https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
Ming-Chi Kuo's voorspellingen voor de komende tijd
De afgelopen tijd heeft Ming-Chi Kuo al veel hints laten vallen over wat Apple voor de komende tijd in de planning heeft staan, dit keer een overzicht daarvan, met een paar nieuwe details.

De verwachting is dat we veel nieuwe hardware gaan zien, of updates van bestaande hardware. Er zouden updates gaan komen voor de iPhone, iPad, Mac mini, MacBook Pro, iMac, en Apple Watch. Vooral voor de Mac mini zal dat welkom zijn, in oktober van dit jaar zal het vier jaar geleden zijn dat Apple de mini voor het laatst een update gaf. En die update was toen al omstreden, want op meerdere vlakken een stap terug in plaats van vooruit.Hieronder de samenvatting van alle verwachtingen van Ming-Chi Kuo. Daarbij de waarschuwing vooraf dat Ming-Chi Kuo veel goede connecties heeft en het vaak aan het rechte eind heeft, maar er ook wel eens naast heeft gezeten.

iPhone

Er zouden drie iPhones uitgebracht gaan worden. Twee met een OLED scherm, één met een 5,8-inch scherm en één met een  scherm met een beelddiagonaal van 6,5-inch. Daarnaast zou er ook een goedkoper LCD versie komen met een 6,1-inch scherm.

Alle drie zouden Face ID en een A 12 processor krijgen. De OLED versies zouden twee lenzen krijgen, het goedkoper model zou het met één lens moeten doen.

iPad Pro

Er zou gewerkt worden aan twee nieuwe 11 en 12,9-inch iPad Pro modellen. Deze zouden dezelfde aanpak krijgen als de iPhone X, zo min mogelijk rand en zoveel mogelijk scherm, de Home-knop verdwijnt en Touch ID wordt op alle modellen vervangen door Face ID.

Mac mini

Er is nog steeds niet veel informatie over de Mac mini. Het enige wat Ming-Chi Kuo hier nu over te melden heeft is dat daar een nieuwe processor in gebruikt zal gaan worden, maar dat lijkt een schot voor open doel. Als de Mac mini zijn naam wil behouden dan zal die eigenlijk een stuk kleiner moeten worden, want inmiddels bestaan er PC's die half zo groot zijn als het huidige model van de Mac mini.

MacBook Pro

Alleen processor updates verwacht.

MacBook

Alleen processor updates verwacht.

Nieuwe goedkope notebook

Ming-Chi Kuo denkt dat Apple bezig is met het maken van een nieuwe notebook voor de onderkant van de markt. In de praktijk wordt dat vaak de opvolger van de MacBook Air genoemd, inmiddels lijkt het erop dat de opvolger daar weinig mee te maken heeft.

Mogelijk wordt het een goedkopere versie in de lijn van de huidige MacBook. Hoe Apple die goedkoper gaat maken is niet duidelijk. Niet-Retina lijkt geen optie, want daar zou in macOS 10.14 Mojave niet meer ondersteund worden.

iMac

Hiervoor wordt een grote update verwacht, vooral wat het scherm betreft. Jammer genoeg blijft het daarbij, er worden geen verdere details gegeven, terwijl de huidige iMacs met de 4K en 5K al erg mooie en overtuigende beeldschermen hebben. Ook de iMac zou daarbij nieuwe processors gaan krijgen.

Apple Watch

Er zouden twee nieuwe modellen komen, met grotere schermen en een nog betere uitlezing van de hartslag. Het kleinste model zou 39,9 mm meten, het grotere model 45,2 mm. Dat is ongeveer 15 procent groter dan de huidige modellen.

Dit wil niet zeggen dat deze Apple Watch modellen zelf ook groter zullen zijn, mogelijk worden de randen om het scherm heen smaller, en blijven de afmetingen aan de buitenkant daardoor hetzelfde.


met dank aan forumlid 'VwVanFan', die dit nieuws als eerste meldde


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert