iPhone 6s en 6s Plus komen uit op 25 september
9 september 2015 - 21:57   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
iPhone 6s en 6s Plus komen uit op 25 september
Apple heeft de nieuwe modellen van de iPhone gepresenteerd, en die zullen over een dikke twee weken uitkomen, op vrijdag 25 september. Dat zal in de VS en onze buurlanden zijn (Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk). Wij komen later aan de beurt, maar het is nog niet bekend wanneer.

De nieuwe iPhones hebben natuurlijk een hoop nieuwe dingen ingebouwd, de opsomming kan je hieronder vinden:

 • 3D Touch
 • 12-megapixel sensor voor de iSight camera
 • 4K video opnames
 • Live Photos
 • 5-megapixel sensor voor de FaceTime camera
 • Hey Siri nu ook als de iPhone niet ingeplugd is
 • Snellere processor (+80%)
 • Sneller grafische prestaties (+90%)
 • Nieuwe kleur: Rose Gold

  Natuurlijk is de nieuwe iPhone weer sneller dan de vorige, tijdens de keynote was een indrukwekkende demo te zien van de gaming op deze iPhone. De makers vertelden daarbij dat ze verbaasd waren dat ze eigenlijk alles uit de kast konden trekken dat hun game in huis had, de game bleef vloeiend op de iPhone lopen.

  De Force Touch was al verwacht, alleen heeft Apple dat nu omgedoopt naar 3D Touch. Tijdens de keynote waren een hoop toepassingen te zien, die eigenlijk neerkomen dat contextuele menu's nu ook op de iPhone mogelijk zijn, en dat Snelle Weergave nu ook op de iPhone mogelijk is. Beide worden door 3D Touch geactiveerd.

  Siri activeren met "Hey Siri" is met de iPhone 6s en 6s Plus nu ook mogelijk als die niet aan de adapter hangen, hopelijk komt die mogelijk later ook voor oudere modellen, maar mogelijk heeft het met hardware te maken en blijft dit uniek voor de nieuwe iPhones.

  De iSight camera (aan de achterkant) is van 8 naar 12 megapixels gegaan. Daarbij heeft Apple erg hard gewerkt om ervoor te zorgen dat er geen interferentie ontstaat tussen de sensoren. Dat is een effect dat je vaak ziet bij kleine sensoren met veel pixels, en dat zorgt vaak voor meer digitale ruis.

  Die camera heeft ook een nieuwe functie: Live Photos, de standaard-instelling van de nieuwe iPhones. Hierbij worden als je een foto maakt ook een aantal beelden ervoor en erna gemaakt, waardoor het eigenlijk een soort mini-filmpje is. Apple heeft het nieuwe 3D Touch gebruikt om deze functie te activeren. Meer details van de camera van de nieuwe iPhones zijn hier te vinden.

  De nieuwe iPhones zijn inderdaad van de nieuwe (sterkere) aluminium legering gemaakt die ook al bij de Apple Watch werd gebruikt, in eerdere testen kon je hier op MacFreak al zien dat mede daardoor deze nieuwe iPhones tot de allersterkste op de markt behoren.

  Verder zal de nieuwe kleur (Rose Gold) waarschijnlijk ook erg populair worden, het toevoegen van de goudkleurige iPhone heeft Apple beslist geen windeieren gelegd. De prijzen blijven trouwens hetzelfde als we tot nu toe gewend zijn met de iPhone 6 en 6 Plus. Opvallend is dat de iPhone 5s de rol van de goedkope hekkensluiter gaat krijgen, het is nog niet bekend of er een iPhone 6c gaat komen, het lijkt er nu op dat dit niet zo zal zijn.

  Meer details kan je vinden in het persbericht wat Apple hierover heeft verstuurd en dat je hieronder kunt vinden:
  Citaat


  Apple introduceert iPhone 6s en iPhone 6s Plus

  Nieuwe generatie Multi-Touch op de meest geavanceerde iPhones ooit

  SAN FRANCISCO, 9 september 2015 – Apple kondigt vandaag iPhone 6s en iPhone 6s Plus aan, de meest geavanceerde iPhones ooit, waarin een krachtige nieuwe dimensie is toegevoegd aan de revolutionaire Multi-Touch-interface van de iPhone. De nieuwe iPhones zijn uitgerust met 3D Touch, een drukgevoelige technologie die intuïtieve nieuwe mogelijkheden biedt voor toegang tot voorzieningen en interactie met materialen. iPhone 6s en iPhone 6s Plus hebben Retina HD-displays gemaakt van het sterkste glas dat ooit voor een smartphone is gebruikt, en zijn vervaardigd van aluminium uit de 7000-serie – dezelfde legering die in de luchtvaartindustrie wordt gebruikt – in prachtige metallic kleuren, waaronder nu ook roségoud.

