geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AdobePremiere-icoon.jpg
Eerste beta-versie van Apple ProRes RAW for Windows is uit
Apple’s ProRes codec is al vaak geprezen voor de combinatie van beeldkwaliteit met goede prestaties, met name bij de montage. ProRes RAW brengt daarbij de mogelijkheid om de sensor’s RAW bestanden te gebruiken, wat meer flexibiliteit en keuze voor editors betekent, met behoud van de beeldkwaliteit.

Er was één probleempje: ProRes RAW bestond alleen voor de Mac terwijl het voor veel editors belangrijk is om een cross-platform workflow te kunnen hebben. Daar heeft Apple nu verandering in gebracht met Apple ProRes RAW for Windows 1.0 (Beta) , een download van maar 737 KB. Let wel op, deze beta-versie van ProRes RAW werkt op dit moment alleen maar in de volgende programma’s van Adobe: Premiere, After Effects, Media Encoder en Premiere Rush.


Gebruik je een ander programma in Windows dan heb je er op dit moment dus nog niets aan.

De systeemvereisten voor deze software is de 64-bit versie van Windows 10, en de Westerse talen die ondersteund worden zijn Frans, Duits en Engels.

Hieronder alle informatie die Apple bij deze update levert:

Citaat
This software enables playback of ProRes RAW and ProRes RAW HQ video files in compatible applications on Windows systems.

Compatible Applications
  • Adobe After Effects (Beta)
  • Adobe Media Encocder (Beta)
  • Adobe Premiere (Beta)
  • Adobe Premiere Rush (Beta)



Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.