Ook AirPods kunnen je leven redden
20 januari 2022 - 14:00   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsPro-icoon.jpg
Ook AirPods kunnen je leven redden
De verhalen waarbij een iPhone of Apple Watch een vitaal onderdeel was bij het redden van iemands leven zijn legio, in dit eerdere nieuwsbericht van MacFreak zijn er bijvoorbeeld al drie te vinden. Maar doordat Siri ook het alarmnummer kan bellen, blijken ook AirPods in staat om een leven te redden.

In dit geval ging het om Susan Putman die in haar bloemenwinkel bezig was om een rouwkrans van ruim een meter hoog in de vorm van een hoefijzer te maken. Toen ze achteruit stapte om haar werk te beoordelen struikelde ze over de doos daarvan, en viel met haar hoofd erg hard tegen een aantal metalen buizen.


Toen ze naar haar hoofd greep voelde ze dat ze AirPods in had, en zei ze “Hé Siri, bell 112”  (om precies te zijn, in haar geval was dat “Hey Siri, call 911”).

De hoofdwond bleek erg serieus te zijn, als ze niet meteen hulp had in kunnen roepen was de kans groot geweest dat ze het niet overleefd had:

Citaat
The only thing I remember is the two police guys getting there and one is holding a towel to my head, and he says to the other one to tell the ambulance to get there right now because I was losing a lot of blood.

Honestly, if it had been another 15 minutes, I’m not sure I’d be here. There’s no doubt about it — if I didn’t have my AirPods in, I would’ve died.


 #AirPods #Siri
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
Ook AirPods kunnen je leven redden
21 januari 2022 - 06:41    reactie #1
geplaatst door: jaco123
Maar hoeveel mensen zijn er intussen verongelukt doordat ze die airpods op de fiets of tijdens het hardlopen of wandelen in hebben en daardoor de aandacht voor het verkeer in hun omgeving verloren zijn?

Ik kom tegenwoordig zelfs wielrenners tegen met airpods in hun oren. Snap er helemaal niks van: Als ik zelf met 30-35 aan het fietsen ben, dan heb ik al mijn aandacht (mijn ogen én mijn oren) bij het verkeer nodig. :wacko:
Ook AirPods kunnen je leven redden
21 januari 2022 - 08:31    reactie #2
geplaatst door: orange
Die wielrenners hebben ze dan ook alleen in om 'Hey Siri' te kunnen roepen als er wat fout gaat. Wie zegt dat er wat speelt op die oortjes. ;)

B.t.w. hebben AirPods natuurlijk ook de 'transparantiemodus'.

Citaat
De transparantiemodus laat geluid van buitenaf toe, zodat u kunt horen wat er om u heen gebeurt.