geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Sommige games door het coronavirus tijdelijk gratis
De reactie in het Westen op het coronavirus is opvallend traag geweest, terwijl we ‘dankzij China’ toch een preview hadden hoe de verspreiding van dit virus tegen te gaan. De langzaamste reactie was waarschijnlijk in de VS, waar het vooral als een complot van tegenstanders werd gezien.

Maar ook daar is het tij aan het keren, en gaan steeds meer gedeeltes van het land langzaam maar zeker op slot. Daar komen veel reacties op, onder andere van sommige game-makers. De mensen achter Snowman en Ironhide hebben daarom besloten om hun games allemaal tijdelijk gratis te maken. Gamers hoeven dus hun portemonnee niet te trekken om de tijd toch een beetje aangenaam door te kunnen komen.


Hieronder de links naar alle eerder genoemde games:


Terwijl we alle films series op Netflix en Apple TV+ verslinden, de tijd doorkomen met games, gewoon een ouderwetse puzzel aan het doen zijn, of wat dan ook, op de website van het RIVM kan je zien wat de staat is van het coronavirus bij ons.

En nog belangrijker, op deze pagina vind je alle antwoorden op veel gestelde vragen, onder andere ook over wat we kunnen doen om verspreiding van dit virus te kunnen voorkomen.

Citaat
Wat kan ik doen om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen?

  • Blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociale contacten.
  • Als je geen klachten hebt, werk zoveel mogelijk thuis of probeer je werktijden te verspreiden.
  • Zorg voor goede hygiënemaatregelen:
  • Was je handen regelmatig met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden

Wat betekent ‘afstand houden’ vanwege het nieuwe coronavirus?

Afstand houden betekent dat je 1 tot 2 meter (twee armlengtes) afstand houdt van elkaar om jezelf en anderen te beschermen tegen infectie met het coronavirus. Door hoesten en niezen komen kleine druppeltjes met het coronavirus in de lucht. Mensen kunnen deze druppeltjes inademen en besmet raken.  Als je niest komen deze druppels zelden verder dan 1 tot 2 meter.
Je kunt nog boodschappen doen, wandelen, fietsen en eten afhalen, maar probeer wel afstand te houden tot anderen. Kijk ook op Rijksoverheid.nl wat je nog meer kunt doen.



 #AppStore
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.