antw: Chromecast op macOS
30 juli 2019 - 03:56    reactie #25
geplaatst door: HEXDIY
Update, get the picture?

Citaat
De Belgische VRT heeft sinds augustus 2018 een app voor haar videoplatform VRT NU. Met de app kijk je naar alle programma’s van de VRT-zender. Je kan zowel live kijken als programma’s die eerder uitgezonden zijn terugkijken. Er is helaas geen Apple TV-app, dus je moet gebruikmaken van AirPlay om de programma’s op het grote scherm te kunnen bekijken.

I am getting pictures, running through hoops. Prime Apple gear to boot.
Wat een klojo's zeg, bij de VRT. Bedankt, ex-collega's!

Thanx but no thanx...
If it ain't broke, don't fix it! Recycle the planet, we're gonna need it! Think different, think twice, Apple!
M1 is a success! Please do not forget Mac OS.
antw: Chromecast op macOS
30 juli 2019 - 08:52    reactie #26
geplaatst door: doctor_apple
@HEXDIY: je haalt een punt aan waar ik al enige tijd mee zat: Apple TV hier, Apple TV daar, Apple TV 3, Apple TV 4, Apple TV 3, Apple TV 5 ... We hadden hier thuis veel Apple TV's.

Prachtig spul, eerlijk waar, zeker qua interface. Maar dan ... de Apps ... En ondersteuning binnen Europa ...

Matig op z'n minst. Dus een klein kwartaal terug 2 Chromecasts 3 en een oudere Chromecast audio gehaald om eens te experimenteren.

Mijn eerste reactie was een gemengde: "goh, klein knullig apparaatje" direct gevolgd door: "wat zit daar in aan rekenkracht" met "is dat de interface?  :blink:"

Begonnen met het streamen vanaf de iPad, ging, ook het instellen ging ... Maar er waren de nodige beperkingen. Wat me opviel is dat - zoals hier reeds gezegd - de chromecast praktisch dezelfde videostream als een webbrowser krijgt. Hij krijgt als het ware een URL met nog wat kleine metadata en speelt vervolgens de video rechtstreeks af. Dat maakt het, dat de chromecast weinig moeite hoeft te doen, maar je computer/tablet/telefoon nog minder. Immers geen kostbare transcoding of ander soortige dure CPU rekenkracht.

Maar dan begonnen met experimenteren met KODI, VLC en eens gekeken met hoe het werkt vanuit Linux, Windows en Android naast macOS en iOS.

Inmiddels draaien we vaker video's via de Chromecast dan via de Apple TV. Waarom? Ik kijk naar Nederlandse programma's en VRT overal behalve de Benelux. Ik woon niet meer in de Benelux en ben eigenlijk continu onderweg. Ook kijk ik graag Amerikaanse HULU, Amerikaanse NBC programma's, de BBC en nog wat programma's, waaronder Duitse en nog wat landen.

En sinds een kleine 5 weken is het me gelukt om praktisch elk programma op het scherm te toveren. Sterker nog, ik heb de Smart TV (want dat hebben we) maar eens na veel 5'en en 6'en aangesloten op het internet.

Ja, het klinkt suf, maar de Smart TV was "not connected", enkel via het thuisnetwerk. En nu kan er rechtsstreeks zonder chromecast device gestreamed worden naar de TV.

En de Apple TV? Wel, ik heb een heel grote iTunes bibliotheek, dus die blijft, maar mede dankzij een drietal WiFi netwerken bij ons thuis (normaal netwerk, eentje gedediceerde VPN naar Nederland en eentje gedediceerd naar USA) kunnen we eigenlijk op elke TV inmiddels streamen.

Maar nu het grote gewin voor de Chromecast:

  • Er zijn geen specifieke Apps nodig anders dan dat in de mobiele apps Chromecast mogelijkheden zijn opgenomen.
  • De Chromecast is supersimpel en daardoor super goedkoop. Volgens mij kun je voor een Apple TV 5 (219 euro) vijf Chromecast 3 apparaatjes kopen (39 euro)
  • De chromecast werkt in moeilijke netwerk omstandigheden (hier). Waaronder hotels en AirBnB's.
  • Hij past in je broekzak (of gemakkelijk in je Trolley)
  • Ik kijk een veelvoud aan "zenders" en programma's die gewoon niet beschikbaar zijn voor de Apple TV, zij het omwille de regio controle (niet beschikbare Apps in de App Store van het betreffende land) dan wel gewoon omdat men geen Apple TV app heeft gemaakt

Er zijn veel situaties geweest waar een enkele stream nog werkbaar was, maar waar omwille de verbindingskwaliteit (en snelheid) in sommige gevallen (traag of moeizaam internet) meerdere WiFi streams niet goed werken.

Is het dan allemaal Euforia met de Chromecast? Neen. Iets meer netwerk opties had het gemakkelijker gemaakt. Maar met recente tests met daarbij een iPhone en een Android naast elkaar, kwam ik erachter dat de chromecast keer op keer met een Android in no time is ingesteld en met de iPhone wat meer handelingen voor nodig zijn.

