Ik zoek een eenvoudige stift om vrij precies ( als met een gewone pen op papier) te kunnen tekenen in de foto’s in mijn filmrol op iPad Air (versie12.1.1). En indien nodig een eenvoudig bijbehorend programma of app.

Omdat mijn iPad al een paar jaar oud is zal het wel niet voor jaren meer zijn. Daarom zoek ik iets goedkoops en eenvoudigs. Het gaat er alleen om witte en zwarte lijnen op foto’s te kunnen tekenen.  Wat kan ik hiervoor het beste gaan zoeken (eventueel tweedehands) en waar moet ik op letten?

Wie heeft persoonlijk ervaring? Ik heb geen iPad Pro dus ik zoek geen geen Apple Pencil maar een simpel goedkoop (en ouder) alternatief voor op de Air.
Laatst bewerkt op: 5 januari 2019 - 17:30 door hansl
geplaatst door: hansl
geplaatst door: puk1980
Et soudain surgit face au vent, le vrai héros de tous les temps.
Gaat niet lukken.

Ik heb zo'n Adonit geval van Bol.com ooit gekocht. Na wat half werk op een iPad Air heb ik 'm retour gedaan. Let op dit is 2016. Ik kocht mijn iPad 6e generatie in 2018, kun je nagaan qua ontwikkeling en innovativiteit rondom Apple.


Wat je wilt is niet mogelijk op een iPad Air omdat:
(1) iOS + 3rd party apps geen ondersteuning hebben voor jouw iPad Air.
(2) Je krijgt dan vooral pennen die zich voor willen doen al puntjes van vingers.
(3) Het glas van de iPad Air staat te ver van de pixels af, dus als je kleurt of schrijft zie je het lijntje 5mm verderop dan waar jij met het puntje het glas aanraakt.

Bespaar je de moeite. Geloof mij, ik heb nu een iPad 6e generatie met Apple Pencil en zelfs dan is het al vrij moeilijk om de originele Apple Pencil een toegevoegde waarde te geven.


Het is het allemaal net niet voor de meeste mensen. Als jij kunt tekenen als een gek - en vroeger op school al alle klasgenootjes aan je tafeltje had staan omdat jij het beste van de klas kon tekenen, dan en alleen dan is een iPad Pro + Apple Pencil het beste op aarde dat je kunt kopen. Dan mogen die twee dingen samen 2000,- kosten en dan zal je nog steeds niet zeuren. Voor alle andere mensen is het vooral allemaal net niet speelgoed voor volwassenen, waar je nooit het echte gewenste resultaat uit zal krijgen. Zeker niet voor het geld op dit moment.

Een iPad + Apple Pencel voelt soms een beetje als het kopen van een MacBook Pro en daarna je armen eraf zagen. Vooral omdat je zoveel promofilmpjes van Apple ziet waar mensen zo lekker aan het creativiteiten zijn. Hmmmm hartjes tekenen hier, lettertjes en cirkeltjes daar, kindertjes die zo gelukkig zijn - Ooo de zon schijnt. Totdat jij het ding in je handen hebt en meteen weer met beide benen in de realiteit staat waarom die cute hamstertjes die je wilde kriebelen tijdens een telefoongesprek op je schoonmoeder lijken.

Serieus, doe geen moeite met iPad Air's en stylussen. Dat is zonde van je geld. En als je het wilt proberen - koop het dan online zodat je het terug kunt sturen.
geplaatst door: Shmoo
Ik ben kunstenaar/ tekenaar van beroep. Maar ik wil geen digitale werken maken. Alleen maar op beeldschermfoto’s (van grote tekeningen op papier die nog niet af zijn) wat uitproberen in plaats van het risico te lopen de echte tekening te verpesten.  Daarom heb geen geen toeters en bellen nodig. Geen kleuren en geen effecten.
In feite zit dat wat ik wil al op de iPad in de fotobibliotheek onder wij wijzig> markeringen. 
Daar kun je o.a. een “pen” kiezen. Maar dan teken ik met mijn vingertop en dan kun je niet zien wat je doet. Als ik nu iets had met een punt, dan zou ik veel precieser kunnen tekenen. Dat het 5 mm verderop komt te staan als waar ik het glas aanraak is geen probleem: ik kijk niet naar de pen als ik teken maar naar waar het verschijnt.
Bestaat zoiets? Misschien hoeft het niet eens electronica te hebben, zolang de iPad maar op de aanraking reageert.
geplaatst door: hansl
Heb er al een gevonden in de la: een pen met een rubberdopje. Is blijkbaar speciaal daarvoor. Jammer dat het een dopje is en niet iets met een punt. Misschien bestaat dat ook nog.
geplaatst door: hansl
@hansl: met elke app bewerk je je foto's dan? Bijvoorbeeld met Sketches of SketchMaster of zo? Of direct in Fotos's?
geplaatst door: MacWim
MacMini 6.1, i5, 8 GB | MBA 6.2 | iPhone SE | iPad 2017 cellular | iPod Touch 2009
Bouw websites en -shops, webteksten, beeldbewerking met Pixelmator Pro. https://www.interlijn.nl
Tot dusver doe ik helemaal niets met fotobewerking op de ipad. Maar ik zoek een manier om in fotos te tekenen. Direkt of ondirekt maar zo eenvoudig mogelijk dus liefst direkt. Dat kan via “ markeringen” van het ipad fotoprogramma zelf. Maar daarvoor zoek ik dan nog iets met een punt om secuurder te kunnen tekenen of schrijven dan met een vingertop om een pen met stompe rubberen punt
geplaatst door: hansl
Tot dusver doe ik helemaal niets met fotobewerking op de ipad. Maar ik zoek een manier om in fotos te tekenen.

Een app die daarvoor bij uitstek geschikt is, is Procreate. Foto importeren, en aan de slag!

https://itunes.apple.com/nl/app/procreate/id425073498?mt=8
geplaatst door: puk1980
Et soudain surgit face au vent, le vrai héros de tous les temps.
Die is voor ipad pro. Zie eerdere berichten
geplaatst door: hansl
Die is voor ipad pro. Zie eerdere berichten

Heb je die app überhaupt al een keer geprobeerd op je iPad ?

Je kunt gewoon je vinger (of je pen met dopje) gebruiken! (Beter is zo'n Adonit Pixel.)


https://procreate.art/faq

Citaat


The current version of Procreate is supported on the following iPad models:

-    12.9-inch iPad Pro (2015, 2017 and 2018 models)
-    11-inch iPad Pro
-    10.5-inch iPad Pro
-    9.7-inch iPad Pro
-    iPad (6th generation/2018 model)
-    iPad (5th generation/2017 model)
-    iPad Air 2
-    iPad Air
-    iPad mini 4
-    iPad mini 3
-    iPad mini 2
geplaatst door: puk1980
Et soudain surgit face au vent, le vrai héros de tous les temps.