geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS16-icoon.jpg
Batterij-indicatie zoals het zou moeten in tweede bètaversie iOS 16.1
iOS 16.1 zal de eerste grote update worden voor iOS 16, dus een update waarin een aantal belangrijke dingen zal worden toegevoegd. Daarbij wordt duidelijk ook geluisterd naar de feedback die Apple binnen krijgt, want er worden ook relatief kleine dingen in aangepast.

Zo kan je in iOS 16 in Instellingen →  Batterij kiezen voor weergave van het percentage van je batterij, maar als je die keuze maakt is de visuele weergave van het leeglopende batterijtje meteen verdwenen, die lijkt dan altijd vol. Dat voelt tegenstrijdig, en wierp meteen de vraag op waarom dit bij Apple zo gedaan was.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS16.1TweedeBetaBatterijPercentage.jpg
Batterij-indicatie zoals het zou moeten in tweede bètaversie iOS 16.1

klik op de afbeeldingen voor een grotere versie

Kennelijk bij Apple zelf inmiddels ook, want in de tweede bètaversie van iOS 16.1 is het nu mogelijk om zowel het percentage te zien, als de visuele aanduiding van de staat van de batterij.

Deze aanpassing betekent dat je alleen nog de batterij helemaal vol weergegeven zal kunnen zien als die helemaal opgeladen is tot 100 procent, waarvan hieronder een voorbeeld.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS16.1TweedeBetaBatterijPercentage-100Procent.jpg
Batterij-indicatie zoals het zou moeten in tweede bètaversie iOS 16.1


De tweede afbeelding hierboven is trouwens in Photoshop aangepast, het is dus mogelijk dat die ‘in het echt’ er iets anders uit zal zien.

Daarbij is er nog een aanpassing in de tweede bètaversie van iOS 16.1: als je het scherm activeert terwijl je iPhone ‘aan de lader hangt’ krijg je weer even te zien tot welk percentage je iPhone op dat moment opgeladen is.
 #iOS
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: doctor_apple
Ironisch, maar nu pas zie je eigenlijk hoe ver Android voorliep op iOS inzake dergelijke punten. Dit soort zaken heeft Android al jaren ... Ook op het vergrendelde-scherm tonen van je batterij-lading ...

Gelukkig heeft iOS echt een heel goede sprong voorwaarts gemaakt, maar het blijft wel wat wrang ... Kan niet wachten op een hernieuwde campagne met als slogan "we re-invented the telephone"  :happy: ...

geplaatst door: GeorgeM
@doctor_apple: en nu laat jij zien hoe slecht je (kennelijk) iOS volgt.

Want iOS heeft dit ook al jaren, alleen is het in iOS 16 even verdwenen, en maakt het kennelijk een comeback in iOS 16.1.

Daarbij vind ik het nogal vreemd om de staat van welk besturingssysteem dan ook te beoordelen aan de hand van één detail.  :cool:
geplaatst door: Mathy
Hallo MacFreaks

Zo ziet het er bij iOS 16.1 beta 2 uit:

iOS 16.1 beta 2 screenshot voor MacFreaks.jpeg Batterij-indicatie zoals het zou moeten in tweede bètaversie iOS 16.1


groetjes

Mathy
geplaatst door: MacFrankie
Ik heb wel eens sterkere bijdragen van jou gezien, doctor apple, deze sneer is nergens op gebaseerd (zie George) en ik snap niet dat je je daartoe verlaagt.
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!