geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-ios11-icoon.jpg
Apple heeft Voysis overgenomen om Siri te verbeteren
Sinds iOS 13 klinkt Siri al een stuk vloeiender en natuurlijker dan in eerdere versies. Maar voor Apple is dat natuurlijk nog lang niet genoeg, de ontwikkeling van deze intelligente assistent gaat steeds verder, ook wat uitspraak betreft, en daarvoor worden ook steeds meer bedrijven overgenomen.

Een recent voorbeeld is het Ierse bedrijf Voysis wat ook daa door Apple is overgenomen. Dat bedrijf maakte gebruik van Wavenets, een AI-methode om gegenereerde spraak natuurlijker te laten klinken, en voor het eerst ontwikkeld door Google’s DeepMind in 2016. Eén van de dingen die Voysis voor elkaar zou hebben gekregen is het extreem verkleinen van dit systeem. Als de AI eenmaal getraind is zou het voldoende hebben aan maar 25 megabyte aan geheugen. Daardoor is het veel makkelijker te draaien op smartphones, ook als er geen internetverbinding is.


Voysis legde zich daarbij vooral toe op natuurlijk taalgebruik bij online shopping, zoals je in de video hierboven ook kan zien. Als Apple deze techniek van Voysis eenmaal in een toekomstige versie van Siri verwerkt heeft, zal het aan ontwikkelaars met shopping-apps in de App Store waarschijnlijk ook veel meer mogelijkheden kunnen gaan bieden.

Apple heeft in de afgelopen periode al veel meer bedrijven met techniek op dit gebied overgenomen. Daarbij zaten onder andere Turi, Xnor.ai en Laserlike. #Siri #iOS #macOS
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.