Het einde van de Xserve
8 november 2010 - 11:06    reactie #100
geplaatst door: Robert
@ Doctor Apple: En mocht er een antwoord komen dan graag even in een apart draadje (we linken dan wel hiervandaan) een berichtje naar het team, want ik zou het dan graag meteen in de nieuwberichten willen hebben...
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Het einde van de Xserve
8 november 2010 - 11:19    reactie #101
geplaatst door: Doctor Apple

Citaat
johnvandebroek om 10:13, 8-11-2010
Je vertelt hier een wel heel triest verhaal. Ik hoop dat de opdrachtgever het je dinsdag niet al te lastig zal maken. Welicht dat je al wat ideeën hebt om dit probleem te gaan tackelen. Voor PostgreSQL en FileMaker zit je niet vast aan Apple hardware. Zelf zie ik helaas wel dat de FileMaker Console (de java applicatie) draaiende op een (virtuele) Windows server bij sommige van mijn klanten instabiel is.

Dat hoop ik ook. Oracle is ook een optie maar vele malen duurder. Zonder hier alle specs van het project te doorlopen: Filemaker biedt voor dit project een prima feature-set, performance en manieren om de toepassing te ontsluiten.

Filemaker op Windows kan natuurlijk ook ... Maar precies wat jij schets (instabiel) is ook mijn ervaring met FM op Windows. Daar wordt ik (en mijn klant) niet bijzonder gelukkig van.

Maar ... ik moet Microsoft nageven dat ze voorspelbaarder zijn dan Apple. Ze hebben overigens ook hele rare streken bij Microsoft, maar productlijnen worden toch (lang) ondersteund en je kunt ervan op aan dat in 2012 nog steeds Windows Server beschikbaar is die je gewoon op willekeurige (inclusief Apple) hardware kunt installeren. Met MacOS X Server kun je dit dus niet.

Je bent gebonden aan Apple Hardware, dat levert een zekere stabiliteit, maar in het geval van Apple paradoxaal genoeg qua beschikbaarheid een zekere onzekerheid. Apple draait wel vaker producten (zonder aankondiging) de nek om. In een zakelijke omgeving is dat, zoals reeds aangegeven, funest.

Is Apple dan een èchte zakelijke dienstverlener? Ja en nee. Van huis uit zijn ze meer geïnteresseerd in de consumentenmarkt, (klein zakelijke) creatieve sector en onderwijs. Ze hebben nooit te kennen gegeven ambities te hebben op het terrein van IBM, HP of Oracle als het gaat om zakelijke toepassingen.

Echter, voor een perfect samenspel van hardware-, software- toepassingen en kan het in bepaalde gevallen gewenst (soms zelfs noodzakelijk) zijn om één platform te gebruiken. Bijvoorbeeld, xServes met MacOS X Server gekoppeld aan een xSan waarbij de gegevens via een webcliënt en toepassingen voor iOS, MacOS X en Windows ontsloten worden.

Een dergelijke oplossing met Filemaker + Oracle + Windows kan wel, maar je moet opeens een complexere infra inrichten omdat niet alles op één platform kan draaien. Dus tja ...

Ergens had ik waarschijnlijk er nooit aan moeten beginnen. Mijn onderbuik-gevoel sprak al: "Doctor Apple, gij zult geen Apple introduceren in enterprise-omgevingen want u wordt er keihard op afgerekend".

Het pak slaag komt eigenlijk van geheel onverwachte hoek: Apple zelf. De oplossing lijkt in dit (relatief vroeg stadium) perfect te werken. Maar nu de ondersteuning komende tijd zal wegvallen ... Diepe, diepe zucht ... ik zal vandaag maar contact opnemen met HP en Oracle om te kijken of ik alternatieven kan bieden. Zo niet dan wordt het morgen of een héél lang gesprek met opdrachtgever of extreem kort met een karig kerstfeest tot gevolg ...

Apple, bedankt!  :confused:  :cry:

Mvg,


Doctor :apple:

Durf te denken!
Het einde van de Xserve
8 november 2010 - 11:31    reactie #102
geplaatst door: Robert
Steve Jobs gereageerd op een email van een gebruiker over dit onderwerp en we hebben daar inmiddels ook een nieuwsbericht over.
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Het einde van de Xserve
8 november 2010 - 14:34    reactie #103
geplaatst door: KJ

Citaat
Doctor Apple om 11:19, 8-11-2010
Een dergelijke oplossing met Filemaker + Oracle + Windows kan wel, maar je moet opeens een complexere infra inrichten omdat niet alles op één platform kan draaien. Dus tja ...

Want? Oracle draait prima op windows...

KJ
Set your mind to elegant electronic music: http://www.eevolute.com
Het einde van de Xserve
9 november 2010 - 16:50    reactie #104
geplaatst door: johnvandebroek
@Doctor Apple: En? Heb je het overleefd? Ik hoop van wel. Anders ben je bij deze alvast uitgenodigd om met je hele gezin de kerst bij ons te komen doorbrengen. Je zal dan in ieder geval 2011 weldoorvoed kunnen beginnen. Misschien hebben we dan nog wat tijd voor een spelletje op de Mac, oh ironie.

(Bewerkt door johnvandebroek om 17:10, 9-11-2010)

Domme vraag? Welnee, gewoon niet goed opgelet vroeger!
Het einde van de Xserve
9 november 2010 - 18:23    reactie #105
geplaatst door: PE
Ik kwam deze vandaag tegen http://AppleOpenLetter.com/
Het einde van de Xserve
9 november 2010 - 19:26    reactie #106
geplaatst door: steenstra
Wat ik heb met Apple meegemaakt in de afgelopen 15 jaar:

-van Os9 => volwaardige versie OsX (10.3): duurde 3 jaar!!!

-Vervolgens de transitie naar Intel;
Bijvoorbeeld: Adobe Indesign Server 2.0 werkte wel goed op PPC, maar niet op Intel. Er waren alleen geen PPC Xservers meer te koop.

-Updaten/graden Adobe Creative Suite;
Versie 3 werkte niet goed op PPC, alleen onze Apple hardware was nog niet afgeschreven. Dus dan maar door op Adobe CS

Natuurlijk ligt dit niet allemaal aan Apple, maar het zijn wel zaken waar een management niet op zit te wachten. Ergo, dan gaan we het maar doen op Windows.

Een zakelijke diepteplanning lijkt afwezig. Voor hetzelfde geld wordt er over 1 of 2 jaar Intel de wacht aangezegd, omdat de ARM processoren veel beter werken.
In de zakelijke markt moet je toch wel 4/8 jaar verder kunnen kijken. IBM en HP, etc. hebben die visie wel.

Wat ik verder een beetje mis in dit draadje zijn de alternatieven;
Netatalk voor Linux, Windows SMB file sharing; ken een paar bedrijven die uitstekende resultaten behalen met NetApp hardware, niet zo snel als AFP, maar wel werkbaar.
Keep a Live/Heartbeat clusters met MacPro's

Maar Apple in de Enterprise? iPads en iPhones dus...

Het einde van de Xserve
9 november 2010 - 19:36    reactie #107
geplaatst door: Robert
Ik denk dat doordat de ervaring van steenstra door de oude rotten hier (ikzelf, Peter Villevoye, Ger) gedeeld wordt en dat we daardoor niet zo geschokt zijn door dit nieuws. Been there, done that...

@ PE: Dat neemt niet weg dat ik hoop dat de schrijver van de AppleOpenLetter succes heeft..!

Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Het einde van de Xserve
9 november 2010 - 20:40    reactie #108
geplaatst door: johnvandebroek
Oei, wordt ik me daar even als jong broekie neergezet  :thumbs-up:  :worship: :thumbs-up:
Domme vraag? Welnee, gewoon niet goed opgelet vroeger!
Het einde van de Xserve
9 november 2010 - 20:56    reactie #109
geplaatst door: Robert
Nee hoor, ik noemde alleen een paar namen waarvan ik weet dat het oude bokken zijn..!

(en nu voorspel ik een reactie van Peter en/of Ger...;))

Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Het einde van de Xserve
9 november 2010 - 21:03    reactie #110
geplaatst door: SteveJobs
@Robert

Je gaat Ger en Peter nu toch geen oude bokken noemen he....hahaa

Don't panic
Het einde van de Xserve
9 november 2010 - 23:19    reactie #111
geplaatst door: Ger Nijkamp
 :music:

:happy:

Maar je hebt wel gelijk, Robert. Hoewel ik pas 41 ben had ik m'n eerste Mac (toen nog een 'Apple') onder m'n vingers op m'n 15e en sindsdien eigenlijk nooit écht met iets anders gewerkt. Ja, ik heb alle nukken en grillen van 't merk Apple langs zien komen, waarbij de periode zónder Jobs -opmerkelijk genoeg- wellicht de ergste is geweest. Hoewel: toen hij terug kwam had je pas écht de poppen aan het dansen, omdat -ie- in een recordtempo allerlei producten en complete productlijnen vakkundig de nek omdraaide. Dat was in een periode dat ook ik klanten adviseerde namens een bedrijf, dus ik kan wel invoelen wat het verdwijnen van de Xserve voor een aantal mensen betekent.

Ik heb mij de afgelopen paar dagen niet verder met de Xserve discussie bemoeid. Op de één of andere manier had ik het gevoel dat ik 't verhaal even moest laten zakken. Er zitten een aantal kanten aan die ik niet begrijp. Dat de Xserve geen winstgevende tak van Apple was, is helder. Zakelijk gezien kan ik de beslissing wel begrijpen. Wat ik niet begrijp, is waarom Apple hier zó nadrukkelijk uitstapt zonder een acceptabel (lees: 'serieus') alternatief te bieden. Een oplossing.

Want, eerlijk is eerlijk: dat zijn de Mac mini en Mac Pro met Mac OS X Server natuurlijk niet. Ook al probeert Jobs ons dat als zodanig te verkopen. De leek trapt daar waarschijnlijk wel in, want die heeft doorgaans geen idee hoe een serieuze serverruimte er uit ziet of wat daar bij komt kijken (en die hoeft dat -als het goed is- eigenlijk ook helemaal niet te weten). Omwille van de algemene discussie kwamen de plaatjes van Willem Lang dan ook als geroepen: het geeft een idee, ook als je geen kaas van de materie hebt gegeten. De Mac mini met serversoftware is topklasse amateurvoetbal en een Mac Pro eredivisie. De Xserve daarentegen is/was champions league.

Apple stapt bewust uit dat niveau computertechniek. Dat móet een hogere reden hebben dan louter een kosten/baten analyse. Dit is een strategisch besluit, net zo goed als besloten had kunnen worden de verliesgevende Xserve in stand te houden om strategische redenen. Zo'n besluit lijkt wellicht krankzinnig, maar d'r zijn genoeg bedrijven die een dergelijk vlaggenschip om louter strategische redenen wél aanhouden. In het geval van Apple zou dat ook logisch zijn geweest, en dat maakt deze keuze -zonder alternatief- ónlogisch. En dat intrigeert mij enorm.

In mijn beleving zijn er twee mogelijkheden. Apple kan in de nabije toekomst wel eens een onverwacht konijn uit de hoge hoed gaan toveren. Iets in de trant van cloud computing, maar dan niet in de varianten zoals we dat reeds kennen: het is natuurlijk wel 'Apple'. Met andere woorden: iets wat we ons nu (nog) niet voor kunnen stellen. Het ligt in Apple's traditie om duidelijk te maken dat je ergens in gelooft, door elk ander alternatief de nek om te draaien. Daarin is Apple vrij uniek, en dit zou wel eens zo'n situatie kunnen zijn. De enige 'maar' aan dit scènario is dat je zo'n aktie doorgaans wordt ingezet op het moment dat je het nieuwe product/dienst introduceert. Da's nu duidelijk niet het geval, en daarmee zadelt Apple gebruikers met een probleem op.

Een tweede mogelijkheid is dat Apple strategisch heeft besloten een 'digitaal media'-bedrijf te zijn (de verandering van 'Apple Computer Inc. naar 'Apple Inc.' duidde daar reeds op). Daarmee wil ik niet zeggen dat het voortbestaan van een MacBook (Pro), iMac of Mac Pro gevaar loopt: integendeel. Een strategische keuze levert een heldere focus op, die in één zin valt te omschrijven zodat elke vezel van 't bedrijf wéét waar 't om draait. In het geval van Apple zou het mij niet verbazen als dit ongeveer zo klinkt: 'Elk product dat Apple maakt moet direct aan de verkoop van media bijdragen'. Simpel gesteld: op elk 'Apple'-product moeten een iTunes Store en de App Store aanwezig zijn. Vanuit die strategische optiek valt een Xserve buiten de boot.

