https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TimCookSprekend2018-icoon.jpg
Tim Cook was deze week op de Università Degli Studi di Napoli Federico II in Napels, en sprak daar met studenten. Waarbij hij nog eens duidelijk maakte hoezeer hij gelooft in Augmented Reality (AR) als een techniek die onze toekomst zal gaan veranderen.

Hij was daar trouwens om een aan hem verleende eretitel voor ‘Innovation and International Management’ in ontvangst te nemen, waarbij er dus ook ruimte was voor een Q&A sessie met studenten. Daarbij kwam onder andere ook Artificial Intelligence (AI) voorbij, volgens Cook een “fundamental, horizontal technology that will touch everything in our lives”.

[img]https://www.macfrea...
gisteren 10:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Campus2-icoon.jpg
Mocht je Tony Blevins nog niet kennen, tot voor kort was hij Apple’s Vice President of Procurement, oftewel een erg belangrijke man voor de inkoop van Apple. Hij staat binnen Apple bekend als een uitstekende onderhandelaar, die daarin keihard kan zijn.

Het werd bijvoorbeeld door Tim Cook zelf aangesteld om alle onderhandelingen voor de bouw van de nieuwe Apple Park campus te doen, een project van een slordige 5 miljard dollar. En hij is te zien in onderstaande TikTok video van Daniel Mac, die bezig was met een serie van dit soort filmpjes over dure auto’s en hun eigenaren. In dit geval een Mercedes Benz SLR McLaren, een auto van ongeveer 500.000 dollar.

@itsdanielmac

 


Als Daniel Mac hem vraagt wat hij voor de kost doet dan zegt Tony Blevins het volgende:

Citaat
I have rich cars,
...
gisteren 10:36

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsPro-icoon.jpg
Eén van de dingen die bij de presentatie van de tweede generatie AirPods Pro tijdens het Far Out-event werd uitgelicht is de sterk verbeterde adaptieve transparantie. Hiermee blijven erg harde omgevingsgeluiden wel hoorbaar, maar worden ze automatisch ‘in de achtergrond geplaatst’.

Omdat de presentatie begon met de zin “at the heart of AirPods Pro is our brand new H2-chip providing an incredible upgrade to performance from H1” leek het er op dat alle upgrades alleen maar voor deze nieuwe AirPods Pro zouden zijn. Maar op Reddit is nu te lezen dat met de derde bèta-versie van iOS 16.1 en de bèta-versie v5A304a van AirPods software deze optie ook voor de eerste generatie AirPods Pro ...
gisteren 10:24

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14ProEnProMaxDeepPurple-icoon.jpg
Als er iets opvalt dan is dat bij de iPhones die Apple verkoopt de afgelopen jaren de Pro modellen het meest over de toonbank. Kijken we bijvoorbeeld naar de verkoopcijfers van de iPhone 12, dan werden er van deze ‘gewone’ iPhone het meest verkocht.

Maar omdat de iPhone 12 Pro Max op nummer twee en de iPhone 12 Pro en op nummer drie kwamen, werden er van de Pro-modellen het meest verkocht. Want de iPhone 12 mini komen we pas op plaats acht tegen, niet genoeg om opgeteld samen met de iPhone 12 de verkopen van de beide Pro-modellen samen voorbij te kunnen streven.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.TopSellingSmartphones2021.png

klik op de afbeelding vo
...
29 september 2022 - 10:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS16-icoon.jpg
Dat Apple hard werkt aan het zoveel mogelijk privé houden van onze data is bekend. Maar tijdens de WWDC dit jaar kwam er ook wat voorbij dat ons leven weer een beetje makkelijker kan maken: het automatisch afhandelen van de zogenaamde CAPTCHA’s.

Dat zijn bijvoorbeeld 9 plaatjes met een veel te lage resolutie waarin je een verbindend element moet proberen te ontdekken en de plaatjes die dat hebben aanklikken. Of een tekst overtypen, die soms zo verwrongen wordt weergegeven dat het eigenlijk ondoenlijk is om die te ontcijferen. Maar zoals je hieronder kan zien probeert iOS 16  daar waar het kan deze CAPTCHA’s over te slaan.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS16AutomatischeVerificatie.jpg
...
29 september 2022 - 09:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/PixelmatorPro-icoon.jpg
Het nieuwe versienummer van Pixelmator Pro doet vermoeden dat er veel nieuws in de vinden zal zijn op het gebied van het bewerken van foto’s. Maar niets is minder waar, deze update is vooral gericht op vormgeving, en hoe Pixelmator Pro daarbij kan helpen.

