geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Nieuwe commercial brengt ruimtelijke audio in beeld
Een commercial maken voor ruimtelijke audio is niet makkelijk, want hoe breng je een revolutionaire stap in audio in beeld? Het creatieve team bij Apple heeft dit opgelost door Masego (de zanger) in beeld ‘te klonen’, waardoor het beeld weer aansluit op het ruimtelijke geluid.

Bij Apple geloven ze trouwens dat ruimtelijke audio, dat bestaat dankzij Dolby Atmos, een veel grotere toekomst heeft dan de Lossless Audio-optie die Apple op dit moment ook aan het uitrollen is in Apple Music. In dit persbericht kan je bijvoorbeeld lezen hoe enthousiast Zane Lowe van Apple Music hierover is, en dat is maar één voorbeeld van de mensen die bij Apple fulltime bezig zijn met audio.


De visie bij Apple dat ruimtelijke audio een veel grotere toekomst heeft zou wel eens kunnen kloppen. Want om Lossless Audio echt goed te kunnen horen en op waarde te kunnen schatten heb je een erg goede stereo of koptelefoon nodig. Iets wat de meeste mensen niet hebben.

Ruimtelijke audio wordt automatisch afgespeeld op alle AirPods en Beats-koptelefoons met een H1- of W1-chip en ook op ingebouwde speakers van de nieuwste iPhones, iPads en Macs. Er is dus een almaar groeiend publiek dat automatisch hiermee zal kennismaken, terwijl Lossless Audio waarschijnlijk voor een veel kleiner publiek echt interessant is.

Hieronder wat Oliver Schusser, vice president voor Apple Music en Beats bij Apple, er eerder over zei:

Citaat
Apple Music voert een ongekende verbetering door in de geluidskwaliteit. Muziek luisteren in Dolby Atmos is zonder meer betoverend. Het geluid komt uit alle richtingen en klinkt fantastisch. Deze innovatieve geluidskwaliteit is nu beschikbaar voor muziek van populaire artiesten zoals J Balvin, Gustavo Dudamel, Ariana Grande, Maroon 5, Kacey Musgraves, The Weeknd en vele anderen. Abonnees kunnen hun muziek ook in de hoogste audiokwaliteit beluisteren met Lossless-audio. Apple Music zal nooit meer hetzelfde zijn.

Wil je zelf meer tracks horen in ruimtelijke audio, dan vindt je in deze playlist van Apple Music waarschijnlijk wel iets van je gading. In de eerste track komt Zane Lowe voorbij, die laat daarin horen hoe Marvin Gaye klinkt in mono, stereo en ruimtelijke audio. #AppleMusic
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.