https://www.macfreak.nl/modules/news/images/202013-inchMacbookPro-M1-icoon.jpg
Dat de M1 Mac een doorslaand succes is weten we al, de recente kwartaalcijfers lieten dat ook nog eens overduidelijk zien. Maar er is ook een aantal mensen die ’s avonds hun M1 MacBook Air of 13-inch MacBook Pro dichtklappen, waarna de volgende ochtend het scherm gebroken blijkt te zijn.

Verhalen over deze nachtmerrie zijn te vinden op Apple’s eigen Support Communities en in dit draadje op Reddit. Bij sommige mensen gaat h...
gisteren 09:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/GarageBand2020-icoon.jpg
Gebruik je Apple’s uitstekende gratis muziek-app GarageBand en gebruik je de Sound Packs daarvan dan is er goed nieuws: Apple heeft een heleboel nieuws op de server gezet, naast materiaal van Dua Lipa en Lady Gaga ook nog veel van bekende producers.

Voor Apple was dit belangrijk genoeg om er een compleet persbericht aan te wijden, waarin natuurlijk ook Dua Lipa en Lady Gaga aan het woord komen. Maar er is meer, zo vind je er nu ook Remix Sessions in, waarmee je binnen GarageBand kan leren om zelf muziek te mixen, door onder andere een stap-voor-stap video met nummers van, daar heb je ze weer, Dua Lipa en Lady Gaga.


Hierboven een voorbeeld van hoe je een mix kan maken, dan...
30 juli 2021 - 08:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Voor de Apple Watch Series 3 en later heeft Apple een beveiligings-update klaarstaan. Deze update brengt de oplossing voor exact hetzelfde probleem wat eerder deze week al werd gecorrigeerd voor iOS 14.7.1, iPadOS 14.7.1 en macOS 11.5.1.

Net zoals daar gaat het dus om een hack die al ‘in het wild’ werd misbruikt, en Apple had dus haast om dit zo snel mogelijk op te lossen. Op deze pagina vind je de omschrijving van wat er in deze beveiligings-update is opgelost, waarbij de zin “Apple is aware of a report that this issue may have been actively exploited” de aanwijzing is waarom Apple hier haast mee had.

[img]https://www.macfr...
30 juli 2021 - 08:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Campus2-icoon.jpg
Van tijd tot tijd kan je hier op MacFreak in de nieuwsberichten bijzondere prototypes bewonderen, die komen met enige regelmaat op de markt. Maar Apple dumpt die oudere prototypes helemaal niet zelf, het gaat eigenlijk altijd om gestolen waar.

In China verschenen steeds meer accounts op Twitter die dit soort spullen aanbieden, en bij Apple waren ze dat kennelijk zat. Want Fangda Partners, Apple’s advocatenbureau in China, heeft nu een brief aan al deze accounts verstuurd waarin duidelijk gemaakt wordt dat ze er meteen mee moeten stoppen. Gebeurt dat niet, dan wordt de politie ingeschakeld.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt....
29 juli 2021 - 12:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoto-2013-Icoon.jpg
Wil je meer creatieve resultaten behalen met de nachtmodus op je iPhone 11 of iPhone 12, dan is de Today at Apple-video hieronder de moeite van het bekijken waard. Fotografe Maria Lax heeft een goed oog voor bijzonder licht ’s nachts, en weet daarbij de nachtmodus prima te gebruiken.

Dat gebeurt in deze video in een gesprek op afstand met Landon, die als ‘creative’ werkt bij de Grand Central Apple Store in New York City. Hij gaat in het donker de straat op in New York, zij tegelijkertijd in Londen, en allebei kijken ze hoe ze de mooiste foto’s in die situatie kunnen maken. Jammer genoeg allebei met een mondkapje op, dat heeft waarschijnlijk te maken met [url=https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-07-28/apple-to-restore-mask-mandate-at-most-stores-for...
29 juli 2021 - 11:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirTag-icoon.jpg
Nadat Apple in april van dit jaar de AirTag uitbracht kwam er al snel een support-pagina online met uitleg hoe je de batterij daarvan kan vervangen. En nadat AirTags in Australië verboden werden omdat die batterijen door kinderen doorgeslikt zouden kunnen worden, verscheen op die pagina een waarschuwing.

Inmiddels zijn AirTags ook gewoon weer in Australië bij Apple te koop, en vraag ik me nog steeds af hoe kinderen die batterij sowieso hadden kunnen doorslikken. Want daarvoor moet je de AirTag eerst openmaken, iets wat wel een beetje moeite kost. Daarbij zijn de makers van dit soort kleine batterijen begonnen met het toevoegen van een bitter ...
29 juli 2021 - 10:05

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Telegram-v2-icoon.jpg
Als de voorwaarden van WhatsApp worden aangescherpt is dit in het nadeel van de privacy, Facebook wil graag wat overhouden aan de 19 miljard dollar die de overname kostte. Er zijn alternatieven, onder andere Telegram, maar aan die keuze kunnen ook haken en ogen zitten.

Hiervoor waarschuwt KPN Security, waardoor in een periode van 90 dagen naar 106 kanalen gekeken is waarbij een verontrustende hoeveelheid publiekelijk toegankelijke illegale content en activiteiten in het aanbod werd geconstateerd. In makkelijk toegankelijke groepen werd content gevonden die voorheen alleen via het dark web te vinden was.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/im...
28 juli 2021 - 15:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Monterey-icoon.jpg
Eén van de vele dingen die tijdens de WWDC 2021 aangekondigd werden was Live Tekst voor zowel iOS, iPadOS als macOS. Hierbij wordt tekst in foto’s herkend als tekst, waardoor je het kan kopiëren en plakken, en bijvoorbeeld telefoonnummers in afbeeldingen meteen kan bellen.

Maar deze erg handige functie had ook een domper, er werd bij vermeld dat het alleen maar zou gaan werken op Macs met Apple’s eigen chips. Iets wat je ook al vermeld ziet in de video hieronder, waarin Live Tekst uitgebreid gedemonstreerd wordt. Vreemd, want hoewel de Macs met een M1 processor lekker snel zijn, zijn die met een processor van Intel toch niet zo gehandicapt dat ze dit niet aan zouden kunnen?


Gelukkig hebben ze dat bij Apple ook ingezien, en met de vierde beta-versie van macOS 12 Monterey blijkt Live Tekst ook gewoon op In...
28 juli 2021 - 13:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
Apple heeft gisteravond de cijfers bekend gemaakt over het afgelopen kwartaal, het 3e kwartaal van 2021 van het gebroken boekjaar. En ondanks het feit dat het verbreken van je eigen record ieder keer weer moeilijker wordt is het Apple toch weer gelukt, en hoe.

Apple deed het goed op alle vlakken, waardoor de iPhone in de percentages langzaam maar zeker minder belangrijk is. Dit betekent niet dat de iPhone niet uitstekend werd verkocht, in tegendeel. Het is het succes van de andere segmenten dat ervoor zorgt dat het aandeel van de iPhones voor het eerst in erg lange tijd goed is voor minder dan 50 procent van de omzet over dit kwartaal.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.KwartaalcijfersApple3e2021...
28 juli 2021 - 08:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BigSur-icoon.jpg
Gisteren bracht Apple iOS 14.7.1, iPadOS 14.7.1 en macOS 11.5.1 uit. In de informatie bij die updates stond “Apple is aware of a report that this issue may have been actively exploited.” Met andere woorden, het ging hier om een hack in die ‘in het wild’ misbruikt werd, en Apple had dus haast.

De vraag is nu om welke hack het precies gaat, het enige wat Apple er verder over vertelt is dat deze hack van een anonieme bron komt. Het lijkt erop dat het hier gaat om het gat dat door de NSO Group misbruikt wordt in hun Pegasus-software. ‘binaryboy’ op Twitter beweert dit onder andere m...
27 juli 2021 - 14:27
Volgende pagina