geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleRepair-icoon.jpg
Gebruikte onderdelen gebruiken wordt mogelijk, vanaf de iPhone 15
Eind maart werd er in de Amerikaanse staat Oregon een wet aangenomen die ‘parts pairing’ verbood. Daardoor kunnen fabrikanten zoals Apple niet van hun klanten eisen dat ze onderdelen gebruiken die van Apple afkomstig zijn, en die vervolgens moeten worden geverifieerd.

Deze wet geeft eigenaren het recht om nieuwe onderdelen, gebruikte onderdelen of onderdelen van derden te gebruiken.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleSelfServiceRepair.jpg
Gebruikte onderdelen gebruiken wordt mogelijk, vanaf de iPhone 15


Waarschijnlijk heeft dit meegespeeld bij Apple’s besluit om vanaf komend najaar reparatie met gebruikte originele onderdelen mogelijk te maken. Daarbij wordt een nieuw kalibratieproces gebruikt, om het gebruik van onderdelen uit gestolen of als verloren aangegeven devices tegen te gaan. Deze update van het Self Service-reparatie gaat gelden vanaf alle iPhone 15 modellen, het is dus vooral op de toekomst gericht.

Het Activeringsslot-feature wordt daarbij ook actief voor iPhone-onderdelen, om te ontmoedigen dat gestolen iPhones uit elkaar worden gehaald om de losse onderdelen te verkopen. Dit feature was ontwikkeld op verzoek van zowel klanten als politie en zorgt ervoor dat een kwijtgeraakte of gestolen iPhone niet meer kan worden geactiveerd, om zo diefstal tegen te gaan.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneSelfServiceRepairProgram2024.jpg
Gebruikte onderdelen gebruiken wordt mogelijk, vanaf de iPhone 15


Als een device tijdens een reparatie registreert dat een onderdeel ondersteund wordt, maar afkomstig is van een device in de verloren-modus of met een actief Activeringsslot, kan dat onderdeel nog maar beperkt worden gekalibreerd.

In de woorden van John Ternus, Apple’s senior vice president of Hardware Engineering:

Citaat
Bij Apple kijken we altijd hoe we onze klanten de best mogelijke ervaring kunnen bieden en tegelijkertijd onze impact op het milieu kunnen verkleinen. Producten die lang meegaan staan daarbij centraal. De afgelopen twee jaar hebben uiteenlopende Apple teams innovaties binnen ontwerp en productie doorgevoerd om reparaties met gebruikte onderdelen mogelijk te maken zonder dat de privacy, beveiliging en veiligheid van gebruikers in het gedrang komen. Met deze nieuwste aanvulling op ons reparatieprogramma geven we onze klanten nog meer mogelijkheden. Daarnaast zorgen we dat onze producten en onderdelen een langer leven krijgen.
Wil je hier nog meer over lezen, dat kan in dit persbericht, van Apple zelf of in dit interview van TechCrunch met John Ternus.



 #SelfServiceRepair
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: GeorgeM
Fijn om te zien dat we langzaam aan weer in de juiste richting aan het bewegen zijn.  :thumbs-up:
geplaatst door: raverke95
Wat ik nog steeds niet begrijp is waarom we überhaupt onderdelen moeten "pairen".
Dingen als een batterij in een iPhone en een hoeksensor in een macbook horen niet gepaird te worden.

Begin dit jaar voor de eerste keer een "officiële" reparatie gedaan. In een iPhone 14 pro een scherm geplaatst gekocht bij Apple Self Repair.
De geïnteresseerden zullen de filmpjes online ook wel vinden. Dit wordt door Apple dan verkocht om de best mogelijke kleurweergave te garanderen.
Om de kleuren écht te calibreren is er toch meetapparatuur nodig die naar de beelden "kijkt", want geen enkel scherm is 100% hetzelfde.
Verkoopspraatjes dus.
geplaatst door: orange
Ja, dat is een businessplan dat we helaas bij heel veel fabrikanten terug zien.

Ga maar eens wat onderdelen van een Tesla 'swappen' bijvoorbeeld.
Dat is complete hel.
Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
geplaatst door: GeorgeM
Verkoopspraatjes dus.
Nogal kort door de bocht.

Bij Apple willen ze de kwaliteit van het platform beschermen, hetzelfde voor de privacy (bij sommige onderdelen erg belangrijk) en dus ook diefstal tegengaan.

Daarin schoten ze soms (duidelijk) veel te ver door en dat wordt nu gecorrigeerd. Prima zaak lijkt me.
geplaatst door: JPZ
Ja, dat is een businessplan dat we helaas bij heel veel fabrikanten terug zien.

Ga maar eens wat onderdelen van een Tesla 'swappen' bijvoorbeeld.
Dat is complete hel.

Dat hangt natuurlijk puur van de onderdelen af. Alles wat niet gekoppeld is aan een vin kan je prima ruilen/vervangen, alleen computers en controllers moeten om goed te werken gekoppeld worden aan de auto zelf. Soms is dat een permanente koppeling, soms kan je wel degelijk wisselen, mits je de juiste programma’s hebt.
Vreemd voorbeeld.
300+ New Features! 50 or so might not be intended but they're still new!