geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleArcade-icoon.jpg
Apple verdient meer aan gaming dan Microsoft en Nintendo
Als Apple het historisch op één vlak heeft laten afweten dan is dat wel gaming. Waar relatief goedkope PC’s uitgerust werden met enorm krachtige videokaarten was dat op een Mac alleen maar mogelijk met een Mac Pro, veel te duur voor verreweg de meeste gamers.

Inmiddels is Apple wel erg actief ook in dit gebied met het eigen Apple Arcade en natuurlijk het enorme aantal games dat in de App Store te vinden is. En dat legt het bedrijf geen windeieren, volgens de analisten van NewZoo staat Apple over 2021 op plaats drie wat betreft de jaaromzet in gaming.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.TopGameCompaniesByRevenues2020.jpg
Apple verdient meer aan gaming dan Microsoft en Nintendo

klik op de afbeelding voor een grotere versie

De eerste plaats is voor het Chinese Tencent, dat onder andere titels als League of Legends en PUBG Mobile heeft. Dat bedrijf behaalde in 2021 daarmee een omzet van 32,2 miljard dollar, 9,9 procent hoger dan het jaar daarvoor.

Plaats twee was voor Sony, dat door de pandemie wel een daling zag omdat er minder consoles geleverd konden worden. Datzelfde gold trouwens ook voor Nintendo.

Het meest opvallend is waarschijnlijk dat Apple op plaats drie staat, met een omzet van 15,3 miljard dollar. Waarbij vooral het groeipercentage opvalt, die 15,3 miljard dollar was maar liefst 17,7 procent hoger dan de 13 miljard dollar van het jaar daarvoor.




 #AppleArcade #AppStore
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: Sypie
De titel moet natuurlijk zijn: “Apple zet meer om met games dan Microsoft en Nintendo”.

Verdienen is niet hetzelfde als omzetten.
geplaatst door: gPod
Dat is zeker waar, echter denk ik dat juist Apple degene is die hier misschien wel op 1 zou staan als het echt alleen om verdienen zou gaan. De marges de Apple doorgaans heeft zijn meestal stukken hoger dan bij de concurrentie.
g i d e on
geplaatst door: Robert
Exact wat gPod schrijft, het verschil in winst is waarschijnlijk nog hoger dan het verschil in omzet.
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.