  iPhone 6s en iPhone 6s Plus introduceren bovendien Live Photos, een revolutionaire benadering van fotografie waarmee beelden tot leven komen door een moment in beweging vast te leggen. Live Photos, 3D Touch en andere innovaties in de nieuwe iPhones worden aangestuurd met de door Apple ontworpen A9-chip, de meest geavanceerde chip ooit in een smartphone, voor krachtige prestaties en een lange levensduur van de batterij.

  "Eigenlijk verandert alles met iPhone 6s en iPhone 6s Plus: met 3D Touch kunnen gebruikers op compleet nieuwe en leuke manieren communiceren met hun iPhone, en met het innovatieve Live Photos komen foto's tot leven", aldus Philip Schiller, Senior Vice President voor Worldwide Marketing bij Apple. "Dit zijn de meest geavanceerde iPhones ooit, met aluminium uit de 7000-serie, via ionenwisseling gehard glas, de nieuwe 64-bits A9-chip, 12-megapixel iSight- en 5-megapixel FaceTime HD-camera's, snellere Touch ID, LTE en wifi. Onze klanten zullen er helemaal weg van zijn."

  3D Touch
  In iPhone 6s en iPhone 6s Plus worden nieuwe manieren geïntroduceerd om te navigeren en iPhone te gebruiken via drukgevoeligheid die nieuwe bewegingen mogelijk maakt – Peek and Pop – waarmee je zonder van plaats te veranderen snel in materiaal kunt duiken. Door lichte druk uit te oefenen kun je direct een weergave van een foto, e-mail, webpagina of ander materiaal bekijken. Met iets meer druk ga je naar de materialen zelf. Dankzij Quick Actions geeft 3D Touch snel toegang tot de dingen die je het meest doet. Zo kun je met een eenvoudige drukbeweging op het beginscherm een bericht versturen of een selfie maken.

  Camera-innovaties
  Met de populairste camera ter wereld kunnen onvergetelijke momenten op nieuwe manieren worden vastgelegd en herbeleefd. Op iPhone 6s en iPhone 6s Plus vind je nu Live Photos, waarmee alledaagse foto's worden getransformeerd tot indrukwekkende momenten in beweging. Live Photos zijn schitterende 12-megapixel foto's die met een enkele druk van je vinger het moment vlak vóór en vlak na de foto laten zien. Zo wordt een herinnering meer dan een momentopname.

  HD-video wordt verbeterd met ondersteuning voor 4K – de resolutie van 3840 x 2160 levert in totaal 8 miljoen pixels op – en met de uitbreiding van de optische beeldstabilisatie voor video op iPhone 6s Plus, waarmee ook bij weinig licht de prachtigste video's kunnen worden gemaakt. Na het opnemen van 4K-video kun je het materiaal bewerken op je Mac, pc of iPad, en met de nieuwste versie van iMovie op je iPhone kun je zelfs twee gelijktijdige streams editen.

  Overige verbeteringen aan de camera:
  • een gloednieuwe, ultramoderne 12-megapixel sensor met geavanceerde pixeltechnologie en een door Apple ontworpen beeldsignaalprocessor, voor waarheidsgetrouwere kleuren en scherpere, gedetailleerdere foto's, en
  • een nieuwe 5-megapixel FaceTime HD-camera en Retina Flash, dat het beeldscherm direct drie keer helderder maakt met True Tone-belichting, voor mooie heldere selfies bij weinig licht.

   Geavanceerde technologie
   Dankzij de A9-chip van Apple kunnen al deze innovaties worden aangestuurd. Deze 64-bits chip van de derde generatie zorgt ten opzichte van de A8-chip voor 70 procent snellere CPU-prestaties en 90 procent snellere GPU-prestaties – en dus voor betere energiezuinigheid en een batterij die lang meegaat. De A9-chip en iOS 9 zijn samen ontwikkeld, om een optimale prestatie te waarborgen daar waar het moet: in de praktijk. De nieuwe M9-bewegingscoprocessor van Apple is geïntegreerd in de A9-chip, waardoor nog meer voorzieningen tegelijkertijd kunnen draaien en toch minder energie verbruiken. "Hé Siri" kan nu ook worden gebruikt als de iPhone niet is aangesloten op de voeding.

