geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacAppStore-BigSur-icoon.jpg
Apple deelt de privacy labels van alle eigen apps
In december werden de App Privacy-labels in de App Store ingevoerd, waarin ontwikkelaars moeten laten zien welke data ze via hun apps van ons verzamelen, of niet. Dit is een systeem dat uitgaat van de eerlijkheid van diezelfde ontwikkelaars, tot nu toe gaat dat duidelijk niet altijd goed.

Omdat het hier om een ‘honor system’ gaat, is het goed voorbeeld geven natuurlijk erg belangrijk. Dan zal er op zijn minst bij de grotere bedrijven de druk opgevoerd worden dat zij ook zullen volgen. Dat is dan ook precies wat Apple heeft gedaan, op een aparte pagina zijn alle apps die Apple zelf maakt met hun App Privacy-labels nu bij elkaar gezet.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppPrivacyPaginaApple.jpg
Apple deelt de privacy labels van alle eigen apps


Jammer genoeg is er niet aan gedacht om op deze pagina ook meteen naar de apps zelf te linken. Dus als je een app uit die lijst wilt gebruiken, dan zal je die zelf op moeten zoeken.

‘Honor system’

De open vraag lijkt eigenlijk waarom Apple hier een ‘honor system’ gebruikt, en niet zelf actief controleert welke data apps gebruiken, en of dat strookt met de informatie die erin gegeven wordt. Door de grootte van de App Store lijkt dat op het eerste gezicht een onmogelijke taak. Maar bij de apps die zich het slechtst gedragen gaat het vaak om ontwikkelaars die veel apps in de App Store hebben staan. Eén steekproef zou dan voldoende zijn om een heleboel ellende te weren. #AppStore #Privacy
Apple deelt de privacy labels van alle eigen apps
14 maart 2021 - 22:19    reactie #1
geplaatst door: Jurriaan
Ik ben blij met de informatie die app bouwers moeten geven. Zeker ook om met mijn kinderen over hun privacy te spreken bij bepaalde apps. Nu maar hopen dat die gegevens de waarheid zijn.
SE2 iOS 14 | Air2 iPadOS 14 | iMac 24” ‘08 | Rapoo 6010b | Logitech K380