Persoonlijk denk ik dat dit laatste scènario het geval is. De honderden miljoenen die gemoeid zijn met de bouw van de enorme serverfarm is ongetwijfeld niet bedoeld om indirect een marginaal bedrijfsonderdeel genaamd 'Xserve' te vervangen. Zo'n enorme investering doe je alleen om minder afhankelijk te zijn van derden (lees: 'Akamai') bij bedrijfskritische onderdelen. Aangezien Apple steeds meer op (de verkoop van) digitale media is gaan leunen, is dat de meest logische verklaring.

Simpel gesteld verkocht Apple tot dusver computers waarmee je digitale media kon creëren en verhandelen, maar dit model lijkt zich nu om te draaien: Apple verhandelt digitale media die je op hun apparaten kunt creëren of consumeren. Dat levert een totaal andere focus op, en daar past een Xserve -inclusief alles wat daar bij komt kijken- niet langer bij. Steve Jobs heeft in het verleden eerder bewezen zich rücksichtlos van dergelijke productlijnen te kunnen ontdoen: overtollige ballast.

Onbetrouwbaar..? Ja, in zekere zin wel. De kritiek dat het bedrijfsleven Apple nooit meer zal vertrouwen is absoluut terecht. Maar heeft het bedrijfsleven ooit dat vertrouwen wél gehad in Apple..? Inderdaad: om in het bedrijfsleven te slagen moet productontwikkeling transparant zijn, voorspelbaar. Zo'n bedrijf kan en wil Apple helemaal niet zijn. Het levert immers een spagaat op aan de kant van de consumentenproducten, waar onvoorspelbaarheid en het gebrek aan transparantie juist een strategisch onderdeel zijn van 't succes. Dat had Apple zich inderdaad acht jaar geleden moeten realiseren, en nooit aan het Xserve avontuur moeten beginnen. Maar acht jaar geleden zag de wereld er voor Apple nog heel anders uit.

Acht jaar geleden bestond er nog geen iPhone, iPad of App Store en de iPod met iTunes Music Store waren er nog maar nét. Niemand -inclusief Apple zelf- kon toen vermoeden dat deze onderdelen zo'n enorme draai aan het bedrijf zouden gaan geven. Hópen, wellicht. Maar Jobs kon er toen onmogelijk strategische keuzes op hebben gebaseerd. Acht jaar geleden leek de Xserve en de beweging richting het bedrijfsleven daarom een zeer goede en logische stap, inclusief een serieus commitment. Helaas is het een slecht verstandshuwelijk gebleken waarin beide echtelieden de sponde nooit serieus hebben gedeeld.

Inmiddels heeft Apple dankzij de iPhone, iPad, iTunes Store en App Store ervaren wat écht spannende, dampende sex betekent. Wow..! Apple heeft z'n conclusies getrokken en de echtscheiding aangevraagd. Apple wil het vertrouwen van het bedrijfsleven niet meer, en zal er dus ook niet om rouwen dat het bedrijfsleven nooit meer vertrouwen zal hebben in Apple. En zo werd de Xserve gewoon een 'ex'...

:confused:

[ Ger ]

Het einde van de Xserve
9 november 2010 - 23:49    reactie #112
geplaatst door: johnvandebroek
Ger, bedankt voor je mooie analyse. Met betrekking tot de (diepere) reden voor Apple om met de Xserve te stoppen zou je best eens gelijk kunnen hebben. Gaat het cloud computing worden? Ik weet het niet, het is dan in ieder geval maar wel te hopen want anders gaat deze strategie op zwarte pagina's in de historie van het bedrijf geschreven worden.

Maar zoals je ook al aangeeft: Het is wel heel erg vreemd dat dit niet tegelijk met dit besluit uitgerold gaat worden. Wanneer gaat dat dan wel gebeuren? En is het er dan op tijd? Apple is er dan in ieder geval helemaal klaar voor. Maar Ger, laten we eerlijk zijn, wie zit na vandaag te wachten op cloud computing gehost door Apple? Alle mensen die nu door Apple in de steek gelaten worden zeker niet!

Persoonlijk zie ik heel het cloud computing niet zo zitten, maar dat is dan weer een heel andere discussie en ook ik ben al weer wat ouder, dus zit ik niet te wachten op een totaal andere manier van computeren.

Maar als ik het goed begrijp dan zal een Apple Systems Engineer over enige tijd de helpdesk van Oracle/Sun bellen wanneer de Mac App Store uit de lucht is?

Domme vraag? Welnee, gewoon niet goed opgelet vroeger!
Het einde van de Xserve
9 november 2010 - 23:58    reactie #113
geplaatst door: Robert
@ Ger en johnvandebroek: vergeet niet dat de Xserve nog tot eind januari verkocht wordt, dus als Apple een konijn uit de hoed wilt toveren hebben ze daar nog even de tijd voor...
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Het einde van de Xserve
10 november 2010 - 00:03    reactie #114
geplaatst door: Ger Nijkamp
Da's ook weer waar. Maar zoals ik al aangeef verwacht ik dat 't wat Apple betreft over en sluiten is met het bedrijfsleven. Althans: via de traditionele route. De 'u'-bocht strategie waarmee Apple lijkt te werken (iPad, iPhone etc.) kan in de verre toekomst nog wel eens verrassende situaties op gaan leveren. Maar daar hebben we rond de huidige situatie met de Xserve concreet niet veel aan...

[ Ger ]

Het einde van de Xserve
10 november 2010 - 10:21    reactie #115
geplaatst door: johnvandebroek
Ik ben in deze met Ger. Wel wil ik aantekenen dat ook de 'u'-bocht strategie nu mogelijk veel moeizamer gaat verlopen. Men is immers andermaal geattendeerd op de houding van Apple. Ik kan mij dan voorstellen dat men nogal wat reserves zal hebben om met deze firma in zee te gaan voor projecten welke het wat langer zullen moeten volhouden. Apple zal best wel iPads en iPhones in deze markt kunnen verkopen. Deze worden immers als makkelijk vervangbaar beschouwd. Ik verwacht echter niet dat dit de verkoop van andere Apple producten gaat stimuleren.

Ook met betrekking tot de aangeboden apps of het zelf ontwikkelen daarvan zal men niet in eerste instantie aan Apple denken. Met het Android platform heeft men veel meer keus en dus continuïteit. De investeringen zijn daarmee beter veilig te stellen. Met deze 'u'-bocht strategie zou Apple zich dan ook wel eens in de eigen voet kunnen schieten.

Domme vraag? Welnee, gewoon niet goed opgelet vroeger!
Het einde van de Xserve
10 november 2010 - 11:07    reactie #116
geplaatst door: Pieterr
Zonder de behoefte te voelen er nog iets aan toe te willen voegen, wilde ik Ger complimenteren met zijn uitgebreide analyse. Ik deel zijn visie volledig.
"One experiment is worth a thousand expert opinions."
Het einde van de Xserve
10 november 2010 - 12:18    reactie #117
geplaatst door: Bram Beernink
Ger heeft inderdaad weer een prachtige analyse gemaakt. Voor Jobs is inderdaad dat wat je niet doet belangrijker dan dat wat je wel doet. Een echte minimalist. Zoals in businessweek stond:

Citaat
Q: How do you systematize innovation?
A: The system is that there is no system. That doesn't mean we don't have process. Apple is a very disciplined company, and we have great processes. But that's not what it's about. Process makes you more efficient.

But innovation comes from people meeting up in the hallways or calling each other at 10:30 at night with a new idea, or because they realized something that shoots holes in how we've been thinking about a problem. It's ad hoc meetings of six people called by someone who thinks he has figured out the coolest new thing ever and who wants to know what other people think of his idea.

And it comes from saying no to 1,000 things to make sure we don't get on the wrong track or try to do too much. We're always thinking about new markets we could enter, but it's only by saying no that you can concentrate on the things that are really important.

