https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacStudio-icoon.jpg
Terwijl de M3 nog niet lang uit is verscheen er al een M4 in de nieuwe iPad Pro modellen. Waar het tempo van de vernieuwing bij de Intel-processors steeds trager werd is er bij de eigen chips dus sprake van het tegenovergestelde, en dat schept verwachtingen.

Bijvoorbeeld dat de Mac Studio en de Mac Pro ook van snellere chips zullen worden voorzien, de verwachting was dat dit tijdens de WWDC zou gebeuren.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.M2MacStudio2023PresentatieSlide.jpg

klik of tap voor een grotere versie

De zin hierboven staat in de verleden tijd, want [url=https://www.bloomberg.com/news/newsletters/2024-05-19/what-is-appl...
vandaag 11:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS17-icoon.jpg
Als je jouw foto’s verwijdert op een iPhone of iPad dan heb je nog 30 dagen om ze terug te halen, daarna zouden ze helemaal en voor altijd verwijderd moeten zijn. Als je in de zin hiervoor het gevoel krijgt dat ik een stevige slag om de arm hou, dat is zeker niet voor niets.

Want sinds iOS en iPadOS 17.5 zijn er mensen die allang verwijderde foto’s weer zien opduiken, in sommige gevallen zelfs op devices die niet meer in hun bezit zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS17.5BugDeletedPhotosReddit.jpg

klik of tap voor grotere versies

Hierboven zie je een bijdrage van iemand op Reddit, die in het...
18 mei 2024 - 11:17

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone15ProEnProMax-icoon.jpg
De verwachting is dat de iPhone 16 Pro en Pro Max allebei iets groter zullen worden dan de huidige Pro en Pro Max, terwijl de iPhone 16 en 16 Plus hetzelfde formaat zullen behouden (6,1-inch en 6,7-inch). De iPhone 16 Pro zou van 6,1naar 6,3-inch gaan, en de iPhone 16 Pro Max van 6,7 naar 6,9-inch.

Het X-account ZONEofTECH heeft nu beelden gedeeld van dummies van beide modellen, waarop we goed het verschil kunnen zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone15ProMaxiPhone16ProMaxVoorkantVergeleken.jpg

klik of tap voor grotere versies

Een toename van de beelddiagonaal van 0,2-inch is iets meer dan een ...
17 mei 2024 - 07:34

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro2024-icoon.jpg
Een paar dagen geleden kon je hier op MacFreak zien en horen van Apple’s senior vice president of Hardware Engineering John Ternus dat Apple de erg dunne 13-inch iPad Pro heeft uitgerust met een middenrib, die tegelijkertijd dienst doet als koeling en versteviging.

Maar is dat voldoende om een iPad Pro mee te kunnen nemen in een rugzak, of moet je die altijd tegen doorbuigen beschermen.


In de video van AppleTrack hierboven, en die van JerryRigEverything hieronder, kan je zien dat deze iPad veel kan hebben, en zelfs beter tegen buigen bestand is dan de voorganger uit 2022 met de M2 chip.


Zelf zou ik trouwen...
17 mei 2024 - 07:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutProX-Icoon.png
Tijdens het iPad-event liet Apple ook een nieuwe commercial zien voor de iPad Pro, maar die viel zo slecht dat er bij Apple besloten werd om die niet op televisie uit te zenden, wat eerst wel de bedoeling was (de Crush-commercial bleef wel gewoon online te zien).

Voor Samsung een reden om het nog even goed in te wrijven, en dat gebeurde met de video hieronder van Samsung Mobile US.


