changed Everything”, en die twee konden nauwelijks meer verschillen van elkaar.

In 1971: The Year That Music Changed Everything is een achtdelige documentaire-serie van Universal Music Group's Mercury Studios en On The Corner Films waarin we niet alleen de muzikanten en hun muziek uit het jaar 1971 zien, maar ook wat voor effect die muziek op de maatschappij had. Daarbij komen veel grote namen voorbij, onder andere The Rolling Stones, Aretha Franklin, Bob Marley, Marvin Gaye, The Who, Joni Mitchell en Lou Reed.


Lisey's Story is een serie op basis van de gelijknamige bestseller van Stephen King. En zo...
12 mei 2021 - 15:56
Volgende pagina