   Dankzij geavanceerde draadloze technologieën als snellere wifi en LTE Advanced kunnen iPhone 6s- en iPhone 6s Plus-gebruikers nu nog sneller internetten, downloaden en streamen.¹ De nieuwe iPhones ondersteunen bovendien tot 23 LTE-banden – meer dan andere smartphones – waardoor roamen nu in nog meer landen mogelijk wordt.

   iOS 9, het meest geavanceerde mobiele besturingssysteem ter wereld, maakt de iPhone nog slimmer dankzij proactieve assistentie, een krachtige zoekfunctie en verbeterde voorzieningen voor Siri, zonder dat de privacy van de gebruiker in het geding komt. Ingebouwde apps zijn nog krachtiger geworden. Denk aan de vernieuwde Notities-app, gedetailleerde ov-informatie in Kaarten en een vernieuwde News-app voor de allerbeste nieuwservaring op een mobiel device.² De basis van iOS is nog verder verbeterd: software-updates vragen minder ruimte bij het installeren, en de devices zijn dankzij geavanceerde beveiligingsvoorzieningen nog beter beschermd.

   Prijzen en verkrijgbaarheid
  • iPhone 6s en iPhone 6s Plus zijn verkrijgbaar in goud, zilver, spacegrijs en nu ook in roségoud.
  • Beide modellen zijn vanaf vrijdag 25 september verkrijgbaar in Australië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Japan, Nieuw-Zeeland, Puerto Rico, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en de VS. Bestellen kan vanaf zaterdag 12 september.
  • Daarnaast zijn er door Apple ontworpen accessoires verkrijgbaar, zoals leren en silicone hoesje in diverse kleuren en Lightning Docks in bijpassende metallic kleuren.

   ¹ Data-abonnement vereist. LTE Advanced en LTE zijn in een beperkt aantal landen en bij een beperkt aantal aanbieders beschikbaar. Snelheid afhankelijk van omstandigheden op locatie en aanbieder. Neem voor meer informatie over LTE-ondersteuning contact op met je netwerkaanbieder en kijk op www.apple.com/iphone/LTE.
   ² Reisinformatie in Kaarten is beschikbaar voor bepaalde steden, waaronder Baltimore, Berlijn, Chicago, Londen, Mexico City, New York City, Philadelphia, San Francisco (Bay Area), Toronto en Washington D.C., en in meer dan 300 steden in China, waaronder Beijing, Chengdu en Sjanghai. De verkrijgbaarheid van de News-app verschilt per land.

Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
iPhone 6s en 6s Plus komen uit op 25 september
10 september 2015 - 09:08    reactie #1
geplaatst door: Spooter
Maar nog niet in NL. tegen die tijd is er ook weer een Samsung Galaxy S7 (en zo wordt de ratrace weer gelopen ;  )
iPhone 6s en 6s Plus komen uit op 25 september
10 september 2015 - 09:18    reactie #2
geplaatst door: GeorgeM
Maar iedereen die heel erg graag een nieuwe iPhone wil haalt die waarschijnlijk al uit Duitsland.  :cool:

En concurrentie tussen de Galaxy 7 en de iPhone? Lijkt nauwelijks spake van te zijn, ik zie het in ieder geval niet.
iPhone 6s en 6s Plus komen uit op 25 september
10 september 2015 - 13:01    reactie #3
geplaatst door: Mekfriek
Foke & Sukke vandaag in NRC over de nieuwe iPhone:

iPhone 6s en 6s Plus komen uit op 25 september
10 september 2015 - 13:19    reactie #4
geplaatst door: mayo
eneh, weer 16 gig instap model? zal toch niet he.
maar volgens student mobiel wel dus.
It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so - Mark Twain
iPhone 6s en 6s Plus komen uit op 25 september
10 september 2015 - 14:05    reactie #5
geplaatst door: ElectricCat
Die Fokke & Sukke is wel erg leuk zeg  :biggrin:
iPhone 6s en 6s Plus komen uit op 25 september
10 september 2015 - 20:24    reactie #6
geplaatst door: Doctor Apple
@MekFriek: leuk!

