https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS18-icoon.jpg
Tijdens de presentatie van Apple Intelligence werd ook duidelijk dat Apple voor erg complexe vragen ons binnenkort gaat doorverwijzen naar OpenAI’s ChatGPT. Dat kan gratis en zonder account, maar als je wel een account hebt kan je dat daarbij gebruiken voor nog meer opties.

Het lijkt voor de hand te liggen dat Apple dit gaat betalen, maar volgens bronnen van Bloomberg is dit niet het geval.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS18ChatGPTWarning.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Citaat
De overeenkomst omvat het gebruik van ChatGPT, een digitale assistent die
...
vandaag 10:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Battery-BigSur-icoon.jpg
In september vorig jaar kon je hier op MacFreak lezen dat het mogelijk is om de batterij in alle iPhone 15 modellen te begrenzen op 80 procent, en pas naar de volle 100 procent te gaan als dat echt nodig is. Want lang aan de lader op 100 procent is niet zo goed voor oplaadbare batterijen.

Door deze instelling zal de oplaadbare batterij in deze iPhones dan waarschijnlijk ook langer meegaan voordat deze vervangen moet worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS18RecommendedChargeLimit.jpg

klik of tap voor een grotere versie

In iOS 18 gaat Apple nog een stap ve...
vandaag 09:36

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Tile-logo-icoon.jpg
Voordat Apple in april 2021 de AirTag uitbracht was Tile hét bedrijf als je spullen die je liever niet kwijt wilt in de gaten wilde houden. Het is datzelfde Tile dat nu gehackt is, om precies te zijn gaat het om hulpmiddellen die worden gebruikt voor het verwerken van locatiegegevens voor wetshandhavers.

Daardoor kregen de hackers onder andere namen, adressen, e-mailadressen en telefoonnummers van klanten in handen.


Dat is al geen best nieuws voor Tile, maar het wordt nog erger. Want dit alles werd ontdekt door 404 Media, en pas daarna maakte Life360 (het bedrijf achter Tile) bekend dat ze inderdaad gehackt waren. Dat gebeurde met de volgende verklaring:

Citaat
Similar to many othe
...
vandaag 08:34

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Qualcomm-logo-icoon.jpg
In het begin van 2021 werd Nuvia door Qualcomm overgenomen. Mocht de naam Nuvia je zo snel niet iets zeggen, dat bedrijf werd opgestart door drie processor-designers die daarvoor allemaal bij Apple in de processor-divisie werkten.

Voor Arm een reden om Qualcomm in 2022 aan te klagen, want de licentie van Nuvia (en nu dus van Qualcomm) was voor chips voor servers, en niet voor laptops.


Hierboven kan je de presentatie zien van Qualcomm’s nieuwe Snapdragon X Elite chip. Waarbij ook mensen van Acer, Asus en Microsoft te zien zijn, want deze chip moet de concurrentie aangaan met Apple’s M-chips en zal de drijvende motor zijn achter [url=ht...
vandaag 08:11

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTVPlus-icoon.jpg
Tijdens de presentatie van de WWDC gaf Apple ons alvast een voorproefje van een aantal series en films die de komende tijd naar Apple TV+ komen. Daarbij zijn nieuwe films en series, maar ook een aantal vervolgseizoenen op bestaande series die erg veel succes hebben.

In die laatste categorie zijn natuurlijk Severance, Silo en Slow Horses, kennelijk doen series die met de letter s beginnen het goed op Apple TV+.


Hieronder de lijstjes van alles wat je in de video hierboven voorbij kan zien komen:

Citaat
Nieuwe films:

  • The Instigators
  • Fly Me To The Moon
  • Wolfs
Citaat
Nieuwe series:

  • Dark Matter
  • Presumed Innocent
  • Lady in the La
...
vandaag 08:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch5Hartslag-icoon.jpg
Wat doe je wanneer je als dierenarts een leeuw moet opereren terwijl je geen beschikking hebt over een operatiekamer met bijvoorbeeld de apparatuur waarmee je de hartslag in de gaten kan houden. Terwijl dat heel essentieel is als jouw patient onder narcose is.

Ook in deze situatie blijkt de beste oplossing een Apple Watch te zijn, maar dan wel op een andere plek dan waar dit normaal gesproken gedragen wordt.Naast de bewondering om de inventiviteit, wie denkt er nu in hemelsnaam aan om een Apple Watch om de tong van een leeuw te doen, is het zeker de moeite om het geluid van het filmpje hierboven ook even aan te zetten.

Want ik had nog nooit hiervoor een leeuw horen snurken, en dat blijkt een zeer indrukwekkend geluid te zijn.


gisteren 17:22

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleVisionPro-1eGeneratie-icoon.jpg
Als je ruimtelijke video's wil maken voor Apple’s Vision Pro dan kan dat met iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max (hier vind je de uitleg) en natuurlijk ook met de Vision Pro zelf. Maar voor de professionele video’s waar je met een Vision Pro helemaal in kan verdwijnen is meer nodig.

Tijdens de WWDC presentatie liet Apple al een lens zien voor de Canon R7, de aankondiging van Canon daarover vind je op deze pagina.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.CanonR7DualLensVisionPro.jpg

klik of t
...
gisteren 10:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple_Logo_Regenboog_Origineel.jpg
Tijdens de presentatie van de WWDC werd er niet zo heel erg veel aandacht besteed aan macOS 15 Sequoia. Logisch, macOS is eigenlijk al een tijd ‘af’, wat betekent dat er geen grote spectaculaire stappen meer in de ontwikkeling ervan gezet zullen worden.

Maar we zien er natuurlijk wel nieuwe wallpapers in, zoals in elke versie van macOS, waarvan de nieuwe speciaal voor Sequoia gemaakte ‘Helios’ gedoopt is.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.macOS15SequoiaHero.jpg

klik of tap voor grotere versies

Wil je deze wallpaper nu al downloaden, dan kan op deze pagina van Basic Apple Guy. Daarbij kan je kiezen voor de lichte, de donk...
gisteren 09:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iCloud-icoon-Yosemite.jpg
De presentatie van de WWDC was een lange zit, en toch kwamen er nog een heleboel nieuwe dingen helemaal niet aan bod, er was geen tijd voor. Want zelfs deze presentatie was in het begin veel te lang, ze hebben er bij Apple nog erg veel in moeten knippen.

Eén van de dingen die helemaal niet voorbij kwam is het compleet nieuwe design van iCloud in iOS 18, hieronder kan je zien dat dit stevig onder handen is genomen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS18-iCloudRedesign.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Dit nieuwe design doet hetzelfde als daarvoor, maar presenteert het allemaal een stuk duidelijker. Je ziet bijvoorbeeld niet alleen maar of een app iCloud gebruikt, maar ook meteen hoeveel ...
gisteren 09:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Photos-iOS-icoon.jpg
Apple liet tijdens de WWDC-presentatie al erg veel zien van het nieuwe design van de Foto’s-app, voor het eerst in tijden stevig onder handen genomen. Chelsea Burnette liet ons zien wat er allemaal aan veranderd is, bijvoorbeeld dat je nu standaard altijd de foto’s van de afgelopen dagen in beeld hebt.

Mocht je dit gedeelte van de presentatie tot nu toe gemist hebben, in de video hieronder kan je dat alsnog inhalen, die duurt nog geen vier minuten.


Maar bij zo’n stevig redesing wordt er natuurlijk meer aangepakt dan ze in deze korte tijd kunnen laten zien, bijvoorbeeld dat er nu veel meer criteria zijn waarop je foto’s kan selecteren.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS-18PhotosUtilities.jpg...
gisteren 08:55
Volgende pagina