https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Microsoft-Logo-Nieuw-2012.jpg
Microsoft’s Edge browser voor macOS is nu uit te proberen
Twee weken geleden maakte Microsoft bekend dat er gewerkt werd aan een versie van hun Edge browser op basis van Chromium (ook het fundament van Google’s Chrome browser) en dat die ook naar macOS zou komen. Dat loopt kennelijk lekker, want er is nu al een een preview-versie beschikbaar.

De informatie daarover vind je op deze pagina, als je deze browser meteen wil downloaden dan kan dat via deze link. Het eerste wat opvalt aan deze browser is hoeveel die lijkt op Google’s Chrome browser. Niet erg verbazend gezien de afkomst, mogelijk dat het uiterlijk later nog aanpassingen krijgt. Microsoft zelf claimt in ieder geval hard bezig te zijn om er een echte Mac-browser van te maken.


Dat is onder andere te zien als je een MacBook Pro met Touch Bar hebt, er zitten nu al een behoorlijk aantal mogelijkheden daarvoor in deze browser. Ook is er al aandacht besteed aan ondersteuning voor het trackpad op alle MacBook modellen, die werken hetzelfde als in bijvoorbeeld Safari.Maar als je met de rechtermuisknop of met de Control-toets ingedrukt klikt dan zie je dat de contextuele menu’s nog niet zijn aangepast voor de Mac, mogelijk komt dat later nog.

Als je deze browser voor het eerst opstart wordt er contact gemaakt met erg veel domeinen, waaronder een aantal van Microsoft (zoals die van MSN, Bing en Skype) en een hele trits van Google. De allereerste verbinding met Microsoft is trouwens niet beveiligd met een code signature, opvallend in tijden waarin onze digitale veiligheid steeds meer onder vuur ligt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MicrosoftEdgePreviewCodeSignature.jpg
Microsoft’s Edge browser voor macOS is nu uit te proberen


Of er veel marktaandeel op de Mac te halen is voor Microsoft lijkt de vraag, de Mac is al erg goed bediend met veel browsers. Naast Apple’s eigen Safari zijn daarvan vooral Firefox en Chrome populair.


met dank aan forumlid 'puk1980', die dit nieuws als eerste meldde op het forumMaandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: Microsoft’s Edge browser voor macOS is nu uit te proberen
reactie #1 geplaatst: 21 mei 2019 - 10:11
Zoals gezegd door Robert in de laatste alinea... dus "Why would I?" Safari is mijn main browser, ik gebruik FF als fallback. Waarom zou ik in godsnaam MS Edge gebruiken?
geplaatst door: macqintosh
iPhone 6+ 64GB / Apple TV 4 64GB / iMac 27" 5K (2017) / MacBook Pro 13" Retina (early 2015)
antw: Microsoft’s Edge browser voor macOS is nu uit te proberen
reactie #2 geplaatst: 21 mei 2019 - 12:01
Is ook niet voor de gemiddelde MacFreak-klant.
geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd

antw: Microsoft’s Edge browser voor macOS is nu uit te proberen
reactie #3 geplaatst: 21 mei 2019 - 13:16
edge komt niet op mijn iMac
geplaatst door: Mac OS X
mvg Mac OS X mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) 1x iPod 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB 2016 1x Apple SuperDrive
@JensBamps Twitter. old Apple computers never death
antw: Microsoft’s Edge browser voor macOS is nu uit te proberen
reactie #4 geplaatst: 23 mei 2019 - 17:36
Goed van M$ dat ze ons de keus geven. Internet explorer werd gewoon een monopoly. Goed dat dat voorbij is. Fijn dat we nu een keus krijgen (en houden).
geplaatst door: PjotriDVDguru
antw: Microsoft’s Edge browser voor macOS is nu uit te proberen
reactie #5 geplaatst: 23 mei 2019 - 17:42
M$, Internet Explorer ?

Onder welke steen heb jij gelegen? 🙂
geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd

antw: Microsoft’s Edge browser voor macOS is nu uit te proberen
reactie #6 geplaatst: 23 mei 2019 - 18:52
Het was een stuk leuker geweest als Microsoft zijn eigen Edge engine in leven had gehouden. De overgave aan Chrome is een zwaktebod van een bedrijf met zo’n reputatie. Dit maakt het leven voor Safari en Firefox weer een stuk moeilijker. Chrome is de de-facto browser standaard.
geplaatst door: puk1980
This space for rent.