EU: batterijen moeten makkelijk te vervangen zijn
31 december 2022 - 14:53    reactie #50
geplaatst door: gipsman
Wellicht denkt Apple dat, na een aantal jaren ( ongeveer 5?) een mac, iPad, etc. de nieuwere software sowieso niet meer aankan. In die 5 jaren blijven batterij, geheugen, etc. meestal wel goed ( genoeg). Waarom zou je er dan aan willen sleutelen?
Anderzijds kan het fijn zijn om door upgrades langer door te gaan me een mac etc. maar hoe dan ook krijg je problemen met verouderde hardware en software.
Ik vind dat Apple recent wel dikwijls in het vizier komt van de EU. Lightning bv. Je zou ook kunnen verordenen dat alle boeken voortaan 1 pagina’s moeten tellen. Dan gaat het vooruit. Gelukkig Nieuwjaar aan iedereen en allen!
EU: batterijen moeten makkelijk te vervangen zijn
1 januari 2023 - 12:42    reactie #51
geplaatst door: sluisje

geblokkeerd

Je zou ook kunnen verordenen dat alle boeken voortaan 1 pagina’s moeten tellen.
Hahaha, wat een grappige stelling! Deze slaat helemaal nergens op maar vind ik wel grappig gevonden.

Ik vind dat Apple recent wel dikwijls in het vizier komt van de EU. Lightning bv.
Ja, inderdaad het gaat hier over de Lightning aansluiting die Apple zal moeten vervangen door USB-C.

In mijn perceptie komen bedrijven als Google en Facebook veeeeel vaker in het vizier van de EU en afzonderlijke Europese landen. De miljoenenboetes welke aan deze bedrijven worden opgelegd vliegen je om de oren. Niet omdat de EU zo'n verschrikkelijk instituut is waarvan de leden alleen maar op geld uit zijn, nee, omdat deze bedrijven zich schuldig maken aan machtsmisbruik en geldende Europese wetten overtreden.

Ook Apple wordt wel eens op de vingers getikt. Zoals vorig jaar nog in de kwestie om de betalingen binnen de Apple Store. Ook hier geldt dat dit niet is omdat men wil dat Apple de portemonnee trekt, maar dat Apple beboet wordt omdat het zich niet aan geldende wetgeving wenst te houden.

Ik kan Apple moeilijk als onschuldig slachtoffer van de regelzucht van overheden zien. Men zoekt de grenzen op om zoveel mogelijk omzet te genereren en soms worden daarbij die grenzen overtreden of opnieuw bepaald. Dat je dan de gevolgen ervan moet dragen heet ondernemersrisico.
EU: batterijen moeten makkelijk te vervangen zijn
1 januari 2023 - 13:15    reactie #52
geplaatst door: Ger Nijkamp
Ik kan Apple moeilijk als onschuldig slachtoffer van de regelzucht van overheden zien. Men zoekt de grenzen op om zoveel mogelijk omzet te genereren en soms worden daarbij die grenzen overtreden of opnieuw bepaald. Dat je dan de gevolgen ervan moet dragen heet ondernemersrisico.
Ik kan het niet meer eens zijn met je, Sluisje. Het enige verschil tussen een standaard onderneming en techbedrijven zoals Alphabet, Apple, Meta, Matshita, LG, ASML, Intel, Microsoft, Samsung etc. is dat hun R&D één op één is verbonden aan onze ontwikkeling als wereldgemeenschap. En dus ook oplossingen voor fundamentele vraagstukken waar we ons als mensheid mee zien geconfronteerd. Vergrijzing, overbevolking, milieu etc. Ik zeg niet dat zij dé oplossing vormen, wel dat technologische vooruitgang en ontwikkeling daar een erg belangrijke factor bij is.

Ik geloof niet dat door angst en vrees ingegeven (bureaucratische) regeltjes die alleen direct van toepassing zijn op bedrijven en inwoners van één specifiek continent van die wereld een positieve bijdrage leveren aan dat proces. Ik vind het meestal kortzichtig, ouderwets en vooral gebaseerd op (het vasthouden aan) oude waardes i.p.v. werken aan nieuwe oplossingen. Ik geloof ook dat de EU bestuurders het in principe goed bedoelen, maar zelf in feite onmachtig zijn dit op een andere manier vorm te geven. Regionaal beperkte regeltjes zijn het enige middel dat ze hebben, kennen en begrijpen.

In mijn beleving zouden politiek en techbedrijven véél meer mét elkaar moeten werken. Van elkaar leren, overleggen, samen ontwikkelen en bedenken. De grote strategische wereldproblemen praktische invulling geven d.m.v. moderne technieken. Nu spreken ze elkaar taal niet, staan ze vrijwel altijd tegenover elkaar i.p.v. dat ze met elkaar aan oplossingen werken. Ik heb vanuit de EU nog niet één keer in de geschiedenis de vraag aan een techbedrijf voorbij zien komen: "Wat bijzonder dat jullie dat zus-en-zo hebben ingericht, kunnen je eens uitleggen wáárom jullie hiervoor hebben gekozen?" Nee, de EU gaat er per definitie van uit dat ze uitsluitend keuzes maken op basis van direct of indirect financieel gewin en dat ze hierin moeten worden beperkt. Deels zéker waar, maar zéker niet de gehele waarheid.

Ik vind dat een fundamenteel verkeerd uitgangspunt in een wereld die schrééuwt om oplossingen op heel korte termijn. Het beangstigt mij zelfs, want zolang iedereen gefixeerd blijft op regeltjes m.b.t. wat niet mag, in plaats van wat de gezamenlijke doelen moeten zijn, gaan we er niet (op tijd) komen.

[ Ger ]