geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/CELL-Alpha-icoon.jpg
Christopher Stringer’s nieuwe project: een dure high-end speaker
Christopher Stringer werkte 21 jaar nauw samen met Jonathan Ive in het design-team, voordat hij in 2017 bij Apple vertrok. Daarna startte hij samen met Damon Way het bedrijf Syng en kondigde aan dat hij een product in de markt zou gaan brengen dat met Apple zelf zou gaan concurreren. 

Dat blijkt een high-end AirPlay 2 speaker te zijn, de Cell Alpha, voor mensen die ruim in de slappe was zitten. Want één zo’n speaker kost 1.799 dollar en op de site zelf zeggen ze dat het een ‘room-filling sound field’ creëert. Maar dezelfde site zegt ook  dat je met twee, of zelf drie, van deze Triphonic speakers nóg veel beter af bent. Als je die raad opvolgt dan ben je dus maar liefst 5.397 dollar kwijt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.CellAlphaRecordplayer.jpg
Christopher Stringer’s nieuwe project: een dure high-end speaker


Kennelijk stak Christopher Stringer meer op van design dan van marketing bij Apple, want het is natuurlijk wel erg vreemd om op één en dezelfde pagina eerst één exemplaar aan de man of vrouw te brengen, en dat meteen te laten volgen door twee overtreffende trappen. Hieronder de teksten van de drie opties:

Citaat
One Cell brings you inside the sound field.

With no front or back and no left or right, one Cell creates a room-filling sound field. The space and separation of stereo and surround sound has room to breathe and occupy your space. Cell Alpha is more articulate and more spacious than any other single speaker.
Citaat
Beyond stereo.

When you have two Cells, they cooperate to fill every inch of your space with sound. There is no proper arrangement: wherever they are placed, they work together to create a singular sound field around you. This is the most flexible speaker pair on Earth.
Citaat
From brilliant
to breathtaking.


Three Cells provide the fullest expression of Triphonic audio. In this completely immersive sound field, what you hear is richer, clearer, and centered on you. With complete spatial control and total envelopment, you’ve never listened like this before.
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.CellAlphaFloorStudio2Livingroom.jpg
Christopher Stringer’s nieuwe project: een dure high-end speaker


Deze speaker-op-een-standaard heeft alleen Bluetooth nodig voor het instellen daarvan, daarna wordt in principe altijd Wi-Fi gebruikt. Ook is het mogelijk om een TV met HDMI aan te sluiten, maar dan heb je de Syng Link-kabel nodig ($ 49,00), die op dit moment nog de status van preorder heeft.

Zowel aan de boven- als aan de onderkant vinden we een paar force-canceling woofers rondom aan de zijkant zijn er drie tweeters met wide waveguides. Deze speaker gebruikt Beamforming om de geluidsgolven te richten.

Samen met de Syng Space-app (voor zowel iOS als Android) kan je dan aangeven welk soort geluid je op dat moment wilt en waar jij je in de kamer bevind. Maar op dit moment is die app alleen nog maar in de VS in de App Store en Google Play te vinden, het duurt kennelijk nog even voordat dit internationaal uitgerold wordt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.CellAlphaSyngSpaceApp.jpg
Christopher Stringer’s nieuwe project: een dure high-end speaker


En deze speaker werkt ook niet alleen met iOS en Android, dankzij de ondersteuning voor Spotify Connect en AirPlay 2 kan je erg veel verschillende bronnen gebruiken.

Update: de Syng Space-app is inmiddels ook bij ons te vinden in de App Store, Android-gebruikers moeten nog wat langer geduld hebben.


MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Wordt donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: orange
Ik krijg altijd een beetje unheimlich gevoel bij dingen als 'speakers met een app'.

Koop je goede HiFi speakers bijna voor het leven, moet je bij speakers als dit maar afwachten hoelang de boel ondersteund blijft, of achterhaald wordt door de ontwikkelingen op draadloos gebied.

Voor een smart-led-lampje van 5 euro wil ik die gok nog wel nemen, maar als je 6.000 euro op tafel gaat leggen lijkt dit me niet de investering die je het meeste plezier zal gaan geven op de lange termijn.
geplaatst door: Cenobyte
Ik krijg datzelfde gevoel met apparatuur die inspeelt op het superieure gehoor dat sommige mensen met teveel geld claimen/menen te hebben.

Alhoewel al vaker is aangetoond dat de doorsnee mens zelfs geen verschil hoort tussen een 192Kpbs mp3 of een FLAC bestand zijn er genoeg mensen die claimen dat een Mcintosh versterker van 13.000 Euro echt zijn geld waard is. Dit soort speakers is van hetzelfde laken een pak.

Iemand die zoiets koopt kan ook moeilijk zeggen dat tweedehands Jamootjes van 139 Euro even goed klinken...
Groetjes,
Mario  -
geplaatst door: Jurriaan
Om het maar niet over de kabels te hebben naar de speakers toe. Dat is minstens voodoo.
Maar hoe is dat met WiFi en deze speakers. Heb je dan een high-end WiFi kast nodig? Aangesloten op een aparte groep in de meterkast.
En de standaard voor deze speakers, wat kosten die?

O enne de grap is, veel duur audio spul staat in woonkamers die echoën waar een echoput jaloers op is.
SE2 iOS 15 | Air2 iPadOS 15 | iMac 24” early ‘08 |
geplaatst door: Mr Mojo
Kennen jullie het verhaal van Ken Fritz?

One man's dream to build the best music system with no holds barred

Een aanrader voor liefhebbers van high-end audio, of als je je graag verbaast over hoe anderen er door geobsedeerd kunnen zijn  :biggrin:
geplaatst door: orange
Lol. Je moet ook niet geheel onbemiddeld zijn om in een uitvaartcentrum ( ;) ) met een dergelijke installatie te kunnen wonen.

Ik heb ook net weer een actieve speaker klaar.
Kosten: ongeveer 5 euro, geluidskwaliteit: ongeveer 50 euro.

Ken zou trots op me zijn.  :happy:
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: Plexyglazz
Ik krijg altijd een beetje unheimlich gevoel bij dingen als 'speakers met een app'.
Inderdaad, of koelkasten, wasmachines, thermostaten, platenspelers, et cetera…

Zolang een product ook volledig bruikbaar is zonder App, dan heb ik er geen problemen mee, maar ik heb al meerdere producten niet aangeschaft omdat ze alleen met een App volledig functioneren.

Om het maar niet over de kabels te hebben naar de speakers toe. Dat is minstens voodoo.
O enne de grap is, veel duur audio spul staat in woonkamers die echoën waar een echoput jaloers op is.
In diverse dubbel blinde tests zijn de resultaten van dit soort kabels vaak opvallend middelmatig (als ze doorgemeten worden) en hoort het testpubliek doorgaans geen enkel verschil (of het 'verkeerde' verschil).

Oh ja, en optische kabels met een vergulde connector… Ja echt!