geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/SteveJobs-Jong-Portret.jpg
Steve Jobs op de lijst voor “National Garden of American Heroes” (Upd.)
In de nadagen van zijn presidentschap is Donald Trump bezig met zijn nalatenschap, en dat zal waarschijnlijk nergens beter te merken zijn dan in de National Garden of American Heroes. Dit moet een enorm park gaan worden met beelden van alle mensen die als helden zijn uitgekozen.

Eén van de mensen die door de Task Force voor dit project zijn uitgekozen is Steve Jobs, als dat definitief is zal zijn beeltenis dus in dat park verschijnen. Maar of die de finale selectie ook nog haalt lijkt de vraag, want op de complete lijst van uitverkorenen staan maar liefst 244 mensen. Hierboven  staat ook niet voor niets dat het een enorm park zal moeten worden, waarbij het vooral de vraag lijkt hoeveel mensen zin en tijd hebben om zo ontzettend veel beelden te bekijken.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SteveJobsGarage.jpg
Steve Jobs op de lijst voor “National Garden of American Heroes” (Upd.)


In de tekst van de executive order voor de stichting van deze beeldentuin staat veel bitters over wat er de afgelopen tijd is gebeurd in de VS. Die zal ik jullie besparen, in plaats daarvan hieronder de tekst die uitlegt wat voor mensen daar geëerd gaan worden.

Citaat
The National Garden will draw together and fix in the soil of a single place what Abraham Lincoln called “[t]he mystic chords of memory, stretching from every battlefield, and patriot grave, to every living heart.” In the peace and harmony of this vast outdoor park, visitors will come and learn the amazing stories of some of the greatest Americans who have ever lived. The National Garden will feature a roll call of heroes who deserve honor, recognition, and lasting tribute because of the battles they won, the ideas they championed, the diseases they cured, the lives they saved, the heights they achieved, and the hope they passed down to all of us — that united as one American people trusting in God, there is no challenge that cannot be overcome and no dream that is beyond our reach.

In short, each individual has been chosen for embodying the American spirit of daring and defiance, excellence and adventure, courage and confidence, loyalty and love. Astounding the world by the sheer power of their example, each one of them has contributed indispensably to America’s noble history, the best chapters of which are still to come.

Update: afgelopen vrijdag heeft president Joe Biden weer een aantal plannen van voormalig president Donald Trump ongedaan gemaakt, waaronder ook het plan voor de “National Garden of American Heroes”. #SteveJobs
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: Timotheus
De complete lijst van kandidaten staat op wikipedia. Altijd leuk om te zien wie er wel op staan, en wie niet, al zeggen een aantal namen ons Europeanen weinig of niets.

Op zich een goed idee, zo'n park. Maar de kunst is, zoiets samen te stellen zonder dat de beelden talrijker worden dan de sterren aan de hemel, en zonder dat de uiteindelijke keuze onderwerp wordt van eindeloze controverses, omdat allerlei groeperingen 'hun' helden niet of onvoldoende aanwezig achten; en dat zal niet eenvoudig zijn.
I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain
geplaatst door: Timotheus
De Engelsen hebben Westminster Abbey, de Fransen het Panthéon, de Italianen de kerk van Santa Croce in Florence, Israël heeft Mount Herzl, dus waarom ook niet iets ter ere van de grote zonen en dochters van de natie in de VS? Het idee is aardig, en zoiets is goed voor het historisch bewustzijn van de levenden.

Maar helaas is zoiets momenteel voorbestemd te leiden tot eindeloze controverses, en dus veel meer kwaad dan goed te doen.

I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: Timotheus
Uit de link in de update blijkt niet waarom een streep door het plan is gezet. Maar dat is niet moeilijk te raden: Biden voorziet dat de keuze van de te eren helden en heldinnen zal leiden tot eindeloze controverses, en hij heeft al genoeg problemen aan zijn hoofd. Een verstandige beslissing, lijkt me.

En toch is het jammer, want het idee op zich was goed en, mits goed uitgevoerd, heel geschikt om historisch bewustzijn en saamhorigheid te kweken. En verder is het natuurlijk behoorlijk genant als een hele reeks plannen van een president naar de prullenbak worden verwezen door zijn opvolger; want dit is maar een van de vele plannen die te grave zijn gedragen. Maar zo verdeeld zijn de VS anno nu.
I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain
geplaatst door: ouwemac
Ik vind het een goed idee en verder niets, want zoals Timotheus mijns inziens terecht opmerkt gaat dit tot hevige controverses leiden in dat toch al zo verdeelde land.
Dus helemaal niet jammer maar een goed besluit van de heer Joseph Robinette Biden :tounge:

Gebeurde dat hier maar eens, (beter gezegd in Nederland), dat besluiten van voorgangers teruggedraaid worden. Dat zou het landje een stuk leefbaarder maken voor iedereen.

