https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.WWDC2018-icoon.jpg
Het is definitief: WWDC 2018 is van 4 tot en met 8 juni
We hadden al een paar weken op onze kalender van 4 tot en met 8 juni Apple's World Wide Developer Conference (WWDC) 2018 met een vraagteken staan, inmiddels hebben we die vraagtekens weggehaald.

Want vanaf nu is het officieel: de WWDC dit jaar wordt gehouden van 4 tot en met 8 juni, en het zal weer plaatsvinden in het McEnery Convention Center in San Jose in de Amerikaanse staat Californië. Als je er bij wilt zijn, de registratie is nu al open voor iedereen, maar de tickets worden willekeurig verdeeld onder iedereen die zich registreert. Daarbij kost het ook wel wat, want per kaartje moet je maar liefst 1.599 dollar neertellen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.WWDC2018.jpg
Het is definitief: WWDC 2018 is van 4 tot en met 8 juni


Voor de meesten van ons zal het vooral aftellen zijn naar 4 juni 7 uur 's avonds (10 uur 's ochtends plaatselijke tijd), want dan houdt Apple traditiegetrouw altijd een keynote. Omdat het de WWDC is gaat die vooral over nieuwe versies van iOS, macOS, watchOS en tvOS. Maar soms wordt er ook nieuwe hardware aangekondigd, er zijn bijvoorbeeld geruchten dat er dan nieuwe modellen van de iPad Pro uitgebracht zullen worden.

Hieronder het complete persbericht dat Apple hier heeft uitgebracht, de Engelstalige versie is hier te vinden.

Citaat
Apple Worldwide Developers Conference op 4 juni van start in San Francisco

CUPERTINO, Californië – 13 maart 2018 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de 29e editie van de jaarlijkse Worldwide Developers Conference zal plaatsvinden van 4 tot en met 8 juni in San Jose. In het McEnery Convention Center komen de creatiefste ontwikkelaars ter wereld bij elkaar om unieke inzichten uit te wisselen en zich te laten informeren over toekomstige baanbrekende producten en diensten van Apple.

Op de WWDC krijgen elk jaar miljoenen ontwikkelaars uit eerste hand te horen welke kansen eraan komen om nieuwe ervaringen te bedenken voor de Apple platforms voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV, Mac en HomePod. Dankzij het ruime aanbod aan krachtige API’s (SiriKit, HomeKit, HealthKit, GymKit, MusicKit, ResearchKit en Core ML) kunnen ontwikkelaars gebruikers helpen de touwtjes in handen te nemen wat hun huis en gezondheid betreft. Daarnaast kunnen ze gebruikers ongekende mogelijkheden bieden op het gebied van vervoer, winkelen en onderwijs. Op de WWDC van vorig jaar kwam Apple met ARKit, die ontwikkelaars sindsdien zijn gaan gebruiken voor apps in alle categorieën van de App Store en waarmee virtual reality een compleet nieuwe plaats heeft ingenomen in de echte wereld.

De App Store is de actiefste marktplaats voor software ter wereld. Hij is beschikbaar in 155 talen binnen iOS, macOS, watchOS, tvOS en iMessage. Hiermee hebben Apple klanten toegang tot miljoenen apps die hun leven gemakkelijker maken, waarmee ze hun hobby’s kunnen verrijken en waardoor ze in contact kunnen komen met mensen over heel de wereld. Ontwikkelaars en Apple liefhebbers wereldwijd kunnen de conferentie live streamen in de WWDC-app voor iPhone, iPad en Apple TV, en op de Apple Developer-website.

Ontwikkelaars kunnen tot 22 maart, 18:00 uur (CET) toegangskaarten aanvragen via de WWDC-website (developer.apple.com/wwdc/tickets). De kaarten worden door middel van een willekeurig selectieproces uitgegeven. Iedereen die een kaart heeft aangevraagd, wordt uiterlijk 24 maart, 01:00 uur (CET) op de hoogte gebracht van de status van zijn aanvraag.

Studenten vormen een belangrijke groep binnen de community Apple ontwikkelaars. Dit jaar zijn er maximaal 350 WWDC Student Scholarships beschikbaar. Reguliere studenten en STEM-studenten (Science, Technology, Engineering en Mathematics) maken kans op een gratis WWDC-toegangskaart. Voor meer informatie over het aanmeldingsproces kunnen studenten terecht op de WWDC-website (developer.apple.com/wwdc/scholarships).


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert