Supportvragen digitale media > Video

DVD importeren en bewerken: met welk programma?

<< < (5/7) > >>

nnsa:

--- Citaat van: boiing, 12 mei 2022 - 22:32 ---Alleen: een .mkv bestand monteert volgens mij niet zo lekker in iMovie.

--- Einde van citaat ---
Sterker nog, een .mkv is niet te importeren in iMovie (zonder conversie). Het lijkt dus minder werk om dan de .vob te converteren naar een formaat dat wel in iMovie is te importeren (mp4/m4v).

boiing:
Dat dacht ik al.. Dan heb je dus niks aan MakeMKV in dit geval, inderdaad beter meteen naar het juiste formaat omzetten.

jaco123:
Importeren in iMovie doe ik inderdaad nooit, had me niet gerealiseerd dat iMovie geen .mkv leest, omdat je met .mkv vrij breed ondersteund wordt.

Zelf val ik in dat soort gevallen terug op command-line ffmpeg, maar dat is niet voor de gemiddelde gebruiker weggelegd. Maar ffmpeg is wel het enige echte Zwitserse zakmes van de video-conversie, ik geloof niet dat ik ooit iets heb gehad wat er (uiteindelijk, na een hoop gepruts en diverse pogingen) niet mee lukte....

nnsa:

--- Citaat van: jaco123, 12 mei 2022 - 22:46 ---Zelf val ik in dat soort gevallen terug op command-line ffmpeg, maar dat is niet voor de gemiddelde gebruiker weggelegd.

--- Einde van citaat ---
Misschien dit wel...

https://www.ffworks.net

nnsa:
De belemmerende factor hier is iMovie, om de hernoemde .vob naar .mpg te kunnen/willen importeren. Zijn grotere broer Final Cut Pro kan het ook niet. Let wel > kan niet betekent hier zonder conversie van het bronmateriaal. Movavi Video Editor 2022 kan het echter wel...

DVD importeren en bewerken: met welk programma?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie