Zemlin is van mening dat de App Store geen lang leven is beschoren omdat het in zijn ogen slechts een beperkt deel van de zakelijke mogelijkheden omarmt. Je ziet dan ook dat er al andere bedrijven zijn die met een eigen app store op de proppen komen. Het is namelijk niet zo moeilijk om iets van hetzelfde niveau te bieden als Apples winkel.
Er zijn ongeveer 200 duizend apps in de Apple Store. Maar eigenlijk tellen alleen de eerste tien paginas maar mee. Ik hoef namelijk alleen Panodora, Tweetdeck en Facebook te hebben, vertelt Zemlin. De Linux-man verwacht dan ook dat er in de nabije toekomst een applicatie-warenhuis komt waar ontwikkelaars hun apps op verschillende platformen kunnen aanbieden.Gezonde markt
Hierdoor zal de markt voor mobiele applicaties volgens hem een stuk gezonder kunnen worden. Dit omdat een app dan direct toegankelijk wordt op meerdere platformen en ontwikkelaars niet langer veel geld hoeven neer te leggen om hun programma geschikt te maken voor meerdere besturingssystemen. Hij verwacht dat het dan ook niet lang meer zal duren voordat ontwikkelaars zich tegen Apple gaan keren omdat dit bedrijf altijd dertig procent van de verkochte applicaties opeist.
Als ontwikkelaar overhandig ik mijn applicatie dan gewoon aan dit warenhuis en deze kijkt of dit compatibel is met de besturingssystemen. Vervolgens zit het in de molen van het warenhuis en wordt het automatisch doorgestuurd naar specifieke app stores van BMW, China Mobile of bijvoorbeeld Comcast, aldus het toekomstbeeld van Zemlin.
Bron: Wired
Van: gadget.nl
Interessante redenering...
Het is nogal makkelijk om te zeggen dat iets ooit niet meer zal bestaan. De computer- en telecomwereld verandert snel, maar Apple zit niet stil en verzint toch steeds weer nieuwe mogelijkheden of creëert nieuwe markten.Trouwens, de iTunes Store is na 7 jaar nog springlevend: iets wat ook niet iedereen verwacht had en ook hier zie je dat het zich ontwikkelt heeft of zelfs een voortrekkersrol heeft genomen.
Ach, Apple is al zo vaak doodverklaard...De toekomst zal het uitwijzen.
Een ontwikkelaar maakt een app. levert de source in bij een centrale repository en compileerd voor specifieke platformen en stelt het beschikbaar voor die platformen.
Vanuit het oogpunt van de ontwikkelaar een aantrekkelijke optie, voor Apple wat minder omdat ze dan de gewenste controle kwijt zijn.
Maar waar zijn redenatie te kort schiet is dat het best zo kan zijn dat de App Store zijn bedoelde warehouse functie gaat bekleden, waarom niet? Apple zit ook niet stil.
Armand om 11:49, 13-08-2010Dat is ook precies mijn idee... dat punt wat hij maakt heeft wel iets, vooral voor de wat complexere CRM en ERP software (waar bijv de iPad best geschikt voor is) kan het voor een leverancier wel handig en goedkoper zijn om een dergelijk warehouse te hebben.. aan de andere kant, door de huidige SaaS ontwikkelingen vraag ik me af of er voor dat soort software uberhaupt nog gecompileerd wordt (Siebel bijv is volledig browser build)...Maar waar zijn redenatie te kort schiet is dat het best zo kan zijn dat de App Store zijn bedoelde warehouse functie gaat bekleden, waarom niet? Apple zit ook niet stil.
Huh? Sinds wanneer is siebel volledig browser build, misschien de client wel maar daar houdt het dan ook wel zo'n beetje op.
Verder trap ik niet meer in het idee dat programmeurs één taal zouden willen. Dat lijkt efficiënter, maar efficiënt is niet per definitie ook economisch verstandig. Wat die vent vertelt, is exact hetzelfde verhaal als ooit Java beloofde. Daar zijn we inmiddels ook bitter weinig mee opgeschoten. Content moet op standaarden berusten, maar processen/programma's/apps in één taal ? No way...
Armand om 12:47, 13-08-2010Dat bedoel ik ook niet, ik heb het over Saas oplossingen.. en de client van Siebel is web-based, de server niet nee...
Je eerste opmerking slaat kant nog wel, je noemt ERP en CRM applicaties als argument waarom een applicatie warehouse een goed idee zou zijn omdat ze complex zijn?
SaaS zou een reden zijn waarom software niet meer gecompileerd hoeft te worden? Dat moet je mij eens uitleggen, SaaS oplossingen worden vaak via het net ontsloten en de client zal misschien browser based.
Ik vind je eerste post vooral erg onduidelijk.