https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone8-en-8Plus-icoon-2.jpg
Ming-Chi Kuo: 30 miljoen iPhone SE 2 over de toonbank in 2020
Analist Ming-Chi Kuo van TF Securities (met die goede kristallen bol) komt dit keer niet met een voorspelling, maar met een verwachting. Hij moet natuurlijk ook beleggers adviseren. En die houden van dit soort koffiedik kijken, ze hopen daardoor een beter resultaat op hun beleggingen te krijgen.

Diezelfde Ming-Chi Kuo voorspelt al een tijd dat Apple begin komend jaar een iPhone SE 2 uit zal brengen. Veel fans van de SE zullen daar mogelijk in teleurgesteld zijn, want het gaat om hetzelfde concept maar niet dezelfde grootte. Dat concept is een iPhone die veel specificaties deelt met het huidige topmodel, maar gebaseerd op een iets ouder model. Daardoor kost die een stuk minder. Bij de SE was dat de iPhone 5s, bij de SE 2 zou het uitgangspunt de iPhone 8 zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone8RoseGoud.jpg
Ming-Chi Kuo: 30 miljoen iPhone SE 2 over de toonbank in 2020


Diagonaal

Het meest in het oog lopende verschil tussen de iPhone 5s/SE en de iPhone 8 is zonder meer de grootte. Heeft de eerste nog een scherm met een diagonaal van 4 inch (10 cm), bij de iPhone 8 meet diezelfde diagonaal 4,7 inch (12 cm). De iPhone 8 is trouwens wel iets dunner dan de iPhone SE. Genoeg om het verschil te merken, ook in je broekzak, maar niet spectaculair.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone8And8Plus.jpg
Ming-Chi Kuo: 30 miljoen iPhone SE 2 over de toonbank in 2020


Verwachting

Terug naar Ming-Chi Kuo. Ondanks dat veel liefhebbers van de eerste iPhone SE zullen klagen over het grotere formaat van de SE2, denkt hij dat er minimaal 20 miljoen van in 2020 verkocht gaan worden, en zelfs 30 miljoen acht hij niet onmogelijk. De kans dat hij hier gelijk in gaat krijgen lijkt groot, er zijn erg veel mensen die best graag een iPhone zouden willen hebben, maar voor wie ook de iPhone 11 te duur is.

Startprijs

Daarbij zou vooral de startprijs helpen, Ming-Chi Kuo denkt dat Apple voor het goedkoopste model 399 dollar gaat vragen. Ter vergelijk, de iPhone 11 is op dit moment  Apple’s goedkoopste model en kost in de VS 699 dollar (alle prijzen zijn daar exclusief omzetbelasting).Bereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
geplaatst door: Robert