geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/WhatsApp2-icoon.jpg
Versleuteling WhatsApp-backups voert druk op Apple op
WhatsApp ligt vaak onder vuur voor het gebrek aan privacy. Logisch, het gebruik ervan zorgt ervoor dat je adresboek en metadata in handen van Facebook komen, en daar maakt dat bedrijf graag gebruik van om een nog veel completer profiel van jou aan te maken.

WhatsApp is nu bezig met de uitrol van de mogelijkheid om ook backups van WhatsApp chats te versleutelen, op deze support-pagina van WhatsApp zelf lees je hoe je dat kan aanzetten. Hieronder zie je de stappen in het Nederlands, waarbij alleen de laatste stap ontbreekt (bij mij is deze optie nog niet actief).

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.WhatsAppInstellingenChatBackup.jpg
Versleuteling WhatsApp-backups voert druk op Apple op

klik op de afbeelding voor een grotere versie

Tot nu toe waren alleen de conversaties in WhatsApp versleuteld, de backup in iCloud (of op Google Drive bij Android smartphones) niet. Door deze optie toe te voegen verdwijnt ook de mogelijkheid om conversaties op te vragen door overheidsdiensten, ook als zij een gerechterlijk bevel hebben.

Er zijn al een tijd geruchten dat Apple door de FBI onder druk is gezet om Berichten in iCloud niet te versleutelen. De vraag is wat deze beslissing van WhatsApp voor invloed gaat hebben op Apple’s besluitvorming hierover.

Apple’s beleid tot nu toe is dat het zich altijd houdt aan de wetgeving van het land waarin het opereert. Dat betekent bijvoorbeeld ook dat het Privédoorgifte in iCloud‌‌ van iCloud+ niet in alle landen aangeboden wordt.

In de lijst van landen waar dat niet het geval is vinden we onder andere China, Colombia, Egypte, de Filippijnen, Kazachstan, Saudi Arabië, Zuid Afrika, Turkmenistan, Oeganda en Wit-Rusland. #WhatsApp
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.