Een mooie update, maar de 'wow' factor is toch een beetje geweest. Er zijn volgens mij nog tal van zaken te verbeteren op de iPhone.

Een vrije keuze wat je met je USB wilt doen bijvoorbeeld, zoals op BlackBerry OS en Android. Meer intelligente manier van notificaties, alleen een ringtone of een piep is wat ouderwets. Waarom niet meer gebruik maken van een lichtbalk (onder-/bovenin) die subtiel pulseert (of knippert).

Waarom geen meer controle over de mobiele hotspot? Of de mogelijkheid om individuele WiFi-netwerk uit je 'bekenden'-lijst wissen?

Of een mobile hotspot functionaliteit waarbij je per connected user kunt aangeven of die een snelheids-, tijds- of databeperking moet krijgen? En zowiezo de mogelijkheid om het verbruik live te monitoren van de aangekoppelde devices?

Waarom geen true NFC? Of instelbare "Advanced Interactions?": draai je je iPhone om, dat kun je kiezen of hij op mute moet gaan, in de energiezuinige modus of zelfs een applicatie opstarten ...

Het maakt allemaal niet uit, natuurlijk is iPhone 6S (Plus) een prachtige update. Maar goed, het gaat hier om de 'S', oftewel een 'verbetering' van het initiële ontwerp ...

Mogelijk zien we bovengenoemde zaken (en veel meer) op de iPhone 7 en iOS 10 ...

We blijven hopen  :smile:
Durf te denken!
iPhone 6s en 6s Plus komen uit op 25 september
10 september 2015 - 20:54    reactie #7
geplaatst door: Brinky
Die 16gb slaat natuurlijk nergens op. 10 foto's en een video van de kat en de harde schijf zit vol. Het lijkt meer een marketingtruc om te schermen met een 'lage' vanaf prijs.

Voor de rest 4k is natuurlijk leuk. Kun je eindelijk inzoomen zonder kwaliteit te verliezen in HD. En 5mp voor de selfie camera is ook prettig.

Ik ga het beleven zodra mijn abbo bij Vodafone afgelopen is.


iPhone 6s en 6s Plus komen uit op 25 september
10 september 2015 - 21:08    reactie #8
geplaatst door: Blender
Die 16 GB is ronduit irritant. Mooi ding verder, ga hem aanschaffen zit nu nog op een 3GS! inmiddels 2 keer verzopen maar werkt nog steeds. Force touch zag er goed uit in de demo.
iPhone 6s en 6s Plus komen uit op 25 september
10 september 2015 - 21:15    reactie #9
geplaatst door: JJmac
Alleen jammer van de prijs, het lijkt wel als het elk jaar duurder wordt, prachtig ding maar het houd een keer op...
Ik gebruik maar 30% van m'n Mac, Maar dat is 30% meer dan Windows
iPhone 6s en 6s Plus komen uit op 25 september
11 september 2015 - 10:13    reactie #10
geplaatst door: Doctor Apple
iPhone-model   Duitsland   Frankrijk   Verenigd Koninkrijk
iPhone 6S 16GB   € 739    € 749    £539
iPhone 6S 64GB   € 849    € 859    £619
iPhone 6S 128 GB   € 959    € 969    £699
iPhone 6S Plus 16GB   € 849    € 859    £619
iPhone 6S Plus 64GB   € 959    € 969    £699
iPhone 6S Plus 128 GB   € 1.069    € 1.079    £789

Bron: iculture

Het is wat je er voor over hebt ... Kennelijk vinden veel mensen jaarlijks € 800,- of meer aan een telefoon uitgeven net zo gewoon als het kopen van een nieuwe broek ...  € 1069 voor een 128GB iPhone 6S Plus of € 959 voor de 6S vind ikzelf te veel. De duurste iPad Pro kost volgens mij nagenoeg hetzelfde ...

De fabricage kosten zijn meermaals door verschillende partijen geschat en kwamen voor de iPhone 6 PLUS uit op ergens tussen de $280 en de $320 (250 tot 280 euro). Zonder de (Duitse) BTW kost de iPhone 6S Plus 128 GB € 898,- ... Dat is ruim 3x de kostprijs. Ik vermoed dat minus transport, licenties en andere ongein per toestel nog steeds ruim 2x wordt verdiend ...

Gegund? Nah, niet overdrijven ... Het is geen goed doel, maar een bedrijf met winst oogmerk ... Laat ze de prijs maar wat laten zakken  :wink: ...

Maar goed, qua toestelspecs ziet het er natuurlijk verder prima uit.
Durf te denken!
iPhone 6s en 6s Plus komen uit op 25 september
11 september 2015 - 13:48    reactie #11
geplaatst door: ouwemac
Als ik zo hier en op andere sites de commentaren lees en zie, is bijna niemand echt onder de indruk.
De beoogde kopers niet, de aandeelhouders niet en de "deskundigen" niet.
Het is allemaal wel mooi en zo maar er valt genoeg op af te dingen, door de verschillende facties. Lees de commentaren hier maar voor een goed beeld van de stemming.

Mijn mening houd ik maar voor me, voegt niets nieuws toe vrees ik.... of toch... Die 16 GB is inderdaad belachelijk weinig.....

Ik ga helemaal mee met Brinky en Blender wat dat betreft.

Kom op Apple, maak het instapmodel minstens 32GB voor dezelfde prijs.
Vergeet die marges en het "gezeur" van de aandeelhouders voor een keertje en maak een gebaar naar je "klanten".

Zij zijn degenen waar het echt om gaat volgens mijn bescheiden mening.

Is er dan helemaal niemand blij met deze vernieuwingen?
Gelukkig wel. Op de keynote waren 'exciting', 'thrilled', 'honored' en 'so proud', niet van de lucht, Ons aller Tim huppelde stralend over het podium en gaf iedereen de credits die hij/zij verdiende.

Voor mij als leek op dit gebied is het verbazingwekkend om telkens weer te zien en voelen wat er mogelijk is aan technologische 'hoogstandjes' en hoe ze het zodanig weten te presenteren, dat je het onmiddellijk wilt kopen, ondanks de prijs.

Toch knik ik instemmend als ik lees wat JJmac schrijft.
Citaat
Alleen jammer van de prijs, het lijkt wel als het elk jaar duurder wordt, prachtig ding maar het houd een keer op...


Vanaf volgende maand zit ik een half jaar in Thailand......
Maar eens kijken wanneer het nieuwe model daar uitkomt en wat de prijs is..... :happy:  :happy:

En hopen dat Apple geraakt is door alle commentaren op het instapmodel en er wat aan doet. :devil:  :hypocrite:

Voordat iemand wat gaat zeggen over reizen naar Thailand en de kosten: Dat gaat alleen maar omdat mijn doorlopende financiële verplichtingen hier gedekt zijn door alternatieve bronnen. :biggrin:

Volg mijn belevenissen daar op: https://ello.co/eliasw
Optimistisch maar zonder hoop. (Tommy Wieringa)
iPhone 6s en 6s Plus komen uit op 25 september
11 september 2015 - 20:12    reactie #12
geplaatst door: JJmac
@Ouwemac het is je gegund... veel Apple plezier
Ik gebruik maar 30% van m'n Mac, Maar dat is 30% meer dan Windows
iPhone 6s en 6s Plus komen uit op 25 september
12 september 2015 - 11:54    reactie #13
geplaatst door: Blender
Inderdaad prijzig. Zeker omdat die 16GB sowieso al een lachertje is. Ik dacht dat die prijzen steeds gelijk bleven. Beweren ze dat niet in de keynote?
iPhone 6s en 6s Plus komen uit op 25 september
12 september 2015 - 12:17    reactie #14
geplaatst door: neoman
Prijzen zijn ook gelijk gebleven maar de dollar is meer waard geworden ten opzichte van de euro.
iPhone 6s en 6s Plus komen uit op 25 september
12 september 2015 - 13:01    reactie #15
geplaatst door: Rutger
Beleggers zijn nooit tevreden en het gezeur is niet van de lucht. What else is new. Dat is bij elke introductie, ook toen Steve er nog was.

Ik vind het een mooie upgrade. Ben erg benieuwd hoe 3D touch in de praktijk voelt/werkt.

Mooie verbetering van de camera, zeker ook die aan de voorkant voor de selfies.

Nu KPN en Vodafone zijn begonnen met LTE Advanced (4G+) is het ook fijn dat de iPhone dit aan kan.
MacBook Pro (16-inch, 2021) | iPhone 15 Pro Max | Apple Watch Ultra | iPad Pro 12.9-inch (5th generation) (Wi-Fi + Cellular) | Apple TV 4K (3rd generation)