geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Xcode3-icoon.jpg
Zie zelf hoe Apple zijn producten test, en hoe ze over repareren denken
Er lijken twee kampen te zijn in de Apple-wereld, aan de ene kant zien we mensen die blij zijn met de kwaliteit die Apple levert en die vinden dat ook mede door het recyclingprogramma van Apple het nu prima gaat, en dat geldt dan dus ook op gebied van het milieu.

Aan de andere kant staan mensen die zich boos maken over het gebrek aan mogelijkheden voor reparaties en upgrades, en daar ook het milieu vaak bij halen.

https://x.com/MKBHD/status/1795826687630065846

Dat alles maakt het extra interessant om eens mee te kijken naar hoe Apple zijn producten test. Het was Marques Brownlee die als eerste de eer  kreeg om daar niet alleen mee te kunnen kijken, maar de video’s die hij daar maakte ook op X te zetten.

https://x.com/MKBHD/status/1795827326732685487
https://x.com/MKBHD/status/1795827861317988459

Voor de eerder aangehaalde discussie wordt het extra interessant als Apple’s senior vice president of Hardware Engineering John Ternus aan het woord komt. Hij legt uit waarom Apple het beleid hanteert waarvoor duidelijk gekozen is. Want volgens hem komt de manier waarop Apple de producten maakt de betrouwbaarheid en de levensduur ten goede, en is dat goed voor zowel de klant als het milieu:

Citaat
It's objectively better for the customer to have that reliability, and it's ultimately better for the planet because the failure rate since we got to that point have just dropped, it's plummeted. So you can actually do the math and figure out there's a threshold at which if I can make it this durable, then it's better to have it a little bit harder to repair because it's going to net out ahead.
Onze vertaling:

Citaat
Het is objectief gezien beter voor de klant om die betrouwbaarheid te hebben, en het is uiteindelijk beter voor de planeet omdat het aantal defecten sinds we op dat punt zijn gekomen gewoon is gedaald, het is gekelderd. Dus je kunt de rekensom maken en erachter komen dat er een drempel is waarbij het beter is om het iets moeilijker te repareren te maken als we het zo duurzaam kunnen maken, omdat het netto beter zal uitpakken.

https://x.com/MKBHD/status/1795828288285511851

Met andere woorden, sinds Apple de duurzaamheid van de producten heeft verhoogd is het resultaat dat het moeilijker is geworden om ze te repareren. Maar dit is voor zowel de planeet als de klant de beste keuze.#Milieu
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: GeorgeM
Apple heeft natuurlijk zelf een schat aan data waar ze dit op baseren, en het is een interessant argument dat apparaten die langer meegaan goed voor het milieu zijn.

Maar Apple laat zelf de afgelopen tijd ook zien dat apparaten degelijk kunnen zijn en toch ook veel makkelijker te repareren, bijvoorbeeld bij iPhones.

Dus wat hier niet gezegd wordt is dat het ook goed samen kan gaan, duurzaamheid en de mogelijkheid om het relatief makkelijk te kunnen repareren.
geplaatst door: Ziegler

geblokkeerd

Ik vind repareren of lang mee gaan niet zo’n issue. Vroeg of laat is de levensduur ten einde en dan moet het mogelijk zijn het product zo’n beetje 100% te recyclen. Of dat na 5 of 10 jaar is maakt wel verschil natuurlijk, maar uiteindelijk zullen producten weer tot nieuwe producten gemaakt moeten kunnen worden.
De levensmiddelen branche geeft bijvoorbeeld aan dat ze het heel erg lastig vinden om wat dat betreft een gesloten cirkel te maken.
geplaatst door: iSan
En veel mensen krijgen spijt van te weinig werkgeheugen die dan niet meer te uitbreiden is. En/of ze vonden upgrade tijdens aankoop te duur. Dat is dan andere kant van het verhaal. Zo’n uitschroefbaar klepje en een extra geheugenslot zijn wel welkom op de Macs.

Wel weet ik nog van vroeger dat de Mac systeem helemaal ontregelde als er een verkeerde geheugenkaart was gebruikt en/of niet goed aangesloten was. In die zin is het wel “veiliger”. Maar jammer is het wel. Ik kon bij webshop macstuff diverse uitbreidingen bestellen.
geplaatst door: HarrieNak
Ik heb toch echt moeite om dit niet als marketing te zien. Privé is mijn daily driver nog altijd een MD101 mid-2012. Die doet het na 12 jaar nog prima en daar kan de gemiddelde gebruiker vandaag nog goed mee uit de voeten. Ze zijn zeer degelijk gebouwd, uitbreidbaar, goed repareerbaar enz enz. Als Apple het milieu en repareerbaarheid echt een warm hard toe zou dragen dan zouden ze zorgen voor producten die goed presteren, lang meegaan en repareerbaar zijn.
In plaats daarvan is alles al jaren gericht op sneller, dunner, platter. Dat interesseert de gemiddeld klant uiteindelijk helemaal niets en is alleen maar hype. Ik ben al ruim 25 jaar werkzaam in deze business en adagium is minstens 15 jaar al hetzelfde.
geplaatst door: SmurfGTL
De gemiddelde klant kan dunner en lichter inderdaad niet veel schelen.

Maar anno 2024 hebben influencers het voor het zeggen, en voor hun is het belangrijker dat ze met een fancy apparaat in de starbucks kunnen zitten.
iMac late 2017 - 21,5" - i5 iMac late 2013 - 21,5" - i5  iPhone SE 2016  iPhone 13 mini  iPad Air 3 WiFi  iPod nano 7  en nog wat Windows en Android dingen.
geplaatst door: boiing
Privé is mijn daily driver nog altijd een MD101 mid-2012.
Wat is dat precies?

In plaats daarvan is alles al jaren gericht op sneller, dunner, platter.
Dunner en platter is hetzelfde volgens mij. En je uitspraak: sneller '.. interesseert de gemiddelde klant uiteindelijk helemaal niets en is alleen maar hype'? Laat me niet lachen. Dan zou Apple allang niet meer bestaan als er op dat vlak geen vooruitgang was.

.. met een fancy apparaat in de starbucks kunnen zitten.
Lekkere zure reacties weer. De inhoud en de kern van het artikel worden hiermee volkomen genegeerd.
RAM upgrades te duur? 8 GB te weinig?
https://www.apple.com/feedback/
"The number of people that predict the end of Moore's law doubles every two years."
geplaatst door: boiing
Ah, dank. Ik zie het. Dat 'MD101' nummer zei (zelfs mij :happy:) even niets..
RAM upgrades te duur? 8 GB te weinig?
https://www.apple.com/feedback/
geplaatst door: Brinky
De hoeveelheid lijm die Apple in zijn apparaten gooit lijkt mij slechter voor het millieu dan herbruikbare schroefjes om bv een geheugenbankje er bij te zetten. Maar goed ik heb er niet voor doorgeleerd.
geplaatst door: boiing
:wacko: :dozingoff:
RAM upgrades te duur? 8 GB te weinig?
https://www.apple.com/feedback/
geplaatst door: GeorgeM
Maar goed ik heb er niet voor doorgeleerd.
Fijn dat je dat zelf ook inziet.  :cool: