geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPort-Extreme-n-icoon.jpg
DigiTimes: iPhone 13 modellen krijgen ook Wi-Fi 6E
De Koreaanse publicatie DigiTimes heeft niet zo’n goede reputatie als het om voorspellen gaat, maar heeft wel prima connecties bij de toeleveranciers van de verschillende grote bedrijven, waaronder Apple. Dus als ze met nieuws komen wat daarvan afkomstig is, dan klopt het bijna altijd.

Daarom extra aandacht voor het nieuws van DigiTimes dat meerdere bedrijven een erg goede omzet verwachten in de tweede helft van dit jaar, onder andere doordat ze onderdelen voor Wi-Fi 6E voor de komende iPhones aanleveren. Waar de 2,4 GHz band op veel plekken al te vol is, onder andere ook met babyfoons en microwaves, en de 5 GHz band ook steeds voller wordt belooft Wi-Fi 6E veel meer snelheid met een beter signaal.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Wi-Fi6E.png
DigiTimes: iPhone 13 modellen krijgen ook Wi-Fi 6E


De EU gaf eerder al het groene licht voor het gebruik het 6GHz-band voor Wi-Fi 6E, lidstaten moeten dit uiterlijk 1 december 2021 beschikbaar maken.

Wi-Fi 6E

De korte samenvatting is dat Wi-Fi 6 er al voor zorgt dat draadloze verbindingen over dit protocol tot 3 keer sneller worden, Wi-Fi 6E doet dar nog een schep bovenop.

Er zijn al meerdere mesh-routers voor deze standaard aangekondigd, maar nu is het nog even toekomstmuziek. Want de TP-Link Deco X96 en X76 Plus, de Linksys AXE8400 of de Netgear Nighthawk RAXE500 zijn op dit moment allemaal wel aangekondigd, maar nog niet uit.

Kortom, de iPhone 13 zal op dat gebied ook al klaar zijn voor de toekomst, maar mogelijk zal je nog wel even moeten wachten voordat je daar ook daadwerkelijk gebruik van kan maken.

Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
DigiTimes: iPhone 13 modellen krijgen ook Wi-Fi 6E
16 juli 2021 - 21:15    reactie #1
geplaatst door: Thatcher
Mooi, ik ga mn Xr inruilen voor de 13 en pak dat dan ff leuk mee toch.