https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iBooks-2013-icoon.jpg
Er schijnen mensen te zijn waarbij de Apple Books-app niet meer werkt sinds het updaten naar iOS of iPadOS 15.5. Het probleem lijkt niet erg wijd verspreid, maar mocht je net één van de ongelukkigen zijn, de oplossing komt gelukkig binnenkort vanzelf naar je toe.

Want het lijkt er op dat dit probleem verholpen is in zowel de bèta-versie van iOS 15.6 als van iOS 16. De simpelste oplossing is dus gewoon wachten tot deze update uitkomt, als het erg belangrijk is voor je dan kan je ook nu alvast de Public Beta van iOS 15.6 installeren. Kies je voor dat laatste, dan moet je op deze website van Apple zelf zijn.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt....
vandaag 11:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchSeries7-icoon.jpg
In Apple’s nieuwe commercial voor de Apple Watch Series 7 hieronder komen in anderhalve minuten heel erg veel momenten voorbij waarin we kunnen zien wat dit device allemaal kan verduren. Naast bijvoorbeeld hevige schokken ook water, zand, taart en zelfs ketchup.

Wat deze commercial extra interessant maakt is dat er al een tijdje geruchten de ronde doen dat Apple dit jaar een versie van de Apple Watch uit zal gaan brengen die nog beter bestand is tegen dit soort heftige invloeden van buitenaf. Als dat gerucht klopt, dan is de timing van deze commercial op zijn minst opvallend, een paar maanden voordat de nieuwe modellen van de Apple Watch gepresenteerd zullen worden.


Het nummer dat je in deze commercial op de achtergrond hoort is Power of My Love van Jack White, hieronder vind je dat nummer in zi...
vandaag 10:42

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/CarPlay-icoon.jpg
Tijdens de keynote van de WWDC konden we veel te zien van de plannen die Apple heeft voor CarPlay, die gaan veel verder dan wat de huidige versie kan. En tijdens een sessie voor ontwikkelaars bleek dat het ook mogelijk wordt om vooraf te betalen voor een specifieke pomp.

Niet alleen handig als het erg slecht weer is, met de almaar stijgende brandstofprijzen moet je op steeds meer plekken vooraf betalen, dus wordt dat doen vanuit de auto nog aantrekkelijker. In de VS zou deze mogelijkheid volgens Reuters al deze herfst beschikbaar komen, het relatief kleine HF Sinclair (1.600 stations in de VS) heeft dit inmiddels bevestigd.

https://www.youtube....
vandaag 10:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/M2MacBookAir2022-icoon.jpg
Bij de presentatie van de nieuwe 13,6-inch MacBook Air met M2 chip was Apple nog behoorlijk vaag over het moment wanneer die gelanceerd zou gaan worden. Niet voor niets, de situatie in het Verre Oosten zorgt nu eenmaal nog steeds voor veel onzekerheid.

Maar inmiddels heeft MacRumors van een bron die voor de Apple Store werkt gehoord dat er lanceerdatum 15 juli zou zijn. De compleet vernieuwde MacBook Air heeft niet alleen een groter scherm (met uitsparing), het design is compleet vernieuwd. De nieuwe uitvoering loopt bijvoorbeeld niet meer taps toe, maar is overal even dun. Een ontwerp dat veel meer doet denken aan de al bestaande 14-inch en 16-inch MacBook Pro.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.M...
gisteren 14:40

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MicrosoftOffice-app-icoon.jpg
Apple’s iWork suite is een verzameling van prima gratis apps, waarmee je heel erg veel dingen kan doen. Pages is een uitstekende app voor vormgeving en tekstverwerking, Numbers voor spreadsheets en Keynote voor het maken van prachtige presentaties.

Maar hoewel deze apps documenten gemaakt met Microsoft Office kunnen openen en exporteren wil het met name met het eerste nog wel eens wat mis gaan, zeker bij complexere documenten. Wil je er echt zeker van zijn dat alle bestanden gemaakt in Microsoft Office bij jou ook goed openen, dan is Microsoft Office Home & Business for Mac 2021 een erg goede keuze.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MicrosoftO...
gisteren 11:17

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleGiftCard-icoon.jpg
In de afgelopen jaren waren er nog twee cadeaubonnen bij Apple: de App Store & iTunes-cadeaubon en de Apple Store-cadeaubon. Maar als het nog simpeler kan is dat natuurlijk nog beter, en dat is ‘The Gift Card for everything Apple’, bij ons ‘De cadeaukaart voor alles van Apple’.

