https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
watchOS 5 waarschijnlijk het einde van watchOS 1 apps
In de net uitgebrachte beta-versie van watchOS 4.3.1 krijg je waarschuwingen te zien als je probeert een watchOS 1 app te openen. Op dit moment gaat het alleen om die waarschuwing, de apps zelf werken nog wel.

Het lijkt dan ook erg voor de hand te liggen dat dit de opmaat is voor het helemaal verdwijnen van watchOS 1 apps. Prima nieuws, want die apps draaiden op de iPhone en worden via Bluetooth op de Apple Watch getoond. Niet alleen is dat traag, maar eigenlijk ook vreemd dat dit nog ondersteund wordt nu Apple sinds september vorig jaar met de Apple Watch Series 3 LTE een model heeft die ook functioneert zonder dat er een iPhone in de buurt is.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.watchOS4.3.1Waarschuwingen.jpg
watchOS 5 waarschijnlijk het einde van watchOS 1 apps


Updates voor watchOS 1 apps worden sinds vorige week al niet meer door Apple geaccepteerd, samen met deze meldingen in watchOS 4.3.1 beta is het duidelijk dat Apple daar over niet al te lange tijd vanaf wil. Daarbij zou het erg logisch zijn als dat gaat gebeuren samen met het uitkomen van watchOS 5. Dat zal waarschijnlijk op Apple's komende World Wide Developer Conference in juni dit jaar aangekondigd gaan worden.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert