Vintage Apple ][ Nibble Express Magazine Vol 1 (1981)
geplaatst: 26 september 2018 - 16:30
Begin tachtiger jaren van de vorige eeuw kocht ik mijn eerste Apple computer van iemand op de bovenste verdieping van een flat in Eindhoven. Officiële Apple dealers waren er toen nog niet. Maar deze man, waarvan me de naam ontschoten is, deed meer. Deed je het Appletje het niet;  hij pakte de soldeerbout en bracht het ding weer tot leven.

Ook op sofrwaregebied hielp hij de eerste Apple jongens: hij importeerde Nibble Magazine uit de States. Vroege Apple ][ bezitters weten nog dat elke computer standaard de programmeertaal Basic ingebouwd had. Als ik me goed herinner noemde Apple haar versie Applesoft.

Welnu: in Nibble vond je allerlei tips hoe je programma’s moest schrijven. Zelfs complete voorbeelden van programma’s die je na minitieus intikken op een cassetterecorder moest wegschrijven.

Ben je uit die tijd, of wil je de sfeer uit die beginjaren opsnuiven? Hier is een exemplaar uit 1980. En toen was de dollar nog echt de dollar (49 gulden voor $12,95). Dit nummer kan in je bezit komen vanaf €12,95 exclusief de verzendkosten.

Nibble Express Vol 1 Cover.jpgVintage Apple ][ Nibble Express Magazine Vol 1 (1981)


Nibble Express Vol 1 TOC.jpgVintage Apple ][ Nibble Express Magazine Vol 1 (1981)
Laatst bewerkt op: 26 september 2018 - 16:36 door Captain42
geplaatst door: Captain42