Soon there'll be just two kinds of people: Those who use computers, and those who use Apples. - Think different - iMac 15", 768 MB, 700 Mhz G4 - iBook 14", 1GB, 1.42 Ghz G4, 10.5.5 - MessagePad 2000 - iPod nano silver
Het einde van de Xserve
10 november 2010 - 13:55    reactie #118
geplaatst door: Hanx
Normaal ben ik niet van acties maar voor deze maak ik een uitzondering.
Save the Xserve
http://www.savethexserve.com/

Soms wil Apple wel eens terug komen op een besluit als hierop erg veel reacties volgen.
Dus iedereen die de Xserve wil behouden schrijf je in!

Het einde van de Xserve
10 november 2010 - 15:00    reactie #119
geplaatst door: johnvandebroek
Hanx dat is een sympathiek gebaar. Helaas is het volstrekt nutteloos. Ook al zou Apple nu terugkomen op haar beslissing dan nog past men voortaan wel op om nog Apple hardware in te zetten. Apple heeft zelf de Xserve Afgeserved
Domme vraag? Welnee, gewoon niet goed opgelet vroeger!
Het einde van de Xserve
10 november 2010 - 15:30    reactie #120
geplaatst door: michelvdb
"Apple heeft zelf de Xserve Afgeserved" of "the Xserves is Steved".

(Bewerkt door michelvdb om 15:31, 10-11-2010)

Het einde van de Xserve
10 november 2010 - 16:37    reactie #121
geplaatst door: MacFrankie
Het is jammer dat de Xserve verdwijnt, maar ik denk dat zaken als Exchange compatibiliteit hoger op de zakelijke verlanglijstjes staan!
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
Het einde van de Xserve
10 november 2010 - 17:06    reactie #122
geplaatst door: johnvandebroek
@MacFrankie. Daar heb je een heel goed punt! Alleen illustreert dit dat Apple absoluut geen kaas heeft gegeten van "aan door de markt opgelegde eisen voldoen". Niet alleen is Apple een niet meer geloofwaardige partner in een Enterprise omgeving, ook de compatibiliteit met niet door haarzelf ontwikkelde protocollen wil zij niet ten volle ondersteunen.

Wanneer je erover nadenkt is het huidige beleid inzake de Xserve eigenlijk steeds beschamender. Destijds heeft Bill Gates zijn 'commitment' voor 'Office voor de Mac' uitgesproken. Daarmee was Apple weer even gered. Dit woord lijkt echter niet voor te komen in het woordenboek van de huidige directie van Apple!

Wat nu wanneer een nieuwe techniek, protocol of standaard massaal omarmt wordt door de gebruikers in b.v. de PC wereld. Laat Apple dan andermaal haar klanten in de kou staan? Je zou haast gaan promoten dat de verstandige consument niet voor dit bedrijf moet kiezen!

(Met diep genoegen getypt op een fantastische Apple iMac 27")

Domme vraag? Welnee, gewoon niet goed opgelet vroeger!
Het einde van de Xserve
10 november 2010 - 17:41    reactie #123
geplaatst door: Ger Nijkamp
Je hebt het steeds over commitment John, maar de wereld verandert natuurlijk wél. Ik bedoel: je hebt vanuit zakelijk perspectief zeker een punt, maar er zijn in het verleden (ook in de zakelijke wereld) genoeg dingen van allerlei fabrikanten niet langer ondersteund en/of verdwenen. Apple heeft 't een respectabel aantal jaren geprobeerd, maar 't initiële enthousiasme was niet bepaald wederzijds. Acht jaar later is de situatie niet of nauwelijks anders.

Hoe lang moet je een product -wellicht tegen beter weten in- blijven blijven pushen voordat er er voldaan is aan 't begrip commitment..? Tot in de eeuwigheid..? Er kómt natuurlijk een moment dat er knopen moeten worden doorgehakt.

[ Ger ]

Het einde van de Xserve
10 november 2010 - 18:04    reactie #124
geplaatst door: Pieterr
Interessanter dan te blijven sikkeneuren over het verscheiden van de Xserve is het misschien wel om ons af te vragen: "What's next"?

Stopt Apple straks ook met Mac OS X Server?

En gaat daarna de Mac Pro bij het grof vuil? ("Hardly anyone was buying them either.")

"One experiment is worth a thousand expert opinions."