https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Bij de aankondiging van het nieuwe Apple Music Sing werd duidelijk dat dit niet op alle devices zal werken. De algoritmes die de stem(men) wegfilteren draaien allemaal op het device zelf, er is dus een chip met voldoende rekenkracht nodig om dat voor elkaar te krijgen.

Als iOS en iPadOS 16.2 binnenkort uitkomen en je wilt van Apple Music Sing gebruik maken dan zal je daarom een device met minimaal een A13 chip moeten hebben. Dat geldt voor alle iPhones vanaf de iPhone 11, iPads vanaf de iPad 9 en bij de Apple TV alleen de Apple TV 4K die Apple eerder dit jaar uitbracht.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneiPadAppleTVAppleMusicSing.jpg

...
gisteren 11:42

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/USB-C-icoon.jpg
Eerder dit jaar kon je hier op MacFreak al lezen dat de Europese Unie had besloten dat vanaf een bepaald moment in 2024 nieuwe elektronische apparaten allemaal een USB-C connector zullen moeten hebben om opgeladen te worden. Maar het exacte moment was nog niet bekend.

Inmiddels is daar een datum aan verbonden: in een net gepubliceerde nieuwe richtlijn is te lezen dat vanaf 28 december 2024 alle ‘radioapparatuur’ hieraan zal moeten voldoen. Dit betekent dat Apple komend jaar nog een iPhone met Lightning in de EU uit zou kunnen brengen, het jaar daarna is dat simpelweg niet meer mogelijk.

<...
gisteren 10:42

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Chrome_Browser_Icoon.jpg
Het is bekend dat Google’s Chrome-browser voor de Mac erg snel de batterij van een MacBook leeg kan trekken. Bij Google waren ze natuurlijk niet blij met deze reputatie, in de nieuwe versie (vanaf versienummer 108) zijn twee functies ingebouwd waardoor de batterij langer mee zou moeten gaan.

De eerste functie is Memory Saver, deze zorgt ervoor dat tabs die op dat moment niet gebruikt worden geen aanslag meer op de rekenkracht doen, pas als je zo’n tab weer activeert zal die weer de content opnieuw laden. Daarbij verschijnt er in de tabs waarvoor dit geldt een visuele aanduiding rechtsboven in de adresbalk, zoals je hieronder kan zien.

https://storage.googleapis.com/gweb-uniblog-publish-prod/original_images/Memory-Saver_1.gif

...
gisteren 10:19

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iCloud-icoon.jpg
Toen Apple in augustus een jaar geleden aankondigde foto’s in iCloud te gaan scannen op kinderporno werd al snel duidelijk dat niet iedereen daar blij mee was. De storm van kritiek was zo groot dat de lancering ervan in ieder geval een paar maanden werd uitgesteld.

Daarna hoorden we lang niets meer over, maar in een interview van Joanna Stern voor The Wall Street Journal met Apple’s Senior Vice Presiden...
8 december 2022 - 13:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Misschien heb je het al in het algemene nieuws meegekregen, Kanye West (die zich inmiddels Ye noemt) ontpopt zich recent steeds meer als een antisemiet. In eerste instantie door een tweet met de tekst “going death con 3 On JEWISH PEOPLE”, waarna hij tijdelijk van Twitter verbannen werd.

Buiten de spelfout (het zou Defcon 3 moeten zijn) lijkt het vooral een uiting van Kanye’s mentale staat, hij zou lijden aan een bipolaire stoornis. Inmiddels lijkt hij compleet de weg kwijt, in een interview met samenzwerings-aanhanger Alex Jones vertelde hij onder andere dat hij ook goede dingen ziet in Hitler. Dat deed hij met een masker over zijn gezicht, niet echt een uiting van een stabiele persoonlijkheid.
<...
8 december 2022 - 13:42

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirDrop-icoon.jpg
Toen Apple tijdens de recente protesten in China de optie om AirDrop voor iedereen te limiteren tot 10 minuten was er kritiek, Apple zou toegeven aan de Chinese autoriteiten. Maar mogelijk had het daar niets mee te maken, want in de Release Candidate van iOS 16.2 blijkt dit voor ons allemaal te gelden.

