https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Campus2-icoon.jpg
25 maart houdt Apple het Special Event: “It’s show time”
Een kleine maand geleden kon je hier op MacFreak al lezen dat het er héél erg veel op leek dat Apple op 25 maart een Special Event zou gaan houden. En alles wees er al toen al op dat dit event vooral zou gaan over Apple’s plannen voor het streamen van video-content, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Netflix.

Inmiddels is dit alles geen gerucht meer, want Apple heeft ondertussen de uitnodigingen verstuurd, waarbij overduidelijk is dat video-content Centraal zal staan bij dit event (zie het klassieke aftellen in. De eerste tweet hieronder). In Cupertino houden ze natuurlijk verder de lippen stijf op elkaar, Apple wil altijd graag dat een Special Event zoveel mogelijk een verrassing is.

Invalid Tweet ID

De kans dat het ook voor ons meteen interessant is lijkt niet groot, door het gedoe met rechten zit het er dik in dat deze dienst eerst alleen binnen de VS beschikbaar zal komen. Maar de eerdere geruchten spraken ook van ambitieuze plannen van Apple voor het vervolg, het zou de bedoeling zijn om het voor het eind van dit jaar al in 100 landen uit te rollen.

Dus misschien niet direct bij ons, maar mogelijk al later dit jaar?

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleSpecialEvent250319.jpg
25 maart houdt Apple het Special Event: “It’s show time”


Mocht je nog twijfelen of dit echt over content voor televisie gaat, Apple heeft de titel "It's Showtime" (aan elkaar geschreven) al eens eerder gebruikt. Dat was voor de keynote in 2006 waar de eerste Apple TV werd aangekondigd.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.ItsShowtimeAppleTV2006.png
25 maart houdt Apple het Special Event: “It’s show time”


Er wordt trouwens naast een nieuwe service voor video ook iets vergelijkbaar voor nieuws verwacht, maar de kans dat die ook bij ons beschikbaar komt lijkt erg klein. In de VS zou Apple nog steeds in onderhandeling zijn hierover, vooral dagbladen zouden de 50 procent die Apple hiervan op wilt strijken veel te hoog vinden. De onderhandelingen hierover zouden nog steeds gaande zijn.

Ook dit Special Event zal te zien zijn op zowel Apple TV als via de events-pagina van Apple zelf. Het begint om 10.00 uur 's ochtends lokale tijd in Cupertino. Omdat de zomertijd in de VS al is ingegaan, maar hier pas ingaat op op 31 maart, is dat 18.00 uur bij ons.

iOS 12.2

Tijdens of kort na dit Special Event zal waarschijnlijk iOS 12.2 voor ons allemaal op de servers van Apple klaarstaan. Want naast een heleboel andere dingen zal daar ook de mogelijkheid in zitten om in de nieuwe Nieuws-app een abonnement bij Apple daarvoor af te sluiten. Zoals eerder gezegd, alleen voor gebruikers in de VS.

In de video's hieronder kan je alle nieuwe dingen die in iOS 12.2 zullen zitten zien.

met dank aan forumlid 'puk1980', die dit nieuws als eerste meldde op het forumMaandelijks trekt MacFreak bijna 70.000 bezoekers, die hier gemiddeld 5 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; alle mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: 25 Maart Apple Event
reactie #1 geplaatst: 11 maart 2019 - 22:21
Hmm dat zal wel hele platte tv worden.
geplaatst door: Brinky
 
antw: 25 maart houdt Apple het Special Event: “It’s show time”
reactie #2 geplaatst: 13 maart 2019 - 16:45
Een eenvoudige Apple tv is logisch om snel hun videodiensten aan de vrouw te brengen. Daarom ook al ‘Apple tv’ in bepaalde smarttv’s.
Een tip van de AR sluier vind ik ook logisch en dus game nieuws.
En na dit alles stilletjes iPad updates met enkel processor upgrades.
geplaatst door: Jurriaan
SE iOS 13 | Air2 iPadOS | iMac ‘08