Even terug naar Donald J Trump en zijn park. Zou Steve Jobs zelf in zo’n park willen staan?
Ook al kende hij de initiator wellicht niet zoals wij hem kennen.
Our presence here means the presence of all our ancestors. They are still alive in us. Thich Nhat Hanh
geplaatst door: orange
....Gebeurde dat hier maar eens, (beter gezegd in Nederland), dat besluiten van voorgangers teruggedraaid worden. Dat zou het landje een stuk leefbaarder maken voor iedereen....
Net zo leefbaar als de VS bedoel je?

;)
'orange' = Karel-Willem
geplaatst door: Timotheus
Gebeurde dat hier maar eens, (beter gezegd in Nederland), dat besluiten van voorgangers teruggedraaid worden. Dat zou het landje een stuk leefbaarder maken voor iedereen.
Nee, nee, nee, want dat leidt tot een zig-zag-beleid, en een zig-zag-beleid leidt tot apathie bij de kiezer, die in veel gevallen toch al niet overmatig is geïnteresseerd in de politieke besluitvorming.

Niet dat er naar mijn idee niets terug te draaien valt; natuurlijk wel, meer dan genoeg zelfs. Maar anderen zullen op hun beurt de door mij gewenste veranderingen weer terug willen draaien, en het is geen goede zaak als dat te vaak en te gemakkelijk gebeurt. Dan wordt het een rommeltje.

Citaat
Even terug naar Donald J Trump en zijn park. Zou Steve Jobs zelf in zo’n park willen staan? Ook al kende hij de initiator wellicht niet zoals wij hem kennen.
Iemand die jij op zich niet ziet zitten, maar die jou nooit kwaad heeft gedaan, wil jou met eerlijke bedoelingen eren, om iets wat je hebt gepresteerd of gedaan. En jouw reactie is dan: "Nee, laat maar zitten, want ik mot jou niet". Nou, ik denk dat je daar heel goed over na moet denken; want de kans is groot, dat je met zo'n reactie een hoop niet onterechte kritiek op je laadt.
Bewerkt: 16 mei 2021 - 21:38 door Timotheus
I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain
geplaatst door: ouwemac
Ironie:het op niet serieuze wijze reageren op iets, vaak verward met trollen. :tounge:

Net zo leefbaar als de VS bedoel je?

;)

Er willen anders meer mensen naar de VS dan naar Nederland.  :hypocrite:
Gewoon omdat ze daar meer welkom zijn.
Jij maakt de (ironische?) fout dat je je aannames baseert op wat je leest over een land.
Verdiep je eens in de andere kant van de VS en ook eens in, hoe vluchtelingen en mensen die daarheen komen om te werken, de Nederlandse samenleving ervaren.
(Ik zeg “daarheen” omdat ik dit in Thailand zit te schrijven).

@Timotheus: ik stel een vraag en jij neemt aan dat ik de heer Trump niet mag en begint tegen me te preken.🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Of ik de heer Trump mag doet helemaal niet terzake hier.
Jij stelt dat hij mensen met eerlijke bedoelingen wil eren. Nou dat blijkt nergens uit zijn daden.
Nu niet en in het verleden niet.
Zijn hele leven is de heer Trump enkel geïnteresseerd geweest in het welzijn van zichzelf en van zichzelf en zichzelf alleen. Dat is niet mijn mening maar iets wat blijkt uit zijn gedrag al 70 jaar ofzo.

Mogen of niet mogen is niet de kwestie. Donald J Trump kan het ook niet helpen dat hij is wat hij is: een beklagenswaardig figuur die ontevreden scheldend en tierend zal sterven ooit.
Hij is alleen maar wat zijn ouders en omgeving van hem gemaakt hebben.

Over dingen terugdraaien: in je reactie maak je het algemeen terwijl ik het specifiek bedoel.
Als een regering besluiten terugdraait tegen de wil van hun kiezers merken ze dat vanzelf.

Als je, zoals Joe Biden, voornamelijk doet, besluiten terugdraait die alleen voor een minderheid interessant of van belang zijn, staat de meerderheid instemmend te klappen…….als het ze interesseert.

In Nederland kennen we niet de “executive orders” die een president zonder instemming van de volksvertegenwoordiging kan uitvaardigen volgens mij, dus gaat dat argument dat het een rommeltje wordt een beetje mank.
Overigens zijn een hoop wetten allang een rommeltje door alle eraan toegevoegde uitzonderingen.

Jij hebt het over anderen die door jouw gewenste besluiten weer terug willen draaien.
Dat noemen we democratie.  :shakehands:
Het wordt pas echt een rommeltje als je een overheid hebt in dienst van een kleine minderheid of van zichzelf zoals in Myanmar en nog wat landen zoals dat. :nervous:
Of als je een parlement hebt dat zich laat leiden door de waan van de dag en profileringsdrang. :cool:
Our presence here means the presence of all our ancestors. They are still alive in us. Thich Nhat Hanh