geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Intel_Logo.jpg
Top-manager achter Apple Silicon stapt over naar Intel
Eerder deze week claimde Intel dat ze Apple voorbij zijn. Maar de kans lijkt klein dat ze veel mensen daarmee overtuigd hebben, eerder het tegendeel. Bij Intel weten ze natuurlijk ook dat ze een achterstand hebben, ze zijn op dit moment niet voor niets in gesprek met TSMC.

Bij Intel hebben ze het heel erg fijne lasergraveerproces nog niet onder de knie en zoeken dan ook mensen met de benodigde know-how, die het kunnen ontwerpen, etc. Zo iemand is Jeff Wilcox, die de afgelopen acht jaar Director of Mac System Architecture bij Apple was, maar nu naar Intel is overgestapt. Een aanwinst voor Intel, want Jeff Wilcox was een van de mensen die een sleutelrol speelden bij Apple’s overstap naar zelf ontworpen chips.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.JeffWilcoxOverstapIntel.jpg
Top-manager achter Apple Silicon stapt over naar Intel


Jeff Wilcox wordt nu ‘Intel Fellow’ en zijn titel wordt Chief Technology Officer van de design engineering group.

Natuurlijk zal de overstap van één persoon niet meteen een enorm verschil gaan maken, bij Apple kostte het ook tijd voordat de overname van PA Semi in 2008 duidelijk begon vruchten af te werpen. Maar voor Apple was het maken van eigen chips nieuw, voor Intel natuurlijk niet.

Of dat een voor- of een nadeel zal zijn zal de tijd leren, in de tussentijd gaat de ontwikkeling bij Apple natuurlijk gewoon ook verder.

met dank aan forumlid ‘boiing’, die dit nieuws als eerste meldde op het forum #Intel
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
Top-manager achter Apple Silicon stapt over naar Intel
7 januari 2022 - 12:02    reactie #1
geplaatst door: doctor_apple
Ik weet 99.9% zeker dat het bijzonder interessante tijden gaan worden ... nVidia is leuk bezig, nieuwe RISC ontwikkelingen en natuurlijk Intel (en AMD) die veel harder aan de weg timmeren dan mogelijk sommigen verwachten.

Apple maakt prachtspullen, maar of het op alle fronten ook een interessant bedrijf is om voor te werken ... Een verwijt wat ik langs eigen kanalen heb gekregen is dat het veel gaat om marketing, voorkomen en dat engineering soms hieronder te lijden heeft ... Naast kritiek van twee bekenden die klaagden dat je bij Apple of bijzonder goed zit (qua inkomen) of gewoontjes (voor betreffende sector) ... En dat die verschillen ook soms binnen Apple wat pijn doen.

Natuurlijk, Tim Cook doet goed werk, maar $98'000'000,- per jaar aan inkomen + aandelenkapitaal en nog veel meer, $25'000'000 voor Katherine Adams om er twee te noemen, zijn natuurlijk toch echt andere koek dan $180'000 voor een senior engineer of $270'000 voor een architect ... Prima verdiensten natuurlijk, maar 92x meer aan jaarinkomen dan een top-functie bij Apple voelt zelfs in de Bay Area soms wat uit proportie.

Microsoft (slechts iets van 15% minder waard dan Apple), daar verdient de grote baas de helft minder ($42'000'000) en de vice president verdient iets van $13'000'000. Nog steeds 52x meer dan dezelfde Architect (die bij Microsoft ongeveer hetzelfde verdient als bij Apple), maar niet 92x ...

... en zo zijn er nog wat puntjes ... Ken de beste man zijn beweegredenen niet, maar er zijn wat dingen die bij Apple langzamaan wat scheef groeien. Ook heb ik begrepen van een oudcollega die de sprong naar Apple heeft gewaagd dat de sfeer "wisselend" is ... Het is een onderneming, zoals velen, met eveneens de nodige problemen. Alleen merkte hij op is er nogal een cultuur van "stil houden", meer dan zijn bij andere werkgevers vond hij dat bij Apple een cultuur heerste van "grote broer houdt je in de gaten". Niet een werkomgeving die voor iedereen is weggelegd.

Verder is het natuurlijk in de sector niet ongewoon om te "job hoppen".

In ieder geval KAN dit voor Intel een BOOST betekenen komende paar jaar. Het zal wel even duren voordat ze een volwaardige opvolger van de x64 architectuur hebben, maar dat deze er komt is (volgens mij) een gegeven. Voor de kortere termijn ben ik vooral benieuwd naar de M2  :happy: ...

Top-manager achter Apple Silicon stapt over naar Intel
7 januari 2022 - 15:41    reactie #2
geplaatst door: puk1980
Het zal wel even duren voordat ze een volwaardige opvolger van de x64 architectuur hebben, maar dat deze er komt is (volgens mij) een gegeven.
We zullen zien.
De vorige poging van Intel voor een x86-opvolger was overigens geen succes...

Citaat
During development, Intel, HP, and industry analysts predicted that IA-64 would dominate in servers, workstations, and high-end desktops, and eventually supplant RISC and complex instruction set computing (CISC) architectures for all general-purpose applications.
Certified Terminal Guru.