geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS16-icoon.jpg
iOS 16.12: Ongelukdetectie en compatibiliteit met draadloze aanbieders
Voor iedereen met iOS 16 op de iPhone heeft Apple een update op de servers klaarstaan, waardoor we bij versienummer 16.1.2 zijn aangeland. Deze update verbetert Ongelukdetectie (Crash Detection) voor alle iPhone 14 en iPhone 14 Pro-modellen.

Daarnaast brengt deze update ook verbeteringen voor de verbindingen die we de hele dag door maken met onze GSM providers, welke dat zijn wordt er niet bij verteld. Mogelijk zijn er ook nog verbeteringen op het gebied van de beveiliging, maar op Apple’s pagina daarover staat op dit moment de vermelding “details available soon”, daar moeten we dus nog even geduld voor hebben.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS16.1.2ReleaseNotes.jpg
iOS 16.12: Ongelukdetectie en compatibiliteit met draadloze aanbieders

klik op de afbeelding voor een grotere versie


Dat de informatie over de veiligheid daar nog niet te lezen is zou een indicatie kunnen zijn dat deze update wat eerder is uitgebracht dan gepland. De aanleiding daarvoor zou kunnen zijn dat nu er volop geskied wordt in de VS er steeds meer onterechte meldingen komen van auto-ongelukken, terwijl de gebruiker helemaal niet in een auto zit, maar waarschijnlijk een stevige klap in de sneeuw heeft gemaakt.


Installatie van een iOS update

Een update van iOS installeren gaat het best als je goed voorbereid bent, hoe je dat doet vind je op deze pagina. Het installeren zelf van deze update gaat hetzelfde als altijd in iOS: je gaat naar Instellingen → Algemeen → Software-update.

Let op dat je systeemupdates alleen maar installeert als je een goede backup hebt. Voor een iDevice kan je dat ook lokaal doen, door deze te verbinden met je Mac, daar iTunes op te starten, waarna jouw iDevice linksboven als icoontje zou moeten verschijnen, zoals je hieronder kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone-In-iTunes.png
iOS 16.12: Ongelukdetectie en compatibiliteit met draadloze aanbieders


Heb je macOS 10.15 Catalina of later op je Mac staan, dan vind je jouw iDevice niet in iTunes (dat bestaat daarin helemaal niet meer) maar in de Finder in de Navigatiekolom die je aan de linkerkant van ieder Finder-venster vindt. Het proces is verder exact hetzelfde.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneFinderCatalina.jpg
iOS 16.12: Ongelukdetectie en compatibiliteit met draadloze aanbieders


Daarna kan je een lokale backup maken door te kiezen voor "Deze computer". Eventueel kan je daar ook kiezen om de kopie van je iDevice te versleutelen (Apple noemt dit coderen). Het voordeel van de keuze voor een versleutelde kopie is dat bij die optie echt alles wordt meegenomen, dus ook bewaarde wachtwoorden voor accounts en dergelijke.

Let bij het kiezen voor die laatste optie wel op dat je het wachtwoord wat je daarvoor gebruikt makkelijk kan onthouden, want je zal het waarschijnlijk niet erg vaak gebruiken.

Meer informatie over het maken van backups van iDevices, zowel in iCloud als iTunes, is hier te vinden. Daar vind je ook links naar artikelen over hoe je een reservekopie kan terugzetten, het vinden van hulp bij iCloud-reservekopieën of iTunes-reservekopieën, en het beheren van reservekopieën.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iTunes-Lokale-Backup.png
iOS 16.12: Ongelukdetectie en compatibiliteit met draadloze aanbieders
 #iOS #Update
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.
geplaatst door: MacFrankie
Zomaar op een doordeweekse donderdag!

Ga 'm zo installeren...
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
geplaatst door: Mathy
Zomaar op een doordeweekse donderdag!

Ik kan me vergissen, maar ik meen dat donderdagen altijd door de weeks plaatsvinden.  ;-)

groetjes

Mathy