Hoe data voor Apple Maps verzameld wordt
8 september 2020 - 10:11   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Maps-icoon-iOS11.jpg
Hoe data voor Apple Maps verzameld wordt
De data van Apple’s Kaarten-app is al een tijd lang prima op orde, en navigeren met die app gaat dan ook prima. Maar een moderne kaarten-app moet inmiddels veel meer kunnen dan dat, we willen ook graag op straatniveau kunnen kijken en zo ons makkelijk kunnen oriënteren.

Met dat laatste zijn ze dan ook hard bezig bij Apple, en hoe dat in zijn werk gaat is te zien in de gelekte video die op Vimeo is verschenen. Daarbij worden aangepaste Subaru Impreza’s gebruikt, met de codenaam ‘Ulysses’. Die kunnen zowel data verzamelen als 3D foto’s nemen. Daarvoor staan er op het dak LiDAR scanners en hoge-resolutie camera’s, die in hoogte kunnen worden versteld als dat nodig is. In de achterbak staat een Mac Pro (model 2013) die de data in real-time verwerkt, en die wordt opgeslagen op 4 SSD’s van 4 TB elk.

Jammer genoeg is de video van Vimeo verwijderd, we zijn nog aan het kijken hoe we die zelf terug kunnen plaatsen.

Het hele systeem wordt bestuurd met EyeDrive, een aangepaste iPad met de EyeDrive-app. Om interferentie met de LiDAR scanners te voorkomen start het team iedere ochtend als de zon op 30 graden staat, en gaat door tot dat ’s middags weer het geval is.

De app EyeDrive-app vertelt het team ook welke route gevolgd moet worden, en laat de operator in real-time zien of de beelden goed zijn opgenomen. #Kaarten #iOS #macOS
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
antw: Hoe data voor Apple Maps verzameld wordt
8 september 2020 - 18:28    reactie #1
geplaatst door: puk1980
Ik zie op de iPad:

Een zwart scherm met de tekst “Sorry. This video does not exist.”
antw: Hoe data voor Apple Maps verzameld wordt
10 september 2020 - 17:21    reactie #2
geplaatst door: SnowLeopard
lek gedicht!
Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.......