https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS15-icoon.jpg
We hebben nog 10 dagen te gaan voordat iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 en tvOS 15 uit gaan komen, voor alle 4 is dat 25 september. Daarbij ontbreekt macOS 12 Monterey, daarvoor is nog geen definitieve datum gemeld, waarschijnlijk wordt dat samen met de nieuwe Macs uitgebracht.

In de tussentijd heeft Apple de lijst met nieuwe dingen in iOS 15 stilletjes aangevuld. Zo is er de mogelijkheid om van telefoonnummers te wisselen midden in een gesprek in de Berichten-app als je Dual SIM hebt toegevoegd. Verder kunnen we nu zien dat aan de mogelijkheid voor Find ‘My network support for AirPods’ een asterisk is toegevoegd, met onderaan daarbij de tekst “Coming later this fall.”

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zA...
vandaag 10:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone13ProEnProMax-icoon.jpg
De prachtige Tower Theater Apple Store in Los Angeles speelde in de keynote al een hoofdrol, in de zeven minuten durende video hieronder is het ook het begin- en eindstation. In deze video-tour krijgen we nog eens de belangrijkste details te zien van de verschillende iPhone 13 modellen.

De video is opgedeeld in hoofdstukjes, na de introductie gaat het over video, de Cinematic Modus en hoe je drastische diepte-effecten kan toevoegen, de nog veel betere prestaties bij weinig licht, wat deze iPhones kunnen door het Ceramic Shield en dat ze met water geen problemen hebben, de batterij en het display waarna ook het Super Retina XDR display met ProMotion natuurlijk aan bod komt en uiteindelijk nog drie items over fotografie.


Die items zijn de nie...
18 september 2021 - 10:35

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone13ProLineup-icoon.jpg
Of een nieuwe generatie van een device van Apple een schot in de roos is, kun je vaak te zien aan de aantallen bestellingen. Volgens de South China Morning Post zouden de bestellingen voor de iPhone 13 nu al hoger liggen dan voor de iPhone 12 vorig jaar.

Daarbij moeten wel twee extra ingrediënten meegenomen worden, Huawei heeft nu erg grote problemen door met name de boycot van de VS waardoor hun vlaggenschip zonder 5G geleverd wordt en de iPhone 13 zou in China minder gaan kosten dan de iPhone 12. Waar bij de iPhone 12 de teller op 1,5 miljoen bestellingen stond zou die voor de iPhone 13 al boven de 2 miljoen staan.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone13iPhone13MiniPresentatieSlide.jpg


Jammer genoeg wo...
17 september 2021 - 16:25

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadMini2021-icoon.jpg
De nieuwe devices die Apple uitbrengt worden natuurlijk meteen aan de tand gevoeld, en één van de dingen die in de Geekbench-scores opvalt is dat de A15 chip in de iPad mini iets trager is dan dezelfde chip in alle iPhone 13 modellen.

Het verschil in prestaties ligt tussen de twee en acht procent, dat zijn verschillen die in de praktijk niet of nauwelijks merkbaar zijn. De kloksnelheid ligt daardoor voor de iPad mini op 2,9 GHz, terwijl het voor alle iPhone 13 modellen op 3,2 GHz uitkomt. De iPad mini komt daardoor op Geekbench scores van 1.595 (Single-Core) en 4.540 (Multi-Core), voor de iPhone 13 Pro zijn dat respectievelijk 1.730 en 4.660

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadMini2021Lineup-2...
17 september 2021 - 14:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone13ProEnProMax-icoon.jpg
Zowel tijdens de keynote als op de eigen pagina’s van de iPhone 13 modellen en de iPhone 13 Pro modellen noemt Apple meerdere keren de toegenomen batterijtijd. Niet voor niets, want dat blijkt in onderzoeken steeds erg belangrijk te zijn voor ons, de consumenten.