Probleem is niet alleen dat het niet zo’n best gemaakte video is (best saai, voorspelbaar, niet erg goed gecast, etc.), maar dat die na de tagline “Creativity cannot be crushed” eindigt met de tekst “Galaxy Tab S9 Series with Galaxy AI”. En tja, was het niet net AI dat door veel creatieveling...
17 mei 2024 - 07:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AssassinsCreedShadows-icoon.jpg
Ubisoft heeft gisteren aangekondigd dat Assassin's Creed Shadows, de volgende in de Assassin's Creed-serie, op 15 november uitkomt. Deze game zal draaien op Windows-PCs, de Xbox Series X of Series S en de PlayStation 5, maar ook op Macs met M-chips (via de Mac App Store).

Langzaam maar zeker lijkt het er op dat Apple’s investeringen om meer games naar de Mac te krijgen zich aan het uitbetalen zijn.


Assassin's Creed Shadows speelt zich af in het Japan van de 16e eeuw. Spelers kruipen in de huid van Naoe, een shinobi-moordenaar uit de Iga-provincie en Yasuke, een machtige samoerai. Elk personage heeft een andere speelstijl, progressiepad, vaardigheden, wapenopties en statistieken. Naoe richt zich...
16 mei 2024 - 07:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/spotify-logo.png
Spotify was duidelijk erg blij met de eigen kwartaalcijfers voor het eerste kwartaal van dit jaar. Logisch, want na jaren van investeren lukt het eindelijk om naast een prima omzet ook winst te maken, en de vooruitzichten van de marktleider zien er prima uit.

Maar er lijkt een probleem te zijn, want de National Music Publishers Association (NMPA) in de VS blijkt te vinden dat Spotify niet voldoende royalties betaalt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SpotifyEarning2024Q1.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Hieronder de brief die de NMPA  aan Spotify [url=https://www.billboard.com/business/streaming/nmpa-...
16 mei 2024 - 07:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/VMWareFusion-Icoon.jpg
Eén van de opties om Windows op je Mac te draaien is binnen programma’s als Parallels Desktop of VMware Fusion Pro. Die laatste wordt waarschijnlijk de favoriet, want vanaf nu is VMware Fusion Pro helemaal gratis te gebruiken, tenminste, als het om persoonlijk gebruik gaat.

Dit is te lezen op deze blog-pagina van het bedrijf zelf, wil je het voor commerciële doeleinden gebruiken dan zal je er nog wel gewoon voor moeten betalen.

https://blogs.vmware.com/teamfusion/files/2024/05/player-pro-transition-v2-2048x1288.png

klik of tap voor een grotere versie

Wat ...
16 mei 2024 - 07:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Accessibility.jpg
Apple heeft al vaker prijzen gekregen voor al het werk dat het bedrijf doet op het gebied van Toegankelijkheid, en dat is duidelijk. Want al heel erg vroeg stond dit hoog in het vaandel in Cupertino, en de aandacht voor dit onderwerp is daar nooit verslapt.

Een van de dingen die in iOS en iPadOS 18 voor voor het eerst zijn verschenen is Eye Tracking, de ontwikkeling van de Vision Pro heeft hier vast bij geholpen.


Eye Tracking wordt aangestuurd door kunstmatige intelligentie en biedt de mogelijkheid om met alleen ogen te navigeren op iPad en iPhone. Eye Tracking is ontworpen voor gebruikers met een lichamelijke beperking en maakt gebruik van de camera aan de voorkant om binnen enkele seconden deze in te stellen en te kalibreren. Dankzij on-device machine learning worden alle gegevens die worden gebruikt om ...
16 mei 2024 - 07:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro2024-icoon.jpg
In de reviews van de nieuwe iPad Air komt het overduidelijk naar voren: voor de meeste mensen die een fantastische iPad willen is de iPad Air de beste optie, omdat die simpelweg heel erg veel biedt voor de prijs. Wil je het maximale en is geld geen bezwaar, dan is de iPad Pro een prima optie.

Hieronder vind je de eerste reviews van dit ‘powerhouse’, waarbij de iPad Pro natuurlijk ook vaak vergelijken wordt met de iPad Air.

The Verge

Citaat
For now, it's just an iPad. The
...
15 mei 2024 - 08:05
Volgende pagina