Deze ‘universele’ cadeaukaart werd eind juli 2020 in de VS gelanceerd en sindsdien zijn ze bij Apple bezig met de internationale uitrol ervan. Gisteren kwamen daar een aantal Europese landen bij, waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, het VK en Nederland. Dat betekent dat we op de site van Apple nu een aparte pagina vinden waar je deze kaart kunt kopen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleGiftCardsNL.jpg
...
gisteren 09:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Appel.jpg
In nieuwsberichten over specifieke klachten willen ze nog wel eens voorbij komen: links naar Apple’s eigen Apple Support Community. Net zoals MacFreak een plaats waar je je vragen kan stellen, maar jammer genoeg alleen in het Engels, een Nederlandse versie bestaat niet.

Ben je iemand die graag (en vaak) mensen helpt en beheers je het Engels goed, dan is er vanaf nu een manier om daar mogelijk iets aan over te houden. Want Apple heeft vandaag Apple Community+ gelanceerd, een programma waarin een positieve houding, expertise en nieuwsgierigheid beloond kunnen worden. Je kan er niet lid van worden, je wordt ervoor gevraagd, en wat die beloning inhoudt is op dit moment ook nog duidelijk.

[i...
29 juni 2022 - 15:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple5G-chip-icoon.jpg
In de afgelopen jaren zagen we eerst dat Intel pogingen deed om de concurrentie aan te gaan met Qualcomm’s 5G modems. Maar na de deal tussen Apple en Qualcomm gooide Intel de handdoek in de ring, waarna Apple Intel’s modemdivisie overnam.

Daardoor dachten ze bij Qualcomm dat Apple in 2023 eigen modemchips zou hebben, maar dit soort modems maken was voor Intel ook niet voor niets een grote uitdaging. Als de informatie van analist Ming-Chi Kuo klopt, dan gaat het Apple toch niet lukken om al in 2023 iPhones uit te brengen met modems uit eigen huis daarin.


Het ontwikkelen van...
29 juni 2022 - 10:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomeKit-icoon.jpg
Eind afgelopen week kon je hier op MacFreak lezen dat als je een iPad als woninghub wil blijven gebruiken je beter iPadOS 16 niet daarop kan installeren. Inmiddels heeft Apple de situatie wat verder verduidelijkt, en het moment dat we op moeten gaat letten blijkt wat later te liggen.

Het installeren van iPadOS 16 zal geen probleem zijn, ook daarna zal een iPad met die versie nog gewoon als woninghub kunnen dienen. Apple heeft nu laten weten dat pas vanaf het moment dat er in de Woning-app een ‘nieuwe architectuur’ zal worden geïntroduceerd, je die update met een iPad die je als woninghub wilt blijven gebruiken beslist niet zal moeten installeren. Hoewel Apple het zelf niet noemt gaat het bij die ‘nieuwe architectuur’ 100 procent zeker om [url=https://csa-iot.org/al...
29 juni 2022 - 10:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Spyware-icoon.jpg
Mogelijk heb je het al via het algemene nieuws meegekregen, Google waarschuwde recent voor spyware die in Italië en Kazachstan gebruikt werd om gebruikers te bespioneren. Deze spyware is niet zo doortrapt als Pegasus van de NSO Group, maar ook niet iets wat je op je telefoon wilt hebben.

Het was trouwens niet Google die deze spyware vond, maar beveiligingsbedrijf Lookout, dat het ook de naam ‘Hermit’ gaf. In het nieuws ging het vooral om Android telefoons die geïnfecteerd waren hiermee, maar er zouden ook gevallen zijn waarbij het op iPhones terecht was gekomen. Opvallend, want deze software werd niet ...
28 juni 2022 - 11:29
Volgende pagina