geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Monterey-icoon.jpg
Ultra Wideband komt waarschijnlijk ook naar de Mac
In september 2019 introduceerde Apple met alle iPhone 11 modellen voor het eerst devices uit Cupertino die zich ook ‘bewust’ kunnen zijn van de omringende ruimte. Dat doen ze met behulp van een door Apple zelf ontwikkelde chip voor Ultra Wideband, meer daarover in dit eerdere nieuwsbericht.

In de bèta-versie van macOS 12.3 Monterey, die nu beschikbaar is voor zowel ontwikkelaars als voor het algemene publiek, is nu code aangetroffen (zowel frameworks als daemons) voor deze technologie. Wat de toepassing zou zijn is niet direct duidelijk, het zou gebruikt kunnen worden om vanaf je Mac bijvoorbeeld erg exact te kunnen zien waar je iPhone is, of andersom.



Het zijn trouwens alle iPhone modellen sinds de iPhone 11 die zo’n chip ingebouwd hebben, in de iPads die Apple sindsdien op de markt heeft gebracht zal je er tevergeefs naar zoeken.

In de komende tijd houdt Apple waarschijnlijk een special event, onder andere om de nieuwe iPhone SE aan ons te presenteren. Het lijkt te vroeg voor een aankondiging die met de Ultra Wideband-chip te maken heeft, maar wie weet.



 #macOS
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Ultra Wideband komt waarschijnlijk ook naar de Mac
30 januari 2022 - 12:03    reactie #1
geplaatst door: MacWim
Maar, Robert, wat is dat nou eigelijk: een phone die zich ‘bewust is van de omgeving’? Is dat het opvangen van veel positioneringssignalen of zo?
Mac mini M1, 16 GB 1TB | MBA 6.2 | iPhone 12 mini | iPad Pro 11" 2021 | iPod touch 2009 | Apple TV 3
Bouw websites; webteksten; beeldbewerking met Pixelmator Pro. interlijn.nl