Supportvragen iPhone > iPhone - Apps

Kompas op iPhone werkt niet

<< < (7/7)

JanSr:
Goed zeemanschap staat altijd bovenaan elk lijstje.
Ik heb op zee geleerd, dat elk sommetje kan leiden tot fouten en wel meer, naarmate je bekaf bent en aan de rand van zeeziek, als het spannend wordt, bijvoorbeeld in de Duitste Bocht bij k*t weer.
Van kompas naar kaart en van kaart naar kompas is zo'n verradelijk sommetje, waarbij je ook nog de stuurtabel moet aflezen.

Een gekalibreerd fluxgate kompas of een gyrokompas wijzen naar het geodetisch noorden, waardoor je die verrekte sommetjes niet meer hoeft te maken. Bovendien is de vraag hoe correct de stuurtabel is. Er hoeft maar ergens met ijzer te zijn geschoven of de zaak klopt al niet meer. Zelfs een etmaal op een noordelijke koers tegen een ruig zeetje bonken leidt al tot veranderingen.
Al eens een kompas gecompenseerd? Lastige klus, die je leert hoe fragiel dat magnetische kompassysteem is.

Nog veel simpeler is naar een waypoint varen, gewoon achter het wijzertje aan. Geen kompas bij nodig.

En ik moet zeggen dat jouw beeld van wadvaren met een tjalk sterk afwijkt van het mijne. Uit je doppen kijken is iets anders dan weten waar je bent.
In de modder roeren gebeurde bij mij aan boord alleen bij het kokkels zoeken.

JanSr:
En nog een kleinigheid:

"Maar ik zal eens vragen; ik heb hier iemand dicht bij me in opleiding voor ‘Maritiem Officier’ zoals -bijna- hetzelfde tegenwoordig heet."


Veel afgestudeerde technici ervoeren, dat ze pas echt gingen leren, toen ze aan het werk waren. En daar tot hun verbazing zagen hoe ver hun opleidingsinstituut achter de dagelijkse praktijk aanloopt.
Ik ken er tal van voorbeelden van en ik zal de enige niet zijn.
Dus: op een zeevaartschool vragen hoe de voorhoede van de navigatietechnologie er uitziet is naar mijn idee een vruchteloze zaak.

nnsa:

--- Citaat van: JanSr, 17 juni 2022 - 10:57 ---
Veel afgestudeerde technici ervoeren, dat ze pas echt gingen leren, toen ze aan het werk waren.

--- Einde van citaat ---
Herkenbaar en goed punt. Ik heb me ook vaak afgevraagd wat er bij het vak “informatica” werd geleerd op school… Zelfde waargenomen bij opleiding Autotechnicus.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie