https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Processor-icoon.jpg
iPhones in 2020 zouden Intel 10-nanometer 5G modems krijgen
Sinds de relatie tussen Qualcomm en Apple zich alleen nog maar uit in rechtszaken over en weer, met almaar verder oplopende bedragen, maakt Apple geen gebruik meer van modems van dat bedrijf. Sindsdien is Intel de leverancier geworden, en het lijkt er op dat dit nog wel even zo zal blijven.

Want ook in de iPhones die in 2020 uitgebracht gaan worden zou Apple weer modems gemaakt door Intel gaan gebruiken, dit keer voor het 5G protocol, waarmee snelheden van maximaal 10 Gbps gehaald kunnen worden. Het zou daarbij volgens FastCompany gaan om Intel’s 8161 5G modem chip, die gemaakt zou moeten worden met Intel’s 10-nanometer proces. Als alles volgens plan verloopt zal Intel dan de enige leverancier van zulke modems zijn van Apple.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Intel5gModem.jpg
iPhones in 2020 zouden Intel 10-nanometer 5G modems krijgen


De huidige 5G modems zijn nogal gulzig wat betreft het energieverbruik, iets waar Apple beslist niet blij mee is en daarover dan ook met Intel in gesprek zou zijn. Het zijn trouwens niet alleen Intel’s modems die hiermee kampen, Qualcomm’s X50 modem heeft hier ook last van.

Apple zou ook in gesprek zijn met MediaTek, maar nu lijkt het er vooral op dat daarmee de druk op Intel wordt gehouden, en dit alleen een ‘plan B’ zijn, mocht Intel de problemen niet op tijd weten op te lossen.


met dank aan forumlid 'VwVanFan', die dit nieuws als eerste meldde


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)   
geplaatst door: Robert