Op zich niet zo gek, Chromecast en Android zijn immers het Google domein.

Ben ik dan niet teleurgesteld over de aanbieders dat die hun programma's niet op de Apple TV uitbrengen.

Eigenlijk is dat een vergaan station. Ik heb een Apple TV sinds versie 1 en allemaal gehad. Beloftes en hoop ten spijt: het aanbod (waar ik op wacht) is er nog steeds niet. Ook niet qua andere toepassingen overigens.

Eerder enkele Apple TV's reeds verkocht, maar nu gaat de rest op eentje na ook de deur uit. De 4K versie blijft naast onze huiskamer TV om de programma's, muziek en video's te bekijken die we reeds gekocht hebben. Maar het Chromecasten bevalt ons (en het gezin) eigenlijk prima.

Vaak wordt immers op de Tablet of telefoon begonnen met kijken en met een klik gaat (in ons geval) zelfs de TV automatisch aan. Omdat de TV een oudere generatie chromecast ondersteund, hebben we er een nieuwe Chromecast UHD aan gehangen. Ook Spotify en Tidal hebben daar de nodige voordelen.

Zometeen moet ik op zakenreis en pak ik de Chromecast 3 in mijn Trolley en ga ik weer de hort op. Wel ergens met een nodige teleurstelling. Maar of dit allemaal aan de providers ligt weet ik niet. Ik heb - vooral - bij de Apple TV een beetje het Philips DCC gevoel: pracht idee, maar landt niet echt ... Niet bij de industrie (toen weinig titels beschikbaar) en niet bij het publiek.

Daarom snap ik dat Apple graag Airplay in TV's wil laten inbouwen. Alleen is dat wel "op tijd"? Immers, Android TV's of TV's met Chromecast ondersteuning zijn er al ruim 5 jaar op de markt en pas nu begint Apple.

We zullen zien.
antw: Chromecast op macOS
30 juli 2019 - 09:45    reactie #27
geplaatst door: Loureiro
Wat een klojo's zeg, bij de VRT. Bedankt, ex-collega's!
@ HEXDIY

't Zijn niet alleen maften bij de VRT, bij myMinFin kennen ze d'r ook wat van. Om mijn GSM-nummer in mijn myMinFin-profiel te veranderen, dien ik het nieuwe nummer te bevestigen met een 4-cijferige code. Deze code zendt het ministerie mij per SMS toe, alleen wordt deze code naar mijn oud GSM-nummer gestuurd waarover ik al tijden niet meer beschik. Echt slim geprogrammeerd dit, ik denk dat de ambtenaren bij het ministerie van Financiën heel veel oude GSM-nummers gaan proberen op te bellen, hahaha! En als je online het kadaster wil raadplegen, man, man, man, dan moet je eerst Adobe Flash installeren, echt waar meneer Alexander De Croo?


On topic: mijn RPi4 loopt momenteel op Raspbian, tijd om hem eens uit te gaan testen met LibreELEC (gebaseerd op KODI) om te zien hoe hij het doet als mediacenter. Helaas heb ik geen 4K TV, dus over dat aspect van de RPi4 ga ik niets kunnen zeggen. Na uitproberen met de TV, hang ik er een DAC aan om te zien hoe hij presteert op mijn audio-installatie. Meer binnen een paar dagen...

https://raspbian.org

https://libreelec.tv

Omschakelen van Raspbian naar LibreELEC is zo simpel als wat, gewoon een micro SD-kaartje verwisselen, klaar!
Bewerkt: 30 juli 2019 - 10:10 door Loureiro
antw: Chromecast op macOS
30 juli 2019 - 12:47    reactie #28
geplaatst door: MacFrankie
Helemaal mee eens MacFrankie!
Maar snap je mijn probleem nou nog niet (no offence)?
Zeker snap ik jouw probleem! Ik zei zelfs dat er situaties zijn waar een Chromecast beter is! Dit is er dus één.
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
antw: Chromecast op macOS
31 juli 2019 - 02:15    reactie #29
geplaatst door: HEXDIY
Bedankt allemaal om me de Chromecast te helpen testen!

Vanavond blijkt echter weer eens dat de Discovery van de Chromecast op MacOS niet je dat is (no device found, alweer).

Ik ben weer eens teruggeschakeld naar mijn ATV2 met een MBA als fileserver.
Die werkt idd. rock solid, plug-n-play, hoewel met een Ethernet kabel eraan, via Belkin Thunderbolt Express Dock!

Enne: de simpelste oplossing in mijn geval blijkt uiteindelijk: Macje via HDMI kabel rechtstreeks aan mijn HDMI TV. Via MiniDisplayport > HDMI adapter.

Enfin, ik speel verder.


If it ain't broke, don't fix it! Recycle the planet, we're gonna need it! Think different, think twice, Apple!
M1 is a success! Please do not forget Mac OS.