geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/green_apple.jpg
Apple deelt wat er allemaal gebeurt in het Atlantisch Woud
In april 2021 startte Apple het Restore Fund, een fonds van 200 miljoen dollar wat samen met Conservation International en Goldman Sachs werd opgezet, onder andere om jaarlijks minstens 1 miljoen ton CO₂ af te vangen (de uitstoot van meer dan 200.000 auto’s).

In het Atlantisch Woud vinden we één van de drie investeringsprojecten van dit Restore Fund: het in 2008 opgerichte Symbiosis.



De schatting is dat er 5.000 boomsoorten zijn in het Atlantisch Woud. Daarvan wordt ongeveer tweederde met uitsterven bedreigd, als gevolg van eeuwenlange ontginning en grondstoffenwinning.

Apple ondersteunt met het Restore Fund herstelprojecten voor het regenwoud, alleen al in Brazilië komt 40 miljoen hectare hiervoor in aanmerking, waaronder een gebied bij de kustplaats Trancoso in de staat Bahia.

Daar kweekt Symbiosis zaailingen van moederbomen, de meest geharde bomen van meerdere soorten die de vernietiging van het regenwoud hebben overleefd.

De eerste keer dat Symbiosis bomen plantte, ging het om 160 soorten in een gebied wat permanent beschermd is tegen bomenkap. Sindsdien heeft het bedrijf het herstel van bedreigde inheemse bomen verder uitgebreid. In de strijd tegen verlies van biodiversiteit heeft Symbiosis toegezegd op 40 procent van de eigen grond natuurlijk, gevarieerd bos in stand te houden, terwijl op de resterende grond kostbaar tropisch hardhout van verantwoord beheerde bronnen wordt gekweekt.

Na in ruim tien jaar 800 hectare aan biodiverse bossen te hebben geplant, heeft het bedrijf nu de ambitie om alleen al in 2024 op 1000 hectare meer dan 1 miljoen zaailingen te planten.

In deze bosbouwprojecten wil Symbiosis zowel een duurzaam productiebos van hoge kwaliteit in stand houden als blijven vechten tegen klimaatverandering met een van de krachtigste middelen voor koolstofvastlegging die er zijn: de natuur zelf. Het is de bedoeling om zo een een balans van houtproductie en koolstofopslag te creëren.

Satellietgegevens en LiDAR



Voor de berekening van de opgeslagen CO₂ op de arealen van Symbiosis integreert het bedrijf satellietgegevens van Space Intelligence, ecologische kennis, en machinelearning op het gebied van bodembedekking, veranderingen in bodembedekking en koolstofkaarten. Satellietgegevens worden geïntegreerd met resultaten uit de ForestScanner-app, waarin leeftijd en groeisnelheid worden bepaald op basis van metingen met de LiDAR-scanner op iPhone.

https://www.apple.com/newsroom/images/2024/03/cultivating-new-roots-in-the-atlantic-forest/article/Apple-Restore-Fund-Space-Intelligence_big.jpg.large_2x.jpg
Apple deelt wat er allemaal gebeurt in het Atlantisch Woud


Maar Apple is op nog veel meer manieren actief met het verbeteren van het milieu in deze regio, het complete verhaal daarover is hier te vinden.



 #Milieu
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.