Dat begint met de meer dan 200 templates die meegeleverd worden met deze versie. Dat zijn niet alleen templates voor posters, kaarten en CV’s, maar ook bijvoorbeeld voor de identiteit van een bedrijf(je). In de video hieronder kan je zien hoe je die kan vinden in de nieuwe template browser, en hoe de templates daarin op stijl gegroepeerd zijn.


Daarbij worden veel geavanceerde fotografische technieken die in de afgelopen tijd aan Pixelmator Pro zijn toegevoegd gebruikt. Bijvoorbeeld het automatisch verwijderen van de achtergrond (Remove Background),...
29 september 2022 - 09:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/RogueAmoeba-logo-icoon.jpg
Als je met je Mac bezig bent met geluid dan is de kans groot dat je wel eens de apps van Rogue Amoeba tegen bent gekomen. Want de ontwikkelaars van dit bedrijf zorgen al 20 jaar (!) voor uitstekend en creatieve oplossingen voor dingen die anders helemaal niet mogelijk zouden zijn.

Een goed voorbeeld daarvan is Audio Hijack, een app waarmee je werkelijk ieder geluid dat door willekeurig welke app op je Mac geproduceerd wordt kan onderscheppen en opnemen. En daar blijft het niet bij, je kan daarbij bijvoorbeeld ook de ingebouwde 10-band equalizer gebruiken, en dus het geluid helemaal aan jouw wensen aanpassen. Gecombineerd met een erg prettige interface is dit echt een Rogue Amoeba app.


Rogue Amoeba bestaat inmiddels al weer 20 jaar, voor een bedrijf...
28 september 2022 - 11:52

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14ProEnProMaxGoud-icoon.jpg
Vorig jaar won de iPhone 11 Pro Max de jaarlijkse Best Smartphone Display Award van DisplayMate. Dit jaar is het de opvolger, de iPhone 14 Pro Max. Deze nieuwe iPhone viel maar liefst 15 keer in de prijzen, de iPhone 11 Pro Max was in 13 categorieën de nummer één.

Daarbij valt op dat DisplayMate een maximale piek-helderheid mat van van 2.300 nits, maar dan het dubbele van de voorganger. Apple zelf geeft trouwens als maximale waarde hiervoor 2.000 op, hier zijn ze dus in Cupertino iets te terughoudend. Als je HDR content bekijkt is de maximale helderheid 1.590 nits, dat is 33 procent meer dan de iPhone 11 Pro Max kon leveren (1,590 kan dus langer geleverd worden, 2.300 nits alleen voor een kortere periode).

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone14Pro...
28 september 2022 - 09:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/StageManager-icoon.jpg
De demonstratie van het nieuwe Stage Manager voor iPadOS op de WWDC dit jaar kreeg meteen de handen op elkaar. Eindelijk kwam er een interface voor echte multitasking voor de iPad, zodat die devices ook voor veel serieuzer werk inzetbaar zullen worden.

Maar er was één erg grote kanttekening: Stage Manager werkte alleen maar met iPads met een M1 chip. Dat zijn op dit moment de iPad Pro modellen die in 2021 uitgebracht werden en de iPad Air die in maart van dit jaar op de markt kwam. Inmiddels is de vierde bèta-versie van iPadOS 16 .1 uit, en de versie van Stage Manager daarin werkt ook met iPad Pro modellen met een A12X of A12Z chip.


Dat zijn alle 11-inch iPad Pro modellen en de 12,9-inch iPad Pro vanaf de derde generatie. Dat zijn dus alle iPad Pro modellen vanaf oktober 2018. In de video hierboven ...
28 september 2022 - 09:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchUltra-Series1-icoon.jpg
Nu de Apple Watch Ultra uit is was het natuurlijk een kwestie van tijd voor de mensen van iFixit die helemaal voor ons uit elkaar zouden gaan halen. En ze stellen niet teleur, in de video hieronder krijgen we alle details te zien die ze daarbij gevonden hebben.

Omdat de Apple Watch Ultra aan de onderkant voorzien is van vier (pentalobe) schroeven hadden ze de hoop bij iFixit dat deze misschien makkelijk open te maken zou zijn. Dat klopt op zich wel, maar door de waterdichte pakking die ze meteen tegenkomen is even waterdicht uit elkaar zetten al meteen geen optie meer.


Tenminste, tot het moment dat deze pakking op de markt is, en reparateurs weten hoe ze die goed terug moeten plaatsen.

Zoals te verwachten met zo’n klein device is makkelijk repareren hier sowieso geen optie, hoe...
27 september 2022 - 19:30
Volgende pagina