geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
Apple is eerste bedrijf dat 3 biljoen waard is
In het afgelopen jaar is het beursaandeel van Apple met meer dan veertig procent gestegen en zowel de prestaties als de verwachtingen voor de toekomst zijn allebei erg goed. Daardoor kwam het totaal van de beurswaarde gisteren even voorbij de 3 biljoen.

Het lijkt voor de hand te liggen dat deze grens binnenkort definitief doorbroken wordt. Volgens verschillende beursanalisten is Apple erin geslaagd, ondanks het chip-tekort, om al meer dan veertig miljoen stuks van de verschillende iPhone 13 modellen te verkopen. Verder ligt het voor de hand dat naast de huidige services er nog meer bij gaan komen, wat ook bijdraagt aan de groei.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleMarktwaardeDrieBiljoen.jpg
Apple is eerste bedrijf dat 3 biljoen waard is


De huidige services bij ons zijn onder andere de App Store, iCloud+, Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, Apple Pay, in de VS komen daar ook nog Apple Fitness+, Apple News+ en de Apple Card bij.

Apple’s CEO Tim Cook verstuurde een interne memo over deze mijlpaal, waarin hij duidelijk maakt dat het belang zit in de reden waarom deze behaald werd, niet in de mijlpaal zelf:

Citaat
This achievement not the most important measure of our success, financial returns are simply the result of Apple's innovation, putting our products and customers first, and always staying true to our values.
Mocht Apple erin slagen om ondanks het chip-tekort toch nog steeds zoveel iPhones, Macs en andere devices te blijven leveren, dan ziet de toekomst er erg rooskleurig uit. Niet in de laatste plaats omdat de vraag nog steeds groter is dan Apple kan leveren, alles wat geproduceerd wordt komt bijna direct in de handen van de klanten terecht.


met dank aan forumlid ‘Nicodemus’, die dit nieuws als eerste meldde #Beurskoers
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
Apple is eerste bedrijf dat 3 biljoen waard is
4 januari 2022 - 15:31    reactie #2
geplaatst door: Sypie
Als we 10 jaar geleden hadden geweten wat we nu weten dan hadden we toch een flink deel spaargeld opgeofferd... Januari 2012 was de hoogste gesloten koers $16,37. Gisteren was dat $182, nogwat.

Schermafbeelding 2022-01-04 om 15.28.51.png Apple is eerste bedrijf dat 3 biljoen waard is
Apple is eerste bedrijf dat 3 biljoen waard is
4 januari 2022 - 15:41    reactie #3
geplaatst door: puk1980
Als we 10 jaar geleden hadden geweten wat we nu weten dan hadden we toch een flink deel spaargeld opgeofferd...
Vraag aan Emmett "Doc" Brown of je een keertje met hem mee mag rijden. :wink:
Certified Terminal Guru.