iFixit’s teardown van de iPhone 14 Pro Max
21 september 2022 - 12:57   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14ProEnProMaxDeepPurple-icoon.jpg
iFixit’s teardown van de iPhone 14 Pro Max
In de video van het artikel over iFixit’s teardown van de iPhone 14 kwam het al aan bod: ook de iPhone 14 Pro Max zou door iFixit uitgebreid aan de tand worden gevoeld. Inmiddels is het zover, en blijkt dat de Pro-modellen nog steeds een stuk lastiger te openen zijn.

Dat betekent ook dat de reparaties voor de Pro modellen een stuk duurder uitvallen. Het vervangen van de achterkant van de iPhone 14 Pro max kost bij Apple bijvoorbeeld 699 euro en voor de iPhone 14 Pro is dat 599 euro. Is dat nodig voor de iPhone 14 dan ben je 199 euro kwijt, voor de iPhone 14 Plus is dat 229 euro.


Heb je bij aankoop, of binnen de eerste drie maanden na aankoop, een AppleCare+ abonnement afgesloten, dan kost deze reparatie in alle gevallen trouwens maar 29 euro.

Rapportcijfer

Ondanks het moeilijk openmaken geeft iFixit deze iPhone trouwens nog wel een 6 als rapportcijfer. Opvallend hoog naast de 7 voor de ‘gewone’ iPhone 14, of had die 7 misschien een 8 moeten zijn?

Wat verder opvalt

Verder de moeite van het vermelden waard is dat de verbinding met een satelliet leggen gebeurt door hetzelfde modem van Qualcomm dat ook voor de 5G zorgt in deze nieuwe iPhones: de X65.

De plek waar bij ons de houder voor de SIM-kaart blijkt in de VS opgevuld door een stukje plastic. Bij iFixit hadden ze daar graag een lezer voor micro-SD kaarten gezien. Maar Apple gaat natuurlijk geen compleet verschillende versies voor verschillende markten maken, en opslag voor externe geheugenkaarten zit er al helemaal niet in.


Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.