Nergens is dat beter zichtbaar dan bij de batterijtijd voor streaming video. Waarschijnlijk niet toevallig, het ligt natuurlijk voor de hand dat Apple dat ook optimaliseert in iOS, het is tenslotte iets waar veel gebruik van wordt gemaakt. Dat Apple met de iPhone 13 modellen inderdaad echt “een grote sprong vooruit in batterijduur” heeft gemaakt kan je zien in de vergelijkingen met de batterijtijd voor de iPhone 12...
17 september 2021 - 13:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/macfreak3_logo.png
Sinds de keynote van afgelopen dinsdag heeft het aardig wat zweetdruppels en late uurtjes gekost, maar inmiddels is het zover, alle nieuwe iPhone en iPad modellen staan al in de MacFreak Shop en zijn vanaf twee uur vandaag dan ook al allemaal bij ons te bestellen.

Zoals altijd ben je niet alleen goedkoop uit in de MacFreak Shop doordat we altijd proberen de goedkoopste te zijn, je voordeel loopt nog veel verder op als je iets kan inruilen. Onze inruilprijzen liggen een stuk hoger dan die van Apple, en we zijn een van de weinige shops waar je meteen kan zien hoeveel je krijgt voor het device (of de devices) wat je gaat inruilen.

[img]h...
17 september 2021 - 10:42

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TimCookLaughing-icoon.jpg
De afgelopen jaren zien we steeds vaker reviews van Apple’s devices voordat ze uitgebracht worden op YouTube verschijnen, daar zit iets achter. Apple wil duidelijk die doelgroep ook bereiken, waarbij YouTubers als Marques Brownlee, UrAvgConsumer en iJustine ingezet worden.

En dat werkt, toen ik niet zo lang geleden een nieuwsbericht met reviews voor MacFreak zat te schrijven, was de reactie van mijn 22-jarige zoon: “hé, doe jij iets met iJustine?” Apple kiest deze influencers natuurlijk niet zomaar, we zien dan ook een goede mix van algemeen, vrolijk en aanstekelijk (iJustine) tot grappig en aansprekend, maar toch ook met veel inhoud (Marques Brownlee).


De ee...
16 september 2021 - 10:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirTag-icoon.jpg
In de afgelopen tijd plaatsten wij in dit nieuwsbericht een aantal updates, omdat Apple steeds weer firmware-updates voor de AirTags bleef uitbrengen met andere build-nummers. Daardoor ontstond wat verwarring, want niet iedereen kreeg die updates ook binnen.

Inmiddels blijkt dat Apple dit expres deed, waarschijnlijk omdat het hierbij om automatische over-the-air updates gaat, de gebruiker heeft daar nu eenmaal geen enkele invloed op. Daarom verstuurde Apple de verschillende build-nummers steeds naar maximaal 25 procent van alle gebruikers, mocht er iets niet helemaal oké zijn dan zouden in ieder geval niet alle gebruikers daar het effect van merken.

[url=https:...
16 september 2021 - 10:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchSeries7-icoon.jpg
Een maand geleden kon je hier op MacFreak al lezen dat eindelijk de mogelijkheid om met alleen een Apple Watch te bellen leek te komen, omdat Apple kennelijk bezig was de website daarvoor aan te passen. Inmiddels is er meer nieuws, en dat is gelukkig positief.

Ten eerste heeft Apple die support-pagina aangepast. Waar eerst de link in de zin “Zorg ervoor dat u een geschikt mobiel abonnement hebt bij een ondersteunende aanbieder.” nog niet werkte, komen we nu op deze pagina uit. Daar kan je lezen dat je “Met de Cellular-modellen van Apple Watch Series 6 en Apple Watch SE en een actief mobiel abonnement kun je bellen, berichten ver...
16 september 2021 - 09:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/GebrokenGlas-icoon.jpg
Als je de pech had dat het glas aan de voor- of achterkant van je iPhone brak dan moest je daarvoor aardig wat geld neerleggen, ook als je AppleCare+ bij de aankoop (of binnen 60 dagen daarna) had afgesloten. Gelukkig heeft Apple de tarieven voor het eigen risico in deze gevallen nu verlaagd.

Waar het eigen risico tot nu toe maar liefst 99 euro bedroeg is dat nu naar 29 euro verlaagd, een  spectaculaire prijsdaling. Waarom deze verlaging is doorgevoerd heeft Apple niet aangegeven. Het is mogelijk dat tot nu toe niet zoveel mensen zich hiermee bij Apple melden omdat het Ceramic Shield zo sterk is, en dus minder makkelijk breekt.

[img]https://www.macf...
15 september 2021 - 14:21
Volgende pagina