Hieronder zie je de huidige instellingen voor AirDrop, die te vinden zijn in Instellingen → Algemeen → AirDrop. Zoals je kan zien zijn de opties daar om het helemaal uit te zetten, het alleen voor contacten aan te zetten of altijd en voor iedereen. In iOS 16.2 wordt die laatste optie aangepast naar “Iedereen voor 10 minuten”, als je AirDrop daarna nog actief wilt hebben zal je het zelf dus weer opnieuw aan moeten zetten.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/im...
8 december 2022 - 13:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Security-and-privacy-icon.jpg
Hoewel Apple zich al tijden laat voorstaan op privacy was er ook altijd kritiek, onder andere omdat lang niet alle data in iCloud versleuteld was. Daardoor konden overheidsdiensten, met de juiste papieren, toch gegevens opvragen als ze dat nodig vonden.

Apple heeft nu aangekondigd dat in de komende tijd er een heleboel verbeterd gaat worden aan de beveiliging van onze data in iCloud, waarbij ook meteen de beveiliging van iMessage (de Berichten-app) ook meegenomen wordt. De uitrol hiervan is niet overal ter wereld op hetzelfde moment, maar zou bij ons uiterlijk eind komend jaar een feit moeten zijn.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/ima...
8 december 2022 - 10:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-Car-icoon-2.jpg
Toen Apple Project Titan startte in 2018 was het de bedoeling om een auto te ontwikkelen zonder stuur, waarin de mensen voorin hun stoel kunnen draaien naar de mensen achterin, de auto zou het werk doen. Maar de verwachtingen voor zelfrijdende auto’s waren toen te hooggespannen.

Keer op keer blijkt dat er simpelweg teveel situaties blijven waarop niet ingespeeld kan worden, en wetgevers zijn ook actief bezig met het beslissen wie er eigenlijk verantwoordelijk is als er iets mis gaat. Waarschijnlijk heeft dit alles meegespeeld met de aanpassingen van de plannen bij Apple, inmiddels zouden de pre-prototypes wel degelijk een stuur hebben, en de auto laten overnemen zou alleen op snelwegen een optie zijn.


Eerst zouden ze bij Apple van plan zijn geweest om de Apple Car rond de 120.000 dollar in de markt te...
7 december 2022 - 12:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Apple heeft vandaag de grootste update van prijsbepaling aangekondigd sinds de App Store van start ging: ontwikkelaars krijgen er 700 nieuwe prijsstellingen bij. De goedkoopste optie is nu 29 dollarcent, de duurste optie is maar liefst 10.000 dollar (alleen op aanvraag).

Vanaf die 29 dollarcent kunnen ontwikkelaars nu de prijzen verhogen in stappen van 10 cent tot aan 10 dollar, daarna per 50 cent tot 50 dollar, etc. Daarbij hoeven prijzen niet meer op ,99 te eindigen, het wordt ook mogelijk om af te ronden op ,90 of gewoon op een rond bedrag. Dat laatste zou vooral voor bundels of jaarlijkse abonnementen van pas komen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppStorePurchaseUsingFaceID.jpg


Prijzen en wisselkoersen[/b...
7 december 2022 - 12:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FindMy-icoon.jpg
Sinds een paar jaar hebben we ook de Zoek mijn-app (Find My) op de Mac, waardoor die weer wat minder van je iPhone afhankelijk wordt. Maar hoewel daarin de locatie van AirTags te zien is, kan je er niets mee, waardoor je toch weer een iPhone of iPad nodig had.

In de meest recente bèta-versie van macOS 13.1 blijkt dit gelukkig te zijn aangepast. Je krijgt nu niet alleen de locatie van je AirTag(s) in beeld, maar net zoals met een iPhone of iPad kan je ze nu bijvoorbeeld ook een geluid laten afspelen en er is zelfs een mogelijkheid om je er naartoe te gidsen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.ZoekMijnVentura13.0.1.jpg

klik op de afbeeldingen voor een grotere versie[
...
7 december 2022 - 